Şimdi Ara

Macaristan'da üniversite (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
12
Favori
55.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iş zor bulursunki haftada 20 saate kazanacagın para yaklaşık 8000huf olur onunlada burger king de 2 menu yiyebilirsin.denklik var. Master inglitere Macaristan okumak-çalışmak hmmm sencede tezat değilmi?
  • brkskr7 B kullanıcısına yanıt
    var eğer orda inglizce okuduysan macaristanda 4 seneliğe tamamlayabilirsin
  • Szent kullanıcısına yanıt
    evet dışarı cıktığınız multeci grublarını gorebilirsiniz Fakat hiçbiri ukranyalı değillerki onlar vizesiz avrupaya girebilmektedirler . Genellikle Afgan sudan suriye ırak turkiye mültecilerini gorebilirsin.
  • Hocam soru yazsam cevap verirmisiniz
  • hocam wechatten agitgunn veya pmden ulaşabilirmisib rica etsem
  • apranax09 A kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ben Debrecene gitmedim sadece Budapeştede muhabeti geçmişti arkadaş söylemişti
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    bende macaristanda okumak istiyorum sadece bi kaç sorum var internete araştırırken üniverste için ingilizce dil sınavına giriyomuşsun geçmesen okumaya hak kazanamıyormuşsun doğrumu ? 2. sorum ise benim ingilizce seviyem oldukça kötü sence ingilizcesi çok kötü olan biri hazırlıkı geçebilirmi ?
  • Macaristan yada polonya da tip egitimi almak istiyorum avrupada en uygun fiyatli bunlari buldum siz ne dersiniz hangisi daha iyi is bulma konusunda falan siz nasil gittiniz sizce yurtdisi egitim firmalarina gerek var mi kendimiz halledebilir miyiz turklere davranislar nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba ben bme de mühendislik okumayı düşünüyorum okula nasıl başvuru yapabilirim bilgilendirirsen çok sevinirim sitesinden baktım ancak pek bi açıklama bulamadım
  • Merhabalar Sebastianbjk,

Öncelikle sabırla burada yer alan onlarca soruya yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Bütün soruları ve yanıtları okudum ama cevabını bulamayınca ben de sorayım dedim. Maceristan'da okunduğunda çalışma izni nasıl oluyor acaba? Saat sınırlaması, ücret sınırlaması okul içi/dışı sınırlaması gibi şeyler var mı? Bir de evli olunca, eş de gelebiliyor mu, gelebiliyorsa çalışma izni oluyor mu? Bundan yola çıkarak da son soru: Maceristan'da okul için geçirilen zaman, orada kalıcı oturma izni almak için gereken süreden sayılıyor mu? Yol gösterebilirseniz çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkür.
  • Ehliyet geçerliliği ile ilgili bilginiz var mı? Türkiye de b ehliyetim var. Bu sene a2 de almayı planlıyorum. Macaristanda geçerli olacak mı acaba?

• MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Ehliyetin her giriş çıkışta 6 ay geçerliliği var. AB'den Türkiye'ye gelip tekrar AB'ye dönünce 6 ay yeniden başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 27 Kasım 2015; 3:37:34 >
  • direnius D kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın biraz geç gördüm... Emin olduğum konudan başlayım. Öğrenci vizesiyle orada kaldığınız süre, kalıcı oturma izni almak için gereken süreye dahil edilmiyor.
    2. konu; Öğrenci vizesiyle giderseniz part time çalışma şansınız oluyor. Full time çalışamazsınız. Çalışsanız bile harcadığınız emeğin karşılığı olan ücreti alamazsınız. Macaristan'da işgücü maliyetleri çok düşük seviyede. Öğrenciyken çalışanlar "Ben bu paraya çalışacağıma evde yatarım" diyorlar. Tabi bulacağınız işe göre değişir...
    Son soruya gelirsek; eş durumu konusunda bir bilgim yok. Ama tahminime göre oraya öğrenci olarak giderseniz eşiniz de başvurup yanınıza gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Kusura bakmayın biraz geç gördüm... Emin olduğum konudan başlayım. Öğrenci vizesiyle orada kaldığınız süre, kalıcı oturma izni almak için gereken süreye dahil edilmiyor.
    2. konu; Öğrenci vizesiyle giderseniz part time çalışma şansınız oluyor. Full time çalışamazsınız. Çalışsanız bile harcadığınız emeğin karşılığı olan ücreti alamazsınız. Macaristan'da işgücü maliyetleri çok düşük seviyede. Öğrenciyken çalışanlar "Ben bu paraya çalışacağıma evde yatarım" diyorlar. Tabi bulacağınız işe göre değişir...
    Son soruya gelirsek; eş durumu konusunda bir bilgim yok. Ama tahminime göre oraya öğrenci olarak giderseniz eşiniz de başvurup yanınıza gelebilir.

Öncelikle merhaba hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler benim sorum siz orda yüksek lisans yaptınız yani mali müşavirlik oluyor sanırım benim demek istediğim türkiyede 4 sene isletme okuduktan sonra orda yüksek lisans yapmak için yani mali musavir olmak için neye ihtiyacım var yine turkiyedeki gibi staj başlatma staj bitirme vs sınavlar var mı

Ayrıca şuan meslek lisesinde okuyorum lise4deyim 2 sene geçiş hakkımı kullanıp sonrada 2 sene açıktan bitirip öyle gitmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimist27 -- 30 Kasım 2015; 11:47:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pesimist27

quote:

Öncelikle merhaba hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler benim sorum siz orda yüksek lisans yaptınız yani mali müşavirlik oluyor sanırım benim demek istediğim türkiyede 4 sene isletme okuduktan sonra orda yüksek lisans yapmak için yani mali musavir olmak için neye ihtiyacım var yine turkiyedeki gibi staj başlatma staj bitirme vs sınavlar var mı

Ayrıca şuan meslek lisesinde okuyorum lise4deyim 2 sene geçiş hakkımı kullanıp sonrada 2 sene açıktan bitirip öyle gitmeyi düşünüyorum

Mali müşavirlik ve yüksek lisans birbirinden tamamen farklı ve bağımsız olaylar... Ne demek istediğini anlayamadım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pesimist27

quote:

Mali müşavirlik ve yüksek lisans birbirinden tamamen farklı ve bağımsız olaylar... Ne demek istediğini anlayamadım...

Aynen hocam çok karıştırdım benim demek istediğim mali müşavirlik galiba master yapmak oluyor bunlarida yurt dışında okuyabiliyor muyuz

• pesimist27 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Mali müşavirlik bir meslek. Yüksek lisans ya da master yapmakla alakası yok.
    Soruna gelecek olursak evet yurtdışında yapabilirsin....
  • merhaba öncelkle konu için tşk. bnde macarsitan düşünüyorum. şuan net fiyatlar hakkında bilginiz var mı ? ingilizce öğretmenligi v.b bölümleri yada yazılım-pc mühendisligi düşünüyorm. şuan maliye okuyorm 1. sınıf ama istemeyerek . bana okul ve konaklama konusunda net ücret atma imkanınız var mı bildiginiz kadarı ile. tşk
  • Merhaba,

Sayın Sebastianbjk. Herkese sabırla yazdığınız için teşekkürler.

Farklı bir konuyu öğrenmek istiyorum. Derslerin zorluk derecesini kıyas yapabilir misiniz?

Örneğin Hollanda'da dersler Türkiye'ye göre çok daha zor. Ya da Avusturya'da eğitim sistemi ve sınavlar Türkiye'ye göre daha esnek.
    Yazdığım bilgiler kesin bilgi değildir. Ayrıca tüm bölüm ve okullar için geçerli olmayan ve yüksek lisans için okuyanlardan aldığım bilgilerdir.

Siz de okuduğunuz okuldaki yüksek lisans ders zorluğu ve sınav sisteminin nasıl olduğunu kısaca yazabilir misiniz?

Başarılar dilerim.
  • skyycaptain S kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye göre biraz daha kolay diyebilirim... Ama her bölüm için geçerli değil. Örneğin Debrecen Üniversitesi'nde Tıp, Eczacılık ve bazı mühendislik bölümlerinde çok zor. (Eğitim kalitesinin yüksek olmasından dolayı)
    Mba yüksek lisans çok da zor değildi. Biraz çalışmayla geçilebilir... Zaten orada öğretmenler öğrencinin geçmesi için elinden geleni yapıyor.
    Toplamda 1 vize 1 final var. Ama her öğrencinin 2vize 4 tane final sınavı hakkı var. Yani vizeden istediğin notu alamazsan bir daha girebiliyorsun. Finale girdin geçemedin 3 kez daha girme hakkına sahipsin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.