Şimdi Ara

Macbook air açılışta otomatik başlayan programlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Yeni tanıştım macbookla çözmeye çalışıyorum.

Fakat bilgisayarı açtığımda itunes ical vlc player gibi programlar kendiliğinden açılıyor.Bunları iptal etmenin bir yolu var mı ? araştırdım ama bulamadım.

Teşekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fishcent -- 5 Mart 2012; 19:46:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook Air Açılışta Otomatik Başlayan Programları Yönetme

Macbook Air'iniz açıldığında otomatik olarak başlayan programlar, sisteminizin başlangıç süresini yavaşlatabilir ve kaynaklarınızı tüketebilir. İstemediğiniz programların açılışta otomatik olarak başlamasını önlemek için bunları devre dışı bırakabilirsiniz.

Aşağıdaki adımları izleyerek Macbook Air'inizde açılışta otomatik başlayan programları yönetebilirsiniz:

1. Apple menüsünden "Sistem Tercihleri"ni seçin.
    2. "Kullanıcılar ve Gruplar"ı tıklayın.
    3. Kendi kullanıcı hesabınızı seçin ve "Giriş Öğeleri" sekmesine tıklayın.
    4. Otomatik olarak başlatmak istemediğiniz programların yanındaki kutuların işaretini kaldırın.
    5. Değişiklikleri kaydetmek için "Kilitle" simgesine tıklayın.

Discord Bilgisayar Açıldığında Açılmasın

Discord uygulaması, varsayılan olarak Macbook Air'inizin açılışında otomatik olarak başlar. Discord'un açılışta otomatik olarak başlamasını önlemek için yukarıdaki adımları izleyebilir ve Discord'un yanındaki kutunun işaretini kaldırabilirsiniz.

Açılışta otomatik olarak başlayan programları devre dışı bırakmak, Macbook Air'inizin başlangıç süresini hızlandırabilir, kaynaklarınızı boşaltabilir ve genel sistem performansını iyileştirebilir. Gereksiz programları otomatik başlatmaktan kaçınarak, sisteminizin daha verimli ve sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muhtemelen programlari kullandıktan sonra sol ustteki carpidan kapatıyorsun..programlari oradan kapatsan da arkada çalısmaya devam ediyorlar..o yuzden elmanın yanında çıkan programın ismine tıklayıp öyle çıkış yapman lazım programlardan..
    Ayrıca bilgisayarı kapatırken küçük bır ekran cikiyor,orada bilgisayar tekrar açıldığında kullandığım programlar da açılsın gibisinden bır yazı oluyor,eğer o yazının yanındaki kutucuğu işareti birakirksan bilgisayarı açtığında son kullandığın programlarda açılır sen bilgisayarı açtığında..o kutucuğu işaretleme..
  • Merhaba,

Tam olarak durumu bilmediğim için bu programların açılışta otomatik olarak başlatılmasında iki olasılık var:

1. Açılışta otomatik başlayan programlar bilgisayarınızı kapatırken açık iseler, bilgisayar açıldığında açık olan programlar yeniden başlatılır. Bu işletim sisteminin bir özelliğidir ve kapatılabilir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için BURAYI inceleyebilirsiniz.

2. Bu programları açılışta başlatılacak şekilde yapılandırmışsınızdır. Bunu da düzeltmek için, program açıldıktan sonra dockta beliren simgesine sağ tıklayın, açılan menüde bir gezinin açılışta çalıştır gibi ibaresi olmalı. (Şuan mac üzerinde değilim tam adı ve yerinden emin değilim.)

Diğer taraftan biliyor musunuz bilmiyorum ama açtığınız programları windowstaki gibi X ile kapatınca program tam kapanmaz. Bunu doctaki simgeden ve altında beliren ışıktan anlayabilirsiniz. Programı tam kapatmak için docktaki simgesine sağ tıklayın kapat ya da close tıklayın.

• doctaki simgesine uzun bir süre tek tıklayın programdan çık seçeneği geliyor
  • Dediğiniz gibi çarpıdan kapattığım için hepsi arkada açık kalıyormuş.Öğrendim sayenizde.

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim
  • ben bütün programları kapatıyorum ama açılınca sözlük utorrent time machine gibi programlar yani günlük kullanımda olmayan programlar bile açılıyor her seferinde nasıl ayarlanır yardımcı olurmusunuz
  • elma ---->sistem tercihleri----->kullanıcı ve gruplar---->oturum açma öğeleri bölümünden oturum açılması sırasında açılmasını istemediğiniz programları çıkarabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharky25ant -- 3 Mart 2014; 21:29:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok Çok teşekkürler

Sorunu belirten ve cevaplayan arkadaşlara :)
  • Teşekkürler elinize kolunuza sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.