Şimdi Ara

Macbook Air ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2018 yılı kasım ayında Macbook Air aldım. İlk başlarda bir sorun yaşamazken ilerleyen süreçte ısınma problemi yaşamaya başladım. Bu sorunu Apple desteğe bildirdim. Pek çok yazılımsal işlem denedk (temiz kurulum, SMC resetleme vs) hiç biri ısınma sorununu çözmedi ve teknik servise yönlendirdiler. Cihazı ağustos ayında servise verdim. 3 gün sonra mesaj geldi cihazı teslim alabilirsiniz diye ve cihazı teslim almaya gittim. Yapılan işlemlere baktığımda trackpad in değiştiğini söylediler ısınma ile ilgili sorun ile ilgili ne yaptıklarını sorduğumda sorun bulamadık siz kullanmaya devam edin eğer sorun olursa yeniden getirirsiniz dediler. Yaşadığım sorunun anlaşılması için şöyle söyleyeyim chromeda 1-2 sekme açınca sıcaklık 100 dereceye çıkıyordu. İlgili ekran görüntülerini ekran videosunu paylaşacağım. Tez döneminde olduğum için cihazı tekrar servise veremedim hemen ekim kasım ayı g,b, başka bir servise götürdüm bu sefer. Orada da speaker değişikliği yapıldı.Isınma ile ilgili bir sorun bulamadıkları söylenildi. Tekniker ile görüştüm cihazı çok temiz kullanmışsınız fanında ufak bir toz vardı onu aldım başkada bir şey yapmadım dedi. Isındığını söyledim arkadaşa bende de macbook air var o daha fazla ısınıyor bu normal dedi. 1 ay daha kullandım cihazı o ara yine Apple destek ile görüştüm. Görüştüğüm arkadaşlardan biri Macbook Air'lerde ısınma normal bir durum çünkü cihazda fan yok dedi. Fanı var dediğimde fanı var ama o kadar zavallı bir fanı var ki kendini zor soğutur gibisinden bir cevap verdi. Cihazın değişimini istiyorum dediğimde cihazın en az 3 kez servise gitmesi gerektiğini anca 3. kez giderse değiştirebileceğini söyledi. 3. kez servise götürdüm yine sorunları söyledim ekran görüntüleri ve ekran videosu masaüstünde var işleme almadan bakın dedim. Sorunlar yine düzelmezse deiğişim istiyorum dedim. Macbooklarda değişim raporu vermiyoruz, 14 günü geçen ürünlerde değişim olmuyor dedi servisteki arkadaş. 3 gün sonra trackpad ve speaker'ı değiştirip verdiler. Isınma sorunum hala devam ediyordu ve batarya sürem 5 saat civarıydı. Apple desteği aradım 3 kez parça değişince değişim raporu veriyordunuz öyle denilmişti bende cihazı değiştirmek istiyorum dedim. Beni tekrar servise yönlendirdi. Servis eğer donanımsal bir sorun bulursa değiştirebilirlermiş! Adamlar zaten 100 derece normal derken nasıl bir rapor verecekler merak ediyorum. Pazartesi günü raporu hazırlayıp verecekmiş servis. Eğer sorun bulamadık vs derlerse tüketici hakem heyetine gidip şikayette bulunacağım. Sırf garantisine güvendiğim için 5555 lira verip Macbook Air aldım yine garanti ile sorun yaşadım. Konu hakkındaki gelişmeleri paylaşacağım.

Ekran görüntüsü 1
    Ekran görüntüsü 2
    Ekran görüntüsü 3
    Ekran görüntüsü 4
    Ekran görüntüsü 5
    Ekran Kaydı (Video)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faseww -- 21 Aralık 2019; 17:1:25 >

• kullandigin eklentilerde problem olabilir. komple eklentileri sil sadece adblock yuklu kalsin. bir de oyle dene.

chrome benim macbook pro'yu da isitiyor. cunku cok fazla islemci kullaniyor. ama bu kadar degil tabi.

bir de safari kullansan sanki daha iyi. yuzde yuz chrome kullanmak zorundayim diyorsan bilemem ama safari bence macbook air kullanicisina fazlasiyla yeterli. hem sarjin da daha fazla gider.
  • Öncelikle cevabın için teşekkür ederim hocam ama sorun sadece chrome da olsa keşke ekran görüntülerinde paylaştım safaride de benzer durum söz konusu. Safaride CPU nun %99 unu kullanıyor ve 90-100 derecelere çıkıyor. Bu arada tarayıcılarda genelde tek sekme açıyorum.
  • faseww F kullanıcısına yanıt
    Chrome ile çektiğiniz videonun bir de Safari ile çekilmiş olanını görebilir miyiz? Bilgisayarınızda bence donanım sorunu yok. Chrome çok fazla CPU kullanıyor, CPU kullanımının da bilgisayarı ısıtması normal bir durumdur. Ayrıca, Flash yüklüyse o da aşırı CPU kullanımı yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Chrome ile çektiğiniz videonun bir de Safari ile çekilmiş olanını görebilir miyiz? Bilgisayarınızda bence donanım sorunu yok. Chrome çok fazla CPU kullanıyor, CPU kullanımının da bilgisayarı ısıtması normal bir durumdur. Ayrıca, Flash yüklüyse o da aşırı CPU kullanımı yapar.
    Cihaz bende olsaydı çekip gönderirdim ama maalesef serviste şu an. Ekran görüntülerinde safari ile yaşadığım sorunun görseli mevcut görmediyseniz tekrar gönderiyorum. Bu arada bende 2 tane Macbook Air var ve sadece birinde böyle bir sorun yaşıyorum. Bahsettiğim olay Macbook Air cihazların tamamında gözlemlenen bir problem olmayabilir. Gönderdiğim linklerden biri cihazın boştayken yani program açık değilken aldığım sıcaklık değerini göstermekte. Etkinlik monitöründen açık programlara bakabilirsiniz. Diğer görüntü ise safaride youtube videosu açtığımda CPU'nun kullanım yüzdesini göstermekte.
    Cihaz boştayken aldığım sıcaklık değeri
    Safarinin CPU kullanım oranı

• faseww F kullanıcısına yanıt
    Şimdi Chrome ile yüksek CPU kullanımını bir tarafa koyalım, onun çözümü yok. Yüksek CPU kullanımı da bilgisayarı ısıtır. Safari tarafına baktığımızda ise, yüksek CPU kullanımı sırasında açık olan sayfa(lar)da neler var, en basit bir sayfada da yapıyor mu yoksa bazı sayfalarda mı yapıyor. Örneğin, Flash kullanımı var mı gibi.

Cihaz boştayken aldığınız görüntüde, Etkinlik Monitörü CPU süresine göre sıralanmış, CPU yüzdesine göre değil. CPU 80 derece iken cihaz ne kadar süre boştaydı, bir süre daha boşta kalsaydı sıcaklık düşecek miydi? Bilgisayarı açtıktan sonra hiçbir uygulamaya girmeseniz bile CPU yine de 80 derece oluyor mu?

Bir de en önemlisi; temiz bir kurulum yapmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Şimdi Chrome ile yüksek CPU kullanımını bir tarafa koyalım, onun çözümü yok. Yüksek CPU kullanımı da bilgisayarı ısıtır. Safari tarafına baktığımızda ise, yüksek CPU kullanımı sırasında açık olan sayfa(lar)da neler var, en basit bir sayfada da yapıyor mu yoksa bazı sayfalarda mı yapıyor. Örneğin, Flash kullanımı var mı gibi.

Cihaz boştayken aldığınız görüntüde, Etkinlik Monitörü CPU süresine göre sıralanmış, CPU yüzdesine göre değil. CPU 80 derece iken cihaz ne kadar süre boştaydı, bir süre daha boşta kalsaydı sıcaklık düşecek miydi? Bilgisayarı açtıktan sonra hiçbir uygulamaya girmeseniz bile CPU yine de 80 derece oluyor mu?

Bir de en önemlisi; temiz bir kurulum yapmayı denediniz mi?
    Hocam ilk kez Macbook kullanmıyorum daha önceden Macbook Pro kullandım ve bahsettiğim gibi 2 tane Macbook Air cihazım var. Chrome veya safari farketmeksizin açtığım 1-2 sekmede ısınma oluyor ve bu sıcaklık genelde 80-103 derece arası oluyor. Safaride herhangi bir eklenti kullanmıyorum buna ek olarak flash yüklü değil. İkinci konu ise cihaz boşken aldığım ekran görüntüsü bilgisayar açıldıktan 2 dk sonra alındı. Yani herhangi bir program açılmadan alınan ekran görüntüsü. Cihazda ısınma sorunu bariz var ve muhtemelen üretim hatası olma olasılığı yüksek. Bu yüzden cihazın değişimini istedim başta 3 kez parça değişirse cihazı değiştiririz dediler sonra 4.kez servise gönderip rapor almamı istediler. Bu konuyu açma sebebim bir çok kişide Apple'ın garantisi çok iyi abi bir sorun olduğunda adamlar ilgileniyor algısı var. Maalesef böyle bir durum söz konusu değil. En azından benim edindiğim bu tecrübelerde o duruma rastlamadım. Ben bu yaşadığım sorunu Apple Amerika ile görüştüğümde hemen değişim seçeneğini sundular Türkiyede yaşadığımı ve ürünü Türkiyede aldığımı söylediğimde Apple Türkiye ile sorunu çözmemi istediler. Arama planı yaptılar dün bu sorunla ilgili ama tenezzül edip arayan bile olmadı. Bunun yanında bugün Apple destek ile görüşme yaptım. Görüştüğüm kişi yurtdışı desteklerle görüşmüşsünüz onlar size yardımcı olamaz sorunu bizimle çözeceksiniz dedi. Yurtdışında verilen teknik servis hizmeti ile Türkiyedekinin farklılık gösterebileceğini söyledi görüştüğüm kişi. Buradan anlıyoruzki Türkiyede tüketiciye bu kadar hak tanınmıyor. Yine tekrarlıyorum bu benim yaşadığım bir durum ve yaşadıklarıma bakacak olursak Apple tüketicinin sorunları ile yeterince ilgilenmiyor. Sanıldığı gibi kaliteli bir servis süreci ve sattığı cihazın arkasında duran bir firma değil Apple benim için.

• Windowsta cpu yu en yüksek 99 ya da yüzde 80 e alma tarzında bir imkan vars MACos ta da bunu deneyin.
    oyunlarda ısınma sorununa çözüm laptop diye yazarsanız çıkacaktır.
    Eğer sorunlu bir pc ise ki öyle duruyor mutlaka ya macun ya da cihaz değişim şart.
    Isılarını çok anormal bence. 60-70 olsa tamam,hatta 82 bile duydum ama 90 bilemiyorum. Termal macun da değişmeli kaldı ki çok eski bir macbook kullanıyorsunuz 5 yıllık pcdeki kuru macundan hayır gelir mi bilemem.
    Mastergel pro alıp sürülmesi takdirde ısınmaz.(Bunu kronik sorun olmadığını varsayarak macuna bağlı ısınmaya göre yazdım.) Hakem heyeti sizin yanınızda olsun ki olacaktır da. Heyete birkaç videolu örnek gösterin hem mac pc üzerine hem de windowslu oyuncu pclerin videolarından. Deyin ki : Ben safari ve chrome kulanırken 100 c oluyor ama adamlar bf4 oynarken 90c diye. Bir kaç kişi bulun air kullanıcısı hatta ben de bir arkadaşımdan rica edebilirim ama bana bu konuda bel bağlamayın forumdan bulun bence.
    Bu kişiler size video atsınlar core temp tarzı programlar var onları kurup denediklerinde fark ortaya çıkacak. Bir örnek yazacağım bu örnekteki gibi olursa çok etkili olur ama düz sessiz kanıtlayıcı 2 3 video sizi kurtaracaktır.
    Örnek : Merhaba ben Selami,bugün size macbook air ın ısı yönetimine dair dair normal değerleri göstereceğim diye 2 3 kişi video çekip yollarsa size safari ve chrome açıkken,heyet otomatik olarak sizi haklı bulacaktır. PES ETMEYİN SAKIN !Ben hoparlör için pes ettim hp pc de ama siz bu konuda direnin lütfen.
    Heyet olumlu sonuçlar alıyor. Asus veya hp olsun veya diğer macler olsun videolu 5 6 çeşit kanıt olursa harika olur. En basitinden halan gillerden veya eski pcnizde core temp kurup çalıştırın ve chrome kullanırken videoya alın bunu kullanın bu tarz şeyler veya youtube da da bu tarz işler arayın bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 29 Aralık 2019; 21:28:26 >

• Değişim raporu almak için servise verdiğim Macbook Air cihazımın termal macununu yenileyip öyle teste almışlar ve sorunsuz çalışıyor raporu vermişler. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Apple cihazın değişmesi için 3 kez parça değişimi olması gerektiğini bu işlemlerden sonra sorunun devam ettiğine dair servis raporunun olması gerektiğini söylemişti. Tüketici hakem heyetine gittiğimde bu durumu sordum.Görüştüğum kişi bu maddenin eski yürürlükteki madde olduğunu yeni yönetmeliğe göre cihazda 1 kez bile parça değişirse ve sorun devam ederse ürünün ayıplı ürün sayılıp tüketicinin isteğine göre para iadesi veya değişim yapılması gerektiğini söyledi. Sizinde aklınızda olsun eğer aldığınız elektronik bir cihazda parça değişirse ve sorununuz devam ederse direkt tüketici hakem heyetine gidin. Konu ile ilgili gelişmeleri editleyeceğim.
  • Macbook air için bu hafta farklı bir advisor ile görüştüm. Cihazı tekrardan servise götürmemi istedi. Servise verip arızalı raporu aldım ve advisor değişim işlemlerini başlattı. Bugün telefon ile görüştüğümüzde değişim için macbook air 2019 talep ettiğini ama gelecek cihazın kararını üst birimin vereceğini söyledi. Sanırım pazartesi gününe kadar tarafıma gönderilecek cihaz belli olacakmış. Konu ile ilgili bir güncelleme olursa paylaşırım.
  • Neden normal biri beni bulmuyor? Neden başıma sürekli anormal olaylar geliyor acaba? Macbook Air 2017 cihazım için değişim talebinde bulunmuştuk. Cihaz 3 kere servise gitti ve 2 kez hoparlör 2 kezde trackpad değişimi oldu. Müşteri hizmetlerinde görüştüğüm kişiler servis raporu alın değiştirelim dediler servis raporu aldım değişim talebinde bulunuldu sonuç: 2017 model Macbook Air artık stoklarda bulunmadığından değişim talebiniz reddedilmiştir! Dün Apple İrlanda ile görüştüm ve görüştüğüm kişi kıdemli departmandan biriydi. Cihazın değişimi ile ilgili bir mail almadığımı söylediğimde durumu kontrol etti ve cihaz değişiminiz onaylanmış cihazı bize gönderdikten sonra yeni cihazı alacaksanız dedi. Bu durumu dün Apple Türkiye müşteri hizmetlerini arayıp bildirdim. Konuşmanın ekran görüntüsünüde alıp mail olarak attım. Görüştüğüm kişide ilgili departmana durumu izah edip değişim ile ilgili mailin geciktiğini söyledi. Bugün için geri arama oluşturdu fakat hala mail almadığım için dayanamayıp ben aradım ve cihaz değişim talebinin 2017 model Macbook Air stoğunun bulunmamasından dolayı reddedildiğini öğrendim! Tekrardan değişim talebinde bulunduk değişim cihazı için Macbook Air 2019 talep ettik bakalım yine reddederlerse saçma sebepleri ne olacak. Merak edenler için Apple İrlanda'nın cihaz onayı verdiğine dair aldığım bilgiyi gösteren ekran görüntüsünü ekliyorum.

