Şimdi Ara

Macbook mu? Windows laptop mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 senedir kullandığım bir HP laptopum var, 6GB RAM, i3-5010U işlemci, Intel HD 5500 entegre ekran kartı ve ufak bir SSD ile yıllardır işimi görüyorum ancak yenilemenin de zamanı geldi gibi. Seneye bilgisayaların daha da pahalanması muhtemel, o yüzden bu sene birikmişim varken bilgisayar almayı düşünüyorum. Piyasayı araştırırken bir alternatifimin de Macbook olabileceğini düşündüm ancak hala araştırma aşamasındayım, sizlerin de fikrini almak istedim.

Üniversite öğrencisiyim ve uzun süre kullanabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Bilgisayarı ofis amaçlı ve belli başlı oyunları oynamak için kullanacağım. Office programlarına ek olarak, Microsoft Teams, Photoshop ve SPSS'i yaygın olarak kullanıyorum. Ara sıra da Football Manager oynuyorum, çok nadiren de şimdiki sistemimde oynayabildiğim indie ve retro oyunları oynuyorum. Buradan bakınca Macbook tüm işlerimi görecek gibi.

Macbook düşünüyorum çünkü hafif, pil ömrü çok uzun, nispeten dayanıklı, garantisi ve teknik servisi sorunsuz, kasmıyor ve virüs sorunu çok daha sınırlı. Kullanan arkadaşlarımın belirttiğine göre Windows'a nazaran daha pratik ve kullanıcı dostu bir sistem. Beni düşündüren kısım, monitör ile çok sık kullanacağım için fazla ısınabileceği düşüncesi ki performasnının düşmemesi, sessiz çalışması benim için önemli. Öte yandan Windows bilgisayarlar tabii ki daha ucuz, ancak Mac'i de yurtdışından 7000-7500 civarı gibi bir fiyata getirebileceğim.

Mesele şu ki, 5-6 senedir bilgisayar piyasasının durumunu bilmiyorum. Dediğim özelliklere sahip bir Windows bilgisayar tahminimce 4000-5000 bandında gördüğüm kadarıyla ama yanılıyor da olabilirim :) Kısacası, beni yine 6-7 sene götürecek bir bilgisayar arıyorum ve Windows-Mac ayrımında kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz, bu işler için ne alınır?

Edit: Macbook Air'in i5'li ve 512 GB SSD'lik 2020 modelini almayı düşünüyorum bu arada. Önceki modellerde klavye sorunu çok yaşanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xnull__ -- 9 Temmuz 2020; 16:3:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook mu, Windows Laptop mu: Hangisi Senin İçin Uygun?

Macbook'lar ve Windows laptoplar, günümüzün en popüler dizüstü bilgisayar seçenekleridir. Her birinin kendine göre artıları ve eksileri vardır, bu nedenle seçiminizi yapmadan önce ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi dikkatlice değerlendirmeniz gerekir.

Macbook'ların Avantajları:

• Birinci sınıf tasarım ve yapı kalitesi: Macbook'lar sağlam, ince ve şık tasarımlarıyla bilinir.
    • Mükemmel ekranlar: Macbook'lar, canlı renkler ve keskin detaylar sunan yüksek çözünürlüklü Retina ekranlara sahiptir.
    • Kullanıcı dostu işletim sistemi: macOS, sezgisel, kullanımı kolay ve güvenli bir işletim sistemidir.
    • Olağanüstü pil ömrü: Macbook'lar, tek şarjla 10 saate kadar pil ömrü sağlar.

Macbook'ların Dezavantajları:

• Yüksek fiyat: Macbook'lar Windows laptoplara kıyasla genellikle daha pahalıdır.
    • Sınırlı bağlantı noktaları: Macbook'lar, harici cihazlar için sınırlı sayıda bağlantı noktasına sahiptir.
    • Özellikle yükseltilemez: Macbook'ların RAM veya depolama alanını kendiniz yükseltmeniz genellikle mümkün değildir.

Windows Laptop'ların Avantajları:

• Çok çeşitli seçenekler: Windows laptoplar, çeşitli fiyat noktaları, özellikler ve tasarımlarla geniş bir yelpazede mevcuttur.
    • Uyumluluk: Windows, diğer cihazlar ve yazılımlarla daha uyumludur.
    • Özellikle yükseltilebilir: Windows laptoplar genellikle RAM, depolama alanı ve diğer bileşenlerin kolayca yükseltilmesine olanak tanır.
    • Oyun için daha iyi: Windows laptoplar, daha güçlü grafik kartları ve daha fazla bellek desteğiyle oyun için genellikle daha uygundur.

Windows Laptop'ların Dezavantajları:

• Daha az birinci sınıf tasarım: Windows laptoplar, Macbook'larla aynı tasarım kalitesine sahip olmayabilir.
    • Daha kısa pil ömrü: Windows laptopların pil ömrü genellikle Macbook'lardan daha kısadır.
    • Potansiyel bloatware: Windows laptoplar, önceden yüklenmiş gereksiz yazılımlar (bloatware) ile gelebilir.

Macbook mu Windows Laptop mu Sorunuza Cevap Bulmak:

Macbook mu Windows laptop mu sorusunun doğru cevabı, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

• Tasarım, ekran kalitesi ve kullanıcı dostu arayüz önceliğiniz ise bir Macbook sizin için uygun olabilir.
    • Fiyat, özelleştirilebilirlik ve oyun performansı sizin için daha önemliyse bir Windows laptop daha iyi bir seçim olabilir.

Her iki seçenek de artıları ve eksileri ile gelir, bu nedenle bilinçli bir seçim yapmak için ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selam, klavye sorunu olan MacBook Pro’lar 2016-2019 arası çıkanlar. 12” Macbook modelinde ve 2018 Macbook Air’de de aynı klavye vardı. Sonunda Apple hatasından döndü.
    Klavye sorunu yüzünden bu modellerden kaçınmanızı öneririm. Bizde 2016 MacBook Pro 15, 13 ve macbook 12 vardı ve istisnasız hepsinin klavyesi bozuldu. Hele 15” olan monitöre bağlı harici klavye ile kullanmamıza rağmen.
    MacBook Air 2020 güzel bilgisayar ama resmen bilerek kötürüm bırakılmış bir cihaz. İlk olarak soğutma bloğu fana bakır boru ile bağlanmamış. Baya baya saçmalamışlar. Yani ısınınca ortaya 8000 devirle boş yere dönen bir fan çıkıyor karşınıza. Tim Cook’un başka bir adiliği daha, gitmedi bir türlü..
    Size tavsiyem temel model 2020 13” MacBook Pro almanız. 1.4 ghz i5 diye geçen model. Tek çekirdekte MacBook Air kadar anca olsa da çok çekirdekte hala önde. Çünkü dediğim gibi hem termal hem de güç olarak bilerek kısıtlanmış Air’den dolayı.

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    2019 macbook pronunda klavye sorunu var mı? 800 tl fark vermek istemediğimden 2019 alacaktım. cevaplarsanız sevinirim.
  • 2019 13” MacBook Pro’da da aynı sıkıntı var. 13” 2020’de aldığı güncelleme ile sorunsuz klavyeye geçiş yaptı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.