Şimdi Ara

MacBook Pro Açılmıyor ?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
35.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Turkay_34

sorununu çözdüğüm imac power G5 cihazdı... cihaz çalışırken aniden kapanmış ve birdaha açılmamış, ben birazcık anladığım için, arka kapağı söktüm ve prize takılı şekilde anakart üzerinde ışık yandığını gördüm, açma kapama tuşuna basınca diğer 2 3 ışığın daha yanması gerekiyor. ama basar basmaz yanan ışık ta gidiyor, uzun uğraşlar sonucu, pc ye elektriğin geldiğini ama yetersiz geldiğini anladım, yani tetikleyici tetikliyor ama güç yetmiyor... sorunun güç kutusunda olduğunu anladım...

Normal pc lerdeki güç kutusunu herkes bilir zaten, bozulunca at yenisini al tak devam, imac te de böyle ama parçasını bulmak imkansız... bende söktüm komple, iyice bir kontrol ettim ve zaten çoğu devrenin üstü kapalı.. sırf tamir olmasın diye, kart üzerinde soğuk lehimler vardı onları yeniledim, lehimleri tazeledim, ve tekrar toplayıp çalıştırdım... ama şimdide nasıl bir yazılım atarım bunu bilmiyorum.. üzerinde 10.4.6 var,... 10.5 v.s atabilsem en azından youtubede video seyredebilirim.

yani aliexpress den 35 dolara alabilirdin kontrol ettim satılıyor ama sen tamir etmişsin gerek kalmamış

• Selamünaleyküm Arkadaşlar,
    MacBook Pro Early 2015 A1502 model bilgisayar sahibiyim. Oyun oynarken tak diye gitti kapandı bilgisayar. Şarj aleti takılı değilken power düğmesine basınca hiç hareket yok, hayat belirtisi yok. Şarj aletini takınca power düğmesine basınca elma sembolü geliyor ve alttaki çubuk yarıyı geçinceye kadar geliyor sonra kapanıyor tekrar açılıyor bu döngü böyle devam ediyor. İki gün kara kara düşündüm. Servise gitsek şimdi 2-3 bin masraf çıkarırlar ne olduğunu bulana kadar da 300-500 servis ücreti alır vesaire diye düşünürken. Problemin bataryadan olabileceğini YouTube’dan izledim. Peki batarya alıp değiştirene kadar sorununun bataryadan olup olmadığını bilemeyeceğiz. Onu da araştırdı canım arkadaşım. Ve bataryasız bilgisayarın nasıl başlatılacağını buldu. Link aşağıdadır. Ama nasıl yapılacağını da yazıyorum.
    Şarj Kablosu takılı değilken power düğmesine 10 saniye bas ve bırakma şarj kablosunu tak power düğmesine 10 saniye daha basmaya devam et fan yüksek sesle çalışmaya başlayacak ve power düğmesinden elini çek ve bilgisayarı açmak için power düğmesine tekrar bas ve bırak, batarya olmadan bilgisayar başlatılacak. Ama azıcık yavaş çalışacak. Bi Allah razı olsun deyin daa. Hadi geçmiş olsun. Sorunun bataryadan olduğunu buldun gari. Bir tane batarya sipariş et kendin değiştir dikkatlice. YouTube’da videoları var.
    MacBook‘u Bataryasız Açma
    https://osxdaily.com/2019/06/14/how-boot-macbook-pro-without-battery-older-models/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engilis -- 26 Mayıs 2020; 20:19:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.