konu sahibi arkadaşa ve bu konuda muzdarip olan arkadaşlara önerim kesinlikle safari kullanmaları yönünde olacak.
geçenlerde windows bilgisayarımdan sıkıldığım için evde durmakta olan 2011 mbp 13" i5 bilgisayarı kullanmaya başladım. tabi windowstan kalan alışkanlıkla ilk işim tüm şifrelerimin veya farklı kayıtlarımın bulunduğu chrome kurmak oldu 2 haftadır bilgisayarı bu şekilde kullanmaktayım. ama bilgisayarda yolunda gitmeyen bişeyler var. fan sürekli 6000 küsur RPM de dönmesine ramen sadece internette sörf yaparken cpu sıcaklığı 85-90 celcius civarlarında geziniyor. hele film izlerken 95-97 derecelere bile çıkıyordu. Bu durum bende takıntı haline geldi bilgisayarın eski olması nedeniyle termal jelin değiştirilmesi gerektiğini düşünerek bilgisayarı açtım ve jeli değiştirdim bilgisayarı çalıştırdığımda sonuç yine aynı. 8 liraya aldığım jelin çok dandik olduğunu düşünerek gittim vatandan 20 liraya bi paket daha jel aldım tekrar pc söktüm topladım sorun yine aynı delireceğim. İşin ilginci evde 2 arkadaşımda da mac var biri retina diğeri non retina ve onların bilgisayarlarda video açıyorum çıt ses yok. Sonra bir noktayı atladığımı farkettim ve onların safari kullandıklarını gördüm. Ben de google chrome yerine safari kullanmaya başladım. inanır mısınız şu satırları chrome da yazsaydım fan 6000 civarında müthiş bir uğultuyla dönerken sıcaklık 70-80 derece civarlarında olacaktı. Şu anda safari kullanıyorum ve fan 2000 RPM de ve CPU sıcaklığı 57 derece. bundan sonra chrome'a bulaşmam gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme