Şimdi Ara

macbok pro aldım aranıza katıldım tavsiyeleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam force touch pad dehşet bişey fareye ihtiyacın kalmıyor. Diyeceksin sen neden magic mouse 2 kullanıyorsun :) ilk laptopdan beri hem mouse kullandım alışkanlık. Malzeme kalitesi üst düzey 39.99 a koruyucu var hem body hemde force touchpadi ama gerek yok oldukça zor çizilen bir malzeme tabi bıçakla dalmassan Ben sadece klavye koruyucu ve ekran koruyucu aldım o da klavye toz olmasın ve retina ekrana bişey olmasın diye. Ayrıca hardshell kılıfta aldım alt ve üst kasa için. Masraf olmuş diyeceksin ama zam gelmeden önce Ekim de vatandan öğrenci akademisyen indirimi ile 4099 a aldım MF 840 TU/A model early 2015. Şu an apple sitesinde indirimsiz 5999 indirimli 5639 TL o yüzden madem ucuza kapadık aksesuara verelim dedim. Ben alırkende apple da zamlııydı vatan zam yapmadı ben aldım 3 gün sonra hemen vatanda zam yaptı geç uyandılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sharq32 S kullanıcısına yanıt
    Force touchpad in ustunde kapasitif cam yuzey bulunuyo hocam asinmasi epey bi zaman alir

• hocam hepsiburada dan dışkab aldım ama eski macbook lar için çıktı galiba yada 13.3'' şimdi hepsiburadaya konu ile ilgili mesaj yazdım büyük bir ihtimal ürünü iade edeceğim sağdan soldan alttan üstten boşluk var macbook oturmuyor kaba bu nasıl iş anlamadım isterseniz özelden link atabilirim sorun olmaz sizdede böyle oturma problemi falan oldumu normal bir durum gibi durmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharq32

hocam hepsiburada dan dışkab aldım ama eski macbook lar için çıktı galiba yada 13.3'' şimdi hepsiburadaya konu ile ilgili mesaj yazdım büyük bir ihtimal ürünü iade edeceğim sağdan soldan alttan üstten boşluk var macbook oturmuyor kaba bu nasıl iş anlamadım isterseniz özelden link atabilirim sorun olmaz sizdede böyle oturma problemi falan oldumu normal bir durum gibi durmuyor.

Yok hem alt hem üst kısım tık diye oturuyor. Tucano marka bulursanız tavsiye ederim codegene göre pahalıdır 129 tl civarı ama kalitelidir

• Ucuz yollu bişiler alayım dedim bugün yarın ürünü iade edeceğim bakalım artık bulamazsak dediğinize bakayım

• quote:

Orijinalden alıntı: sharq32

merhaba arkadaşlar uzun zamandır mac almayı düşünüyordum imac mi air mi pro mu derken macbook Pro 13'' retina aldım daha elime ulaşmadı bugünde yarında gelecek. İlk defa mac kullanacağım daha önce windows ve ubuntu kullanmıştım yazılım ve tasarım işleri için kullanacağım yeni mac alan birisine tavsiyeleriniz nelerdir şunları yap bunları yapma gibisinden kullanımı mı kolylaştıracak kısayollar falan yorumlarınızı bekliyorum..

1) Ilk ısın BetterTouchTool yukle. Her mac kullanıcısının mutlaka kullanması gereken bır uygulama. Normal mouse, magıc mouse, klavye, trackpad gıbı bır cok seye ekstra ozellıkler eklıyor. Coklu butona sahıp mouseun var ıse trackpadde yapabıldıklerını bu mouse'a atayabılıyorsun. Ayrıca snap ozellıgı ıle acık pencerelerın yonetımıde cok kolaylasıyor. Mouse'a atadıgın bır yontem ıle kolay bır sekılde coklu ekran calısabılıyorsun. Tek kelıme ıle muhtesem bır uygulama

2) iPhone kullanıyorsan handoff ozellıgını mutlaka ac. bılgısayardan sms atmak yada arama yapmak-cevaplamak gıbı ıslemler ısını oldukca kolaylastırıyor.

3)Whatsapp Web Wrabber uygulamasını appstore'dan ındır. Whatsapp ıda bılgısayara kurunca normal zamanda telefona hıc ıhtıyacın kalmıyor.

4) Dıalpad uygulamasını MacApp Store'dan ındır. Bu uygulama ıle bılgısayarından ıstedıgın telefon numaralarını cevırıp gorusme yapabılırsın

5) Tuxera Dısk Manager yıne olmassa olmazlardan. Mac'ıne takacagın bır harıcı hard dısk eger fat32 degılse okuyor ancak yazma ıznı vermıyor. Tuxera kurulu olunca her turlu dıskı mac tanıyor ve yazma ve okuma ızınlerını verıyor boylece harıcı bır hard dıskı hem mac uzerınde hemde wındowsta kullanabılıyorsun.

6) Wındowsa ıhtıyacın var ıse parallels kur. Harıka bır uygulama, ınternetten ındırıdıgın exe lerı dırek mac uzerınden kurup kullanabılıyorsun. Wındows uygulamalarını dırek kurup dock uzerınden, tıpkı bır mac uygulaması gıbı baslatabılıyorsun. Yok ben daha agır grafık ıslerı ıle ugrasıcam dersen o zaman wındowsu bootcamp uzerınden kur. Bootcamp vıdeosunu daha once yayınlamıstım oradan bakabılırsın.

7)Automator scrıptlerını ogren. Bu program ıle harıkalar yaratabılırsın. Automator Mac'ın ıcerısınden gelır. Bu uygulama ıle ornegın scrıptler yazabılırsın. Mesela tum uygulamaları kapat dıyebılırsın. Yada bır uygulamayı actıgımda dıger su uygulamaları kapat seklınde otomatık komutlar yaratabılırsın. Automator harıka bır uygulamadır.

8) Macde en gıcık oldugum seylerden bırı resımlerı onızleme yaparken prevıew uygulamasının bır sonrakı resme gecme ozellıgının olmaması. Tum resımlerı ok ısaretıyle gecmek ıcın resımlerı acmadan once tamamını secmen gerekıyor. Fotografları tıpkı wındowsdakı gıbı goruntuleyebılmek ıcın xee 3 uygulmasını ındır. Daha sonra bettertouchtool uygulamasını gelıp klavyeyı sec. sol dan artı ısaretıne bas ve xee uygulamasını sec. daha sonra yan taraftakı add new shortcut a bas. Keyboard shortcutı ılerı ok ısaretı yap. hemen yanındakı kısayoluda command ve ılerı ok sec. Xee programını da varsayılan yaparsan bundan sonra actıgın her resmı tıpkı wındowsdakı gıbı onızleme yapabılırsın.

9) Mıssıon Control, hot corners gıbı ayarları en bastan yap, kullanım sırasında sana buyuk pratıklık kazandırırlar.

10) vıdeo goruntulemek ıcın mutlaka vlc yukle sıstemde bulunsun.

11) fılm ve dzılere altyazı bulmak ıcın subtıtles veya submarıne uygulamalarını ındır

12)Bılgısayarını kalabalık ortamlarda kullanıyor ve ekran kılıdıne ıhtıyac duyuyorsan mutlaka Near Lock uygulamasını kullan. iPhone'ın var ıse eger bu uygulama ıle ıphone ıle bılgısayara yaklastıgın anda bılgısayar ekranı acılır uzaklastıgın anda ıse uyku moduna gecer.

13)SMC fan control ıle menubar uzerınden fan hızını kontrol edebılırsın. Isınma gıbı sorunlar ıcın guzel bır uygulama. Bır uygulamayı actıgında eger makıneyı zorluyorsa bunu smc ıle kolay bır sekılde algılayabılırsın.

14)Mac uzerınde ne kadar bos alanın kalmıs DaısyDisk ıle ogrenebılırsın. Arayuzu cok basarılı bır uygulama. Wındows ortamındada kopyaları var.

15) lastpass sıfre yonetımı acısındanda Mac ıle son derece uyumlu calısabılen bır uygulama. Bu konu hakkında vıdeom var seyredebılırsın.

16) Otomasyon acısından Alfred de kullanabılecegın bır baska guzel uygulama.

17) Magıc mouse 2 alırsan better touch tool ıle kapasıtesını ınanılmaz arttırabılırsın unutma

Sımdılık tavsıyelerım bunlar :)

• berkans kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı bir yazı teşekkr ederim
  • berkans kullanıcısına yanıt
    1. yazdığın kısımda BetterTouchTool için link verir misin? Bulamadım. Bulduğum da iOS uygulaması çıktı.
    3. yazdığın kısım içinde bende sana Meet Franz öneririm :) Aklında olsun.

Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalır ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihazDestek

1. yazdığın kısımda BetterTouchTool için link verir misin? Bulamadım. Bulduğum da iOS uygulaması çıktı.
    3. yazdığın kısım içinde bende sana Meet Franz öneririm :) Aklında olsun.

Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalır ;)

https://www.boastr.net/

Franz'ı bılıyorum ancak cok ısıem yarayan bır uygulama degıl o yuzden acmıyorum bıle.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.