Şimdi Ara

Macbook Pro 2017 Pil Değişimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bilgisayarımın pili öleli 1 sene oldu, idare etmeye çalışıyorum ama pil şişecek diye sürekli endişeleniyorum. Dışarıda da kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum kabloyu çıkarttıktan 5-10 dk sonra aniden kapanıyor.

Apple yetkili servisinde değiştirmek istiyorum ama 15-20 iş günü sürebilir diyorlar, yedek bilgisayarımda olmadığı için veremiyorum.

Yeni bilgisayar alacak gücümde ne yazık ki yok.

Servise bana pili verin ben kendim takarım dedim ama kesinlikle veremeyiz dediler, dışarıdan da pili almak istemiyorum. Iphone 6s'imi de aynı şekilde servise değilde dandik yerlere götürmek zorunda kaldım telefonsuz kalmamak için. 5-6 kez bataryasını değiştirdim sahte pil kesinlikle istemiyorum. Orjinali gibi olmuyor.

Böyle bir durumda ne yapılabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Pil siparişini verin ücreti ödeyin servis pil geldiğinde size haber versin pili değiştirip aynı gün içinde alın aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

• Selamlar. Benzer durumu yasiyoruz. Benim cihazim kendi kendine kapanmiyor tabii ama en azindan artik dongu sayisi 905 ve saglik %75. Pil uyarisi da var tabi ekranda.

Siz hangi servis ile iletisime gectiniz, hangi sehirdesiniz?

Ben Izmir'deki yetkili servislerle (Egemek, Basari, Genpa, Zentech vs.) iletisime gectim, 7-10 is gunu dediler ve 2100TL dediler.

Ben de siparisi onceden versinler, ben Izmir'e geldigimde bilgisayari teslim edeyim istiyorum ama sordum ve henuz cevap bekliyorum.

Siz ne yaptiniz sizdeki durumu? Birbirimiz ile haberleserek bilgi paylasabiliriz bu sürecte.

(Ek bilgi: size bahsettiler mi bilmiyorum ama pil degisimi yapilirken asil kasa degisiyor, bilginiz olsun. Yani Apple direk yeni kasa, yeni klavye ve yeni pili tek parca olarak hazirliyor. Bizim bilgisayardaki ekran, anakart, fan, guc unitesi ve trackpad'i o bos kasaya aktariyor. Biraz sacma bir islem ama vaziyet boyle, ben biraz korkuyorum iscilik hatasindan dolayi acikcasi. Sizin de bilginiz olsun)

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    Klavye de mi değişecek? Zaten değişmesi lazım bazı tuşlar çalışmıyor. Kasanın değişmesi benim işime gelir açıkcası bir tane küçük çizik vardı gözüme batıyordu. 2100 lira bu işlemler için bedava ama 7-10 iş günü çok abartı bir rakam o süre boyunca ben taş mı yiyeceğim nereden para kazanacağım. Birde format işi var..

• ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Sanirim formata gerek yok. Ama evet klavye + trackpad + kasa + batarya yenileniyor. Su anki cihazinizdaki ekran + anakart + guc karti + hoparlorler ise yeni kasaya aktariliyor.

Ama kotu haberim var 2099 TL yerine 2699 TL oldu. Dün zam yedik. Ben de bu yuzden islemi hazır yurtdisindayken burada yaptirmaya karar verdim. Persembe gunune Genius Bar randevum var. Bakalim kac gun sure verecekler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bi yaptırın bakalım bende merak ediyorum

Dun cihazimi Apple Store'a teslim ettim. 5-7 gun sonra teslim alabilecegim.

Pil degisiminin ultra gerekli olmadigini, su anda tehlikeli bir durumda olmadigini tahmin etti Genius Bar. Ama tabii icini acip bakmadigi icin ben tam guvenemedim. Zaten yenilemeye karar verdigim icin de islemi baslattim.

Cihaz su anda Cek Cumhuriyeti'ne gonderilecek, oradaki tamir merkezinde islem yapilacakmis, sonra Munih'e geri gelecek.

Tum dis kasa degisiyormus: klavye, trackpad, dis kasa, batarya. Diger malzemeler ise eski bilgisayardan yeni kasaya aktarilacak: ekran, anakart, guc karti vs.

Normal klavyem Turkce oldugu icin yeni klavye de ayni dilde olacakmis. Klavyenin dili degismeyecegi icin de sevindim yani.

Toplam ucret ise 209 Euro. Cihazi teslim aldiktan sonra yeniden yorum yaparim, umarim sorunsuzca hallederler ve islem biter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Yurtdışında mısınız? Bende bugün aradım 5-7 iş günü sürer 2700-3000 lira sürer dediler. Kabul etmedim bilgisayarsız kesinlikle kalamam. Yeni macbook alacağım ondan sonra da bunu servise verip kaldırıp kutusuna koyacağım yedekte dursun

Evet ben Munih, Almanya'dayim. Ben de bu islemi memlekete yilbasi icin geldigimde orada yaptirmayi planliyordum ama oraya da zam geldi, gecen haftaya kadar 2099TL idi, su an 2699TL. Guzel zam, emegi gecenlere tebrikler. O yuzden randevu alip dun cihazimi goturdum teslim ettim, haftaya persembe geri gelecek gibi gorunuyor. Umarim.

Aslinda ben de yeni bir MBP dusunuyordum ama elimdeki cihazin cok degerli oldugunu fark ettim. Yeni bir cihaz alsam USB-C ile ugrasmak bana zulum olacak. Yok donusturucu al, yok ekstra aksesuar al vs. bana mantikli gelmiyor. Su an da 2021 model M1 Pro islemcileri alamiyorum. O yuzden 1-2 sene daha beklemeye devam, o esnada da M1 islemciler ilerlesin biraz daha.

Bence 5-7 gun icin eger bir yedek bilgisayar bulabilirseniz siz de batarya degisimini deneyebilirsiniz, tabi eger bilgisayariniz su an size yetiyorsa. Yetmiyorsa yenisini alabilirsiniz tabii, o ayri.

Yedek bilgisayar bulamam maalesef bulsam bile ayarlarımı taşımak o kadar sürer neredeyse… bugün aradım dedim ki 4 tane vida açıp pili değiştireceksiniz 20 dakika sürmeyecek işlem için 10 gün ben bilgisayarsız nasıl kalayım?

Dedim tamam istediğiniz parayı vereyim ama sadece pili istiyorum ben kendim takarım feragatname de imzalarım sorumluluğun bana ait olduğuyla ilgili ona da yok dediler.

Ya artık burası yaşanmaz bir yer oldu. 2-3 hafta önce dyson v8 almayı düşünüyordum. 3299 liraydı. Şimdi hiçbir yerde yok dyson.com.tr dahil. Karaborsaya düşmüş 5000 üstü para istiyorlar.. Evlilik arifesindeyim süpürge bile 5bin olursa ben nasıl yolumu bulacağım? Allah yardımcımız olsun

Sadece pili vermiyorlar cunku sanirim pil ile kasa zaten yapistirilmis sekilde hazir. Ben de ayni olayi dusundum ama maalesef nafile, satmiyorlar.

Ayrica soylediginiz konu da cok dogru, hele evlilik dusunuyorsaniz cidden kolay gelsin, keske boyle olmasaydi biliyorum ama umarim sebep olanlar cezasini ceker.

Olan sadece bize oluyor maalesef. Bu arada m1 i neden sevmediniz ? 13 mbp 16 gb ram m1 li modeli almayı düşünüyorum. 14” kasa kalın ve çentik geldiği için sevemedim işlemci konusunda çığır açtılar ancak kasa vs tasarım konusunda en az 10 yıl geriye gittiler

Benzer fikirlere sahibim sizinle. Ben de 14" konusunda ayni fikirdeyim diyebilirim, gerci henuz alismadik, belki de sevecegiz. Kasa konusunda evet sanki 2010 senesine geri gitmis gibiler, ama tabii hiz konusu bambaska.

Gecen haftaya dek ben de M1 islemcili ve 16GB ramli 13" cihaz dusunuyordum, hatta bi sitede 14499TL idi, simdi 17399TL oldu :) komik.

Aslinda o cihazdan uzaklasip kendi Early 2015 cihazima yaklasmamin sebepleri belli: giris cikis portlari, USB-C sarj olayi, klavye kalitesi, M1 islemcilerin hala yolunun oldugunu dusunmem.

Early 2015 cihazimda USB-A var, magsafe sarj var, Thunderbolt girisi var, sd kart okuyucu var, HDMI da var. Baya dolu cihaz. Ama 2020 model M1 islemcili olanda anca TypeC var, onun da adi galiba baska, tam bilmiyorum. Bu da demek oluyor ki harici donusturucu veya HUB gibi bir sey lazim. E onlara bakayim dedim, en beter olani 300TL. Klavye olarak Early 2015 inanilmaz guzel bir cihaz, bayiliyorum resmen. Ama yeni cikan hic bir cihazi ben sevemedim, hele o butterfly klavye rezalet. Ilk gordugum gun soylemistim, sonrasinda internette herkes problem yasadigini yazmaya basladi. 2020 cihazda da benzer bir durum var benim gozumde, sevemedim o yeni klavyeleri. 2015 hissini vermiyor asla. USB-C sarj olayini da pek sevmiyorum, cunku magsafe sarji cidden cok tatli. Yanlislikla cihazi sarjdayken cekip bi yere gotursem falan yine kabloya veya cihaza hasar gelmiyor, miknatisli yapisindan otomatik olarak kurtuluyor. Mis gibi teknoloji. Diger cihazda ise Type C sarj cihazi var, ben bunu tam sevemedim. Ama neyse ki 2021 cihazlarda magsafe'e geri donduler, sukurler olsun.

Ek olarak M1 islemcilerde windows problemi var. Windows bootcamp ile olmuyor, ancak parallel desktop oluyor. Ben de bunu sevemiyorum cunku su an early 2015 cihazimda harici HDD kullanarak windows kullanabiliyorum. Istedigim zaman Windows, istedigim zaman ise MacOS. Parallel Desktop'a lisans ucreti de vermem gerekmiyor. M1 islemcilerin de Windows'u destekledigi gunu gormemiz lazim.

Yani M1 islemcili 16GB cihaz kotu demiyorum, 2016-2018 yillarindan sonra o cihaz cidden guzel. Ama beni iten noktalar bunlar. Her seye donusturucu satmalari falan beni itiyor, klavye hissiyati beni itiyor. Simdilik Early 2015 ile sabrederek yola devam. Belki 2022'yi dusunebilirim ama, tabii para yeterse. Eskiden yeni bi MBP 900-1000 Euro fiyata cikardi, su anki 2300 Euro. Heralde artik boyle gidecek. Bana bu da fazla geliyor ama Apple'i da anliyorum, inanilmaz guzel bir ekran koymuslar o cihazlara da. Mecburen fiyat tavan.

Bende ince olsun adaptör taşıyayım kafasındayım. Butterfly klavye evet sorunlu ben klavyemi neredeyse hiç kullanmadım. Hep harici klavye olarak kullanmıştım ama ona rağmen bozuldu

Ona ragmen nasil bozulabiliyor ben bu Apple’i anlayamiyorum. Cok garip bi klavyeydi o

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.