Şimdi Ara

Macaristan Budapeşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar macaristana gidecem ve hidin arkadaşlardan tavsiye almak istedim nasıl yer nesi meşhur bide elektironik fiyatlarını giden arkadaşlar varsa onlardan tavsiye almak istedim bide sadece macaristan deil viyana prag çek cumhuriyeti tekefon leptop fiyatları nasıl bide giderken gelirken kaç paket sigara ve arkol getire biliyoruz rica etsem anlatırmısınız.

Yazan yazmayan herkese şimdiden saolun . Var olun ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• değişmediyse ki sanmıyorum ağustosda böyleydi 2 soft(yüzde 22 den az) ve 1(22den den fazla oranlı) içecek.3 karton da sigara diye hatırlıyorum ama sen duty free deki görevlilere sor orada kesin bilgi alırsın
  • Budapeşte'nin biraz abartıldığını düşünüyorum. Güzel, gezmeye değer bir şehir ama abartıldığı kadar beğenmiyorum.
    Elektronik fiyatları geçen yıla Türkiye'yle hemen hemen aynıydı. Döviz Türkiye'de arttıktan sonra Macaristan biraz daha avantajlıdır ama çok fark etmez. Türkiye'de 1000 TL ise Macaristan'da 950 TL'ye denkgelir.
    Free shop'tan alkol oranı %22'den fazla olan içkilerden 2Litre veya (ve değil veya) %22den az olanlardan 4 litre getirebiliyorsun. Ayrıca 2 karton sigara hakkın var (yanlış hatırlamıyorsam... ) Bunun dışında İçki ve sigaraları valize koyup getirebilirsin (uçağın bagajına verilen valize koymalısın... Uçağın içine free shop'tan alınanlar dışında içki sokamazsın) Ama abartırsan ve yakalanırsan kaçakçı muamelesi görürsün. 1-2 şişeyle yakalanırsan en kötüsü el koyarlar. Ancak seni durdurup valizini kontrol etme ihtimalleri %1.

• quote:

Orijinalden alıntı: drambat00

Meraba arkadaşlar macaristana gidecem ve hidin arkadaşlardan tavsiye almak istedim nasıl yer nesi meşhur bide elektironik fiyatlarını giden arkadaşlar varsa onlardan tavsiye almak istedim bide sadece macaristan deil viyana prag çek cumhuriyeti tekefon leptop fiyatları nasıl bide giderken gelirken kaç paket sigara ve arkol getire biliyoruz rica etsem anlatırmısınız.

Yazan yazmayan herkese şimdiden saolun . Var olun ...

Orta Avrupa güzeldir, Avrupa'nın diğer bölgelerine göre de ucuzdur. Laptop ve elektronikte arkadaşların dediği doğru, pek kâr edemezsin. Hele kur bu seviyedeyken neredeyse zarar edersin.

Güncel içki sigara sınırına gelince;

Orada marketten alıp bavula istediğin kadar koyabilirsin. Yasak ama aranmazsın.
    Burada duty free'de (uçakta ya da yerde) 3 karton normal sigara hakkın var. Ağır alkollü 1 lt, düşük alkollü 2 lt. alabilirsin.

İçkiyi oradan, sigarayı buradan almanı öneririm. Avrupa'da sigara pahalı, bizde içki fiyatları utanç verici.

• Ah bi gidebilsem oraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmişken bi aletta ocean ı da gör içimde kalır yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aletta ya gerek yok zaten.
    geceleri sokaklarda onlar sana geliyo "hey handsome boy" diyerek..

gündüzleride daha çok turistik yerlerde resim kataloglarıyla müşteri arıyolar.
    nasıl bi yer anlamadım.

ama şehir gezmek için güzel. mimarisiyle etkiliyo en baştan.
    bizdeki gibi talan etmemişler korumuşlar iyi kötü.
  • Geçen ay oradaydım. Buda Kale içerisinde mutlaka Askeri Müze (Museum of Military History) ve Labirent (Labyrinth)'i gez. Kale içinde çok fazla müze ve tarihi yapı var. 1 gününü buraya ayır.
    Peşte tarafında Terror Museum'u tavsiye ederim.
    En beğendiklerim bunlardı.

Haa bide paran ve ingilizcen varsa Parlamento Binası'nı gez (ing. rehber ile geziliyo).

Son olarak para birimleri Forint. En basit hesaplamayı şöyle yap. 1000 forint-10 TL. Her zaman sağdan 2 sıfır at (aşağı yukarı en kolay hesaplama böyle).
    100 Forint - 1 TL
    350 Forint - 3.5 TL
    10000 forint - 100 TL
    gibi..
  • çok saolun arkadaşlar bide gecehayatı ve nasıl bide pahalımı fiyatlar nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: drambat00

çok saolun arkadaşlar bide gecehayatı ve nasıl bide pahalımı fiyatlar nasıl

Gayet eğlenceli ve gayet makul. :) Ne çok ucuz, ne pahalı... Tadını çıkarmayı bilirsen de çok çok keyifli.
  • çavuş gittinmi sen macarstanaa
  • arkadaşlar macaristanda ikamet eden varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.