Şimdi Ara

Macbook Pro hakkinda birkac soru?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Konuyu acarken sordugum soruyu denemis olarak cevap veriyim (diger arkadaslar icin de aydinlatici olur). Empire Total War'i Bootcamp ile kurdugum Windows bolumune yukledim (Mac versiyonu yok maalesef). Sonuc oneceki ekran kartim olan gf7600'den biraz daha iyiydi. 1280x800 cozunurlukte medium ayarlarda biraz kasma ile oynayabiliyorum. Ama bazi buyuk savaslarda kasma orani artiyor ve oynanabilirlik dusuyor. Detaylari Low'a getirdigimizde tekrar oynanabilir hale geliyor. 0 kasma ile oynamak isteyen arkadaslara 1024x768 cozunurlukte Low detaylarda oynamalarini tavsiye ederim.

Bu arada msn konusuna hala bir cozum bulabilmis degilim. Yabanci forumlarda sorunun Safari 4'ten kaynaklandigini silip 3'u yuklemekle sorunun giderilebildigini soluyorlar sadece. Mac Os'u Reinstall yapmama ragmen hala msn'e giremiyorum. Suanda Ebuddy gibi web messenger kullaniyorum. Umarim Snow leopard'ta bu sorun cozulmus olur. Tek umudum bu!

• MSN için aMSN'i denemenizi tavsiye edeceğim. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.
  • hesabın ile ilgili bir problem olmadığından eminmisin? başka bir hesabı mac'inde veya, kendi hesabını başka bir pc'de denedimmi? şimdiye kadar msn çok fazla kullanmasamda lazım olduğu zamanlarda açmak istediğimde hiç bir problem yaşamadım. ve safari 4 yüzünden böyle bir problem olduğunuda ilk defa duyuyorum açıkcası. enteresan...
  • @emirisim

aMsn'i de denedim sonuc olumsuz

@oxiabit

Hesabim ile ilgili bir problemim yok.Cunku windowstan rahatca girebiliyorum ancak mac bolumunde sorun yasiyorum.
  • merhaba macbookla beraber aldıgın aldıgın hediye ipod touchı nasıl aldıgını ogrenebilirmiyim bildiğim kadarıyla amerika dısında okuyanlarda gecerli değil? bende 2 3 ay sonra almayı dusunuyorum istanbu üniversitesi tıp fakültesinde okuyorum okuldaki hocam amerikaya konferansa gidecek o getirecek. onun aracılıgıyla hediye touch kampanyasından nasıl faydalanabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoDRaC

merhaba macbookla beraber aldıgın aldıgın hediye ipod touchı nasıl aldıgını ogrenebilirmiyim bildiğim kadarıyla amerika dısında okuyanlarda gecerli değil? bende 2 3 ay sonra almayı dusunuyorum istanbu üniversitesi tıp fakültesinde okuyorum okuldaki hocam amerikaya konferansa gidecek o getirecek. onun aracılıgıyla hediye touch kampanyasından nasıl faydalanabilirim?

Macbookla beraber indirim ve hediye ipod alabilmen için Amerikadaki üniversitelerden birine kayıtlı olman gerekiyor. Onun dışında hediye ipod vermiyorlar. Muhtemelen hediye ipod touch olayından faydalanamazsın.
  • yanlız arkadaş work&travel ile gittiğini söylemişti. yani türkiyede okuyup yaz için gitmiş olması gerekiyor. bende merak ettim açıkası? kampanya hala devam ediyormu peki orada?

büyük ihtimal ipod touch yenileniyor ve stoklarını eritiyorlar. Yinede çok iyi kampanya gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 6 Ağustos 2009; 0:07:53 >
  • evet stok eritme olayına katılıyorum.

kampanya eylül ekim civarlarına kadar devam ediyor.

açıkçası ben alırken zip code girip oradan da okulu seçmek gerekiyordu. bunu da sadece US içerisinde yapmak mümkün. o yüzden Amerikan Üniversitelerinden birine kayıtlı olmak 100% şart gibi geliyor bana.
  • Buy a qualifying Mac and iPod touch with Apple education pricing from May 27, 2009, through September 8, 2009, and receive an online rebate up to $229, except where otherwise required by state law. Terms and conditions apply. Visitwww.apple.com/backtoschool for full details. Not all Apple products qualify for education pricing.

Bana gelen mailden alıntı...
  • tamam banada öyle geliyor ama sonuçta blackeagle08 arkadaşımız work&travel ile gitmiş. yani amerikada okumuyor.

blackeagle08 bu konuyu bi aydınlatsan aslında çok seviniriz. merak içindeyiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 6 Ağustos 2009; 2:08:21 >
  • hmm evet. o zaman ipodtouch hediyesi vardır mutlaka herkese.

öğrencilere ekstradan indirim yapıyorlar. 1.699 dolarlık makineden 100 dolar indirdiler mesela.
  • promo sayfasından anladıgım kadarıyla yüksek okullarda amerika şartı yok. birde önce touchın parasını ödüyorsun sonra onlargeri ödüyorlar karta mağazadan alıncadamı sistem böle işliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoDRaC

promo sayfasından anladıgım kadarıyla yüksek okullarda amerika şartı yok. birde önce touchın parasını ödüyorsun sonra onlargeri ödüyorlar karta mağazadan alıncadamı sistem böle işliyor?

evet. rebate dedikleri bir olay var. tam olarak bilmiyorum nasıl işliyor ama para iadesini almak için sanırım anket gibi birşey dolduruyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playcold

evet stok eritme olayına katılıyorum.

kampanya eylül ekim civarlarına kadar devam ediyor.

açıkçası ben alırken zip code girip oradan da okulu seçmek gerekiyordu. bunu da sadece US içerisinde yapmak mümkün. o yüzden Amerikan Üniversitelerinden birine kayıtlı olmak 100% şart gibi geliyor bana.

Apple Storedan alicakasaniz dediginiz gibi Amerikadaki bir okula kayitli olmaniz gerekiyor. Ancak Bestbuy'dan alirsaniz boyle bir sart aranmiyor.Herhangi bir ulkenin ogrencisi olmaniz yeterli.Ben Turkiyedeki universite ogrenci kimlik kartimi gostererek aldim ipod touch hediyesini bir problem olmadi.
  • Arkadaslar merhaba..

Nerden nasil basliyacagimi, hatta dogru topic altindami yazdigimi bile bilmiyorum. Acelemi ve heyecanimi mazur gorun.

Oncelikle Macbook-pro 13.3 modelinden aldim.

Sorularim daha once sorulmus olabilir, cevap vermekten bikmis olabilirsiniz hatta dalga gecmek isteyen arkadaslarda olabilir hepsine simdiden tesekkur ederim.. Ama bi cikmazda oldugumda ortadadir.

1. Bilgisayar kulturu cok cok iyi olan birisi degilim. 10yildir kullanirim bi sorunda bilen birine sorar yada servise veririm. Teknik bilgim sifir. Bu macbook da ilk yapmam gereken nedir? ne bilmeliyim, ne ogrenmeliyim?

2. kodek yok deniyor. Ayrica programlar (ornegin sozluk programi falan olsun) bu maclerde calisirmi?..

3. Turkce destek yada bi kullanim kitapcigi yada klavuzu varmidir? (windows yada officelerde kitaplarida satiliyordu)

4. divx ve benzeri filmleri izliyebilecekmyim? (komik bi soru sanirim)

5. gundelik hayatta; odev arastirmasinda, office programi gibi, vs vs bircok sey icin rahatlikla kullanabilirmiyim?

6. sanirim ayrica windows da yuklenip, ikisini ayni anda kullanabiliyormusuz. bunu turkiyede bilkom storede yaparlarmi? boyle bi destekleri mevcutmu..

simdiden tesekkurler..

• Merhaba,

Öncelikle güle güle kullan Mac'ini. Evet, doğru tahmin etmişsin çünkü bunlar forumda dolaşıp arayarak yanıtlarını bulabileceğin sorular. Pek çok kişi artık bunlara cevap vermek istemez ama dalga geçilecek falan bir şey de değil. Ben de sorularını kısaca yanıtlamaya çalışacağım, ayrıntılı bilgi için forumu dolaşırsın.

1. Apple bilgisayarlar, hiç bir şey bilmeden kullanmaya başlayabilesin diye tasarlanmışlardır. Tek bilmen gereken şey İngilizce. Onun dışında öğrenmesi ve kullanması çok kolay bir işletim sistemi. Alt taraftaki programları karıştır, Finder'da hangi dosyalar nerede ona bak, bir de günlük işlerini yapmaya çalış, sorun çıkarsa buraya yaz.

2. Her türlü codeci Mac'ler için de bulabilirsin, tek gereken internette arama yapmak. Program konusu ise tamamen ayrı. Windows'da program olarak çalışan .exe dosyaları Mac'te çalışmaz. Kullandığın programların Mac versiyonlarını indirmek veya satın almak zorundasın.

3. Türkçe destek olarak Bilkom var. Muhtemelen ellerinde kullanım kılavuzu da vardır da, bir bilgisayarın kullanım kılavuzunu okumak gayet gereksiz. Deneyerek ve bularak öğrenceksin.

4. Gerekli codecleri yüklersen her türlü formattaki videoyu izleyebilirsin.

5. Mac'ler zaten günlük hayatta kullanım için mükemmel bilgisayarlardır. Her türlü işini yapabilirsin, fakat Office programları için MS Office for Mac veya iWork satın alman gerekiyor. Windows'da çalışan Office Mac'te çalışmaz.

6. Doğrudur. Elinde Windows DVD'si varsa bu az bir araştırmayla kendin de yapabileceğin bir şey, fakat yapamayacağını düşünüyorsan Bilkom yardımcı olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Merhaba,

Öncelikle güle güle kullan Mac'ini. Evet, doğru tahmin etmişsin çünkü bunlar forumda dolaşıp arayarak yanıtlarını bulabileceğin sorular. Pek çok kişi artık bunlara cevap vermek istemez ama dalga geçilecek falan bir şey de değil. Ben de sorularını kısaca yanıtlamaya çalışacağım, ayrıntılı bilgi için forumu dolaşırsın.

1. Apple bilgisayarlar, hiç bir şey bilmeden kullanmaya başlayabilesin diye tasarlanmışlardır. Tek bilmen gereken şey İngilizce. Onun dışında öğrenmesi ve kullanması çok kolay bir işletim sistemi. Alt taraftaki programları karıştır, Finder'da hangi dosyalar nerede ona bak, bir de günlük işlerini yapmaya çalış, sorun çıkarsa buraya yaz.

2. Her türlü codeci Mac'ler için de bulabilirsin, tek gereken internette arama yapmak. Program konusu ise tamamen ayrı. Windows'da program olarak çalışan .exe dosyaları Mac'te çalışmaz. Kullandığın programların Mac versiyonlarını indirmek veya satın almak zorundasın.

3. Türkçe destek olarak Bilkom var. Muhtemelen ellerinde kullanım kılavuzu da vