Apple'da kullanılan GPU'nun harici olduğunu biliyor musunuz? Bunun getirdiği ekstra güç tüketimini? Burada işlemciye entegre bir GPU'dan söz ediyoruz. Yeni nesil yeni...
Harici nVidia kartın, dahili Intel HD 3000'den daha iyi olduğu sonucuna nereden vardınız? Sizi şöyle alalım ki her yerde aynı yanlışı yapmayın;
İşlemciler konusunda fazla atıp tutuyorsunuz, uyarayım. SL9600 dediğiniz işlemcinin mobil işlemci olduğunu bizzat Intel söylerken, sizin nereden geldiği belirsiz bilgileriniz ortalığı kirletmekte. ULV (ultra low voltage) serisi bir işlemci ve ultra ince tasarımlı cihazlar için tasarlanan işlemcilerden. Masaüstü işlemcinin çok çok özel bir versiyonuymuşmuş... Zaten mimari, nesillerde ortaktır, hepsi tek mimariden türetilirler. Intel Atom işlemciler de bir dönemin Pentium 4 işlemcilerinin kırpılmış versiyonlarıdır. Sizin söyleminize göre Atom'lar da masaüstü işlemcilerin çok çok çok çok özel birer versiyonları.
Nereden uyduruyorsunuz bunları?
Şimdi sizin "Katil" den kastınız ne? Özellik katili mi? (ki o bile şüpheli). Yoksa satış açısından mı katil?
Hani bu işin özellikler ile olmayacağını defalarca kanıtladı Apple sizlere ya. O yüzden soruyorum.
Hani bir aralar Adamo diye bir şey vardı. Jilet gibi keskin sloganı ile çıkmıştı piyasaya. Fiyatları da Air ile çok benzerdi. Ama Dell üretimden kaldırdı Adamo'yu. Niyeki?
Yazıyorum şuraya not alın bir kaç ay sonra bana hatırlatırsınız. Bu fiyatlar ile Samsung sadece avucunu yalar! Ya fiyatları indirecek ya da 9 serisinin üretimden kaldıracak.
Özellik açısında Macbook Air katili olmak Samsung'a ürün sattırmaz. Apple ile rekabet etmenin ilk ve elzem şartı Fiyat olarak Apple'dan daha ucuz olmaktır.
DH'nin logosunun video başında portaldaki gibi çıkması çok hoş olmuş :D
quote:
Orijinalden alıntı: Erasmus78
İşlemci açısında Air mi daha güçlü yoksa Samsung mu bilemiyorum.
Engadget'ın incelemesine göre PC Mark Vantage puanları 5170'e 7582. Bir buçuk katı neredeyse.
quote:
Samsung'un 1599$ lik etiketine işletim sistemi dahil değilmiş.
apple fan boyların eleştirdiği windows açılış süresi ise mükemmel bir değer.bu alet olmuş tek eksisi fiyatın pahalılığı olabilir.macbook air öldü diyebiliriz artık.
@jay jay justified
Macbook Air'de kullanılan işlemcinin SL9600 olduğunu da nereden çıkardınız? Var mı bir link falan.
Zaten Apple kölesi Engadget bile 8/10 vermiş, daha diyecek bir şey var mı? Eksi olarak gösterdiği nokta ise "pahalı" oluşu. (!) Apple ürünleri için hiçbir zaman eksi olmayan bir durum. Notebookcheck'ten 89% kapmış. Açılış süresinde Macbook Air'dan önde, ki Mac OS X'in fanboy'lar tarafından en çok övülen kısmı. Artı SSD Trim özelliği olan bir işletim sistemiyle de geliyor.
bunun fiyatı 1600 dolarsa bizim memleket için koy bir bin dolar daha üzerine. kısacası alınmaz.
Öncelikle sokak ağzı ile yazılan "Macbook Air katili" ifadeleri yakıştıramadım size. Bırakın bu sokak ağızlarını artık. Koskoca donanımhaber sitesisiniz siz. Sokak serserisi değil.
İkinci olarak bu ürünün "başlangıç" fiyatı 1.599$ olacakmış.!!
"The Samsung 9 Series is scheduled to be available in February 2011, starting at $1,599. All Samsung mobile PC products are available through Samsung resellers and distribution channels, which can be located by calling 1-800-SAMSUNG or by visitingwww.samsung.com."
Macbook Air'in tepe modelinin fiyatı 1.599$!!! Şaka gibi gerçekten. Bu 9 serisinin de kaderi Dell Adamo gibi olacak. Hatta ondan beter olacaklar. Zira Adamo'nun fiyatları hiç olmazsa Air ile aynı idi. Buna rağmen Dell Adamo üretimini durdurmak zorunda kaldı.
Samsung bol bol avucunu yalayıp ya fiyatları %40 oranında indirecek ya da 9 serisinin üretimini durdurmak zorunda kalacak. Bu etiketler ile Air karşısında minnacık bir şansı bile yok.
Kenarımın katili olur ancak bu 9 serisi...
quote:
@jay jay justified
Macbook Air'de kullanılan işlemcinin SL9600 olduğunu da nereden çıkardınız? Var mı bir link falan.
Güncel modellerde 1600 dolarlık sözde tepe modelinde SL9400 (1,83 GHz) var. 100 dolar daha bayılıp SL9600 (2,13 GHz) alıyorsunuz. Siz herhalde Core 2 Duo T9900 falan sanıyordunuz Apple'ın inanılmaz işlemcisini.
Pek sevgili Apple kendini elit zannettiğinden, cihazın özelliklerinde sadece Core 2 Duo (2,13 GHz) yazar. Apple kullanıcıları üstün zekalı oldukları için işlemci modelini bilmeseler bile tahmin edebilirler. Tabi yanlış tahmin ettikleri de olur. Penryn ailesinden, ULV işlemcilerden SL9400 ve SL9600 kullanılmıştır bu cihazlarda. T serisi ya da P serisi işlemcilerle; hele hele Sandy Bridge'lerle karıştırmamak gerekir.
@Faux Carnival
Bir şeyi ısrarla anlamak istemiyorsun. Apple şimdiye kadar hiç bir zaman donanımı ön planda tutarak ürün satmadı. Bundan sonra da öyle olmayacak. Macbook Air, series 9 dan 3-5 kat daha fazla satacak. Sonra Samsung "Olsun en iyisi bizde" mi diyecek? Nasıl bir katillik bu?
Temiz bir windows ilk başta böyle hızlı açılabilir. Bir kaç ay sonra Registry şiştiğinde tekrar açılış testi yapmak gerek.
Ayrıca Lion sürümü ile birlikte Trim desteği MacOS X e de geldi.
Samsung çok çok başarılı bir firma oldu. Galaxy S II telefonuyla iPhone 4'le beraber liderliğe oturacak. Bu 9 serisiylede MacBook Air'in müthiş bir alternatifi olacak.
quote:
@Faux Carnival
Bir şeyi ısrarla anlamak istemiyorsun. Apple şimdiye kadar hiç bir zaman donanımı ön planda tutarak ürün satmadı. Bundan sonra da öyle olmayacak. Macbook Air, series 9 dan 3-5 kat daha fazla satacak. Sonra Samsung "Olsun en iyisi bizde" mi diyecek? Nasıl bir katillik bu?
Temiz bir windows ilk başta böyle hızlı açılabilir. Bir kaç ay sonra Registry şiştiğinde tekrar açılış testi yapmak gerek.
Yine bir fail daha Apple fanboy'undan. Apple spec'lere önem vermez, ama sadece diğerlerinden kötü olduğu zaman... İyi olduğunda konuşa konuşa bitiremezler.
Bu teknik özellik değil midir?
Hayır, belgeler, siteler, gerçeklerle kanıtladık her şeyi. Artık bu konuyu kapatalım. Samsung 9 Serisi ile ilgili bilginiz sınırlı olduğu gibi savunduğunuz Macbook Air ile de öyle. Dediğiniz her şey yanlış. Tüm incelemeler ortada. İyi günler.
quote:
@Faux Carnival
macos'e program yüklediğinde açılış hızı etkilenmiyor yani?
@Faux Carnival
Peki ikinci verdiğin linkteki fiyata baktın mı?
Bak ben ne yazmışım; "Samsung'un 1599$ lik etiketine işletim sistemi dahil değilmiş. En ucuz modeli 1.649$ dan başlıyormuş. Eğer işletim sistemini Basic değilde pro seçerseniz fiyat 1.699$ oluyormuş.."
@jay jay justified Ben cidden P serisinden sanıyordum. Neyse! Öğrenmiş olduk.
"Yine bir fail daha Apple fanboy'undan. Apple spec'lere önem vermez, ama sadece diğerlerinden kötü olduğu zaman... İyi olduğunda konuşa konuşa bitiremezler."
Saçmalıyorsunuz. Apple orada cihazını bir önceki nesli ile kıyaslıyor. Rakipleri ile değil!
quote:
Orijinalden alıntı: RappeR07
quote:
Öncelikle sokak ağzı ile yazılan "Macbook Air katili" ifadeleri yakıştıramadım size. Bırakın bu sokak ağızlarını artık. Koskoca donanımhaber sitesisiniz siz. Sokak serserisi değil.
İkinci olarak bu ürünün "başlangıç" fiyatı 1.599$ olacakmış.!!
"The Samsung 9 Series is scheduled to be available in February 2011, starting at $1,599. All Samsung mobile PC products are available through Samsung resellers and distribution channels, which can be located by calling 1-800-SAMSUNG or by visitingwww.samsung.com."
Macbook Air'in tepe modelinin fiyatı 1.599$!!! Şaka gibi gerçekten. Bu 9 serisinin de kaderi Dell Adamo gibi olacak. Hatta ondan beter olacaklar. Zira Adamo'nun fiyatları hiç olmazsa Air ile aynı idi. Buna rağmen Dell Adamo üretimini durdurmak zorunda kaldı.
Samsung bol bol avucunu yalayıp ya fiyatları %40 oranında indirecek ya da 9 serisinin üretimini durdurmak zorunda kalacak. Bu etiketler ile Air karşısında minnacık bir şansı bile yok.
Kenarımın katili olur ancak bu 9 serisi...
Katılıyorum, ben kaçtım.
Samsung 9 Serisi'nin incelemeleri, aldığı puanlar, aldığı yorumlar, her şey ortada. Paranız varsa kaliteyi alıyorsunuz, bu kadar.
En güzeli hocam, uzatmamak lazım. Kimseye niye Apple aldın diyen de olmadı zaten. Bilmediğiniz şeyler hakkında atıp tutmayın dedik, bilgileri doğru aktarın dedik, hepsi o.
İsteyen MacBook Air alsın, isteyen 9 Serisi alsın. Kişiye göre değişen şeyler tercihler. Onun dışında kalanlar her yerde yazıyor zaten ve değişmiyorlar. Merak eden açar bakar.