• Bugün Apple'dan 2. başvuru için mail geldi. 2019 macbook air verecekler. Umarım bu süreçten sonra bir tuhaflık ile karşılaşmam.
  • Son güncelleme: Apple MacBook Air 2017 cihazımı alıp yerine MacBook Air 2019 verdi. An itibari ile MB Air 2019 ile bu konuya cevap yazıyorum. Apple'ın yetkili servis olarak yetkilendirdiği servislerde ve telefon desteğinde hizmet veren çalışanlar ile alakalı ciddi sorunlar var. Burada yaşadığım olumsuzlukların bir kısmını anlattım anlatmadığım bir kaç ciddi olumsuz durumlarda var. Ürün değişimi süreci biraz sıkıntılı fakat ASUS firmasında yaşadığım sorunları Apple'da yaşamadım. (ASUS marka bir laptopum vardı ve cihaz kronik sorunlu bir cihazdı firma zorda olsa kabul etti bu durumu fakat değişim cihazını biz yapmıyoruz bizim Resmi satış noktamız Türkiye'de yok aldığın firma yeni cihaz verirse alırsınız şeklinde cevap vermişti.) Umarım bir daha sorun yaşamam ve uzun bir süre bu cihazı kullanırım. Ürün ile ilgili olarak Apple'ın MB Air serisinde yaptığı tasarımsal değişiklik gayet şık olmuş. 2017 cihazıyla kıyasladığımda eksi tarafı 1- USB girişlerinin ve kart okuyucunun kaldırılması 2- Şarj kablosunun 2017 model MB Air'den daha kısa olması.

• Süreci paylaştığınız için teşekkürler. Umarım bu sefer benzer sorunlar yaşamazsınız, iyi günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skaty.

Süreci paylaştığınız için teşekkürler. Umarım bu sefer benzer sorunlar yaşamazsınız, iyi günlerde kullanın.
    Teşekkür ederim
  • macbook air 2017 kullanıyorum. macosu değil ,genelde boot camp üzerinde windows 11 kullanıyorum.Orijinal disk yetersiz gelince samsung 980 pro aldım.macos da super bir performans varken, aşırı ısınmdan olsa gerek bir türlü windows kurulumu bitiremedi.Benim için windows gerekli olduğu için iade ettim.

WD Blue SN550 NVMe SSD Dahili Depolama, 1 TB taktım.Kasanın arka alt ısındığı halde fan hiç dönmüyordu.Performaz orijinal disk düzeyindeydi.

Yeni SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB disk taktım. macos olsun windows olsun performans mükemmel. ancak aşırı ısınma olmadığı halde fan sürekli dönüyor?

Ben oyun onmıyorum. Normal günlük kullanımın dışında Hd ve UHD kamera çekimlerimin montajıarı ile oğraşıyorum.Büyük dosyaları encode ederken sürekli fan dönüyor?

Normal notebookların altına bıraktığımız soğutucuların macbook için faydası olur mu?

• İşyerindeki macbookumun ısınma sorununu fanlı soğutucu altlıkla çözmüştüm. Malesef fansız macbook ancak ofis, internet, rdp için uygun. Fazlası ağır geliyor

• Merhaba şuan aynı sorunu yaşıyorum. 2020 MacBook Air m1 8gb ramli model cihazı kullanıyorum. Son 4 5 gündür inanılmaz ısınmaya başladı ve açıkçası şuan hüsrana uğruyorum çünkü incelemelerde bilgisayarın ısınma sorununun hiç olmadığını söylüyorlardı. macOS'a da yeni geçiş yaptığım için çok anlayamıyorum da. Özellikle klavyenin üst kısmında aşırı ısınma oluyor. Etkinlik monitörünün ss'ini atıyorum yardımcı olacak varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Statistics. -- 21 Ağustos 2022; 17:24:2 >

• .Statistics. kullanıcısına yanıt
    Etkinlik monitörü CPU büyükten küçüğe sıralayın.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

buyrun hocam ekledim. Sanırım python baya güç tüketiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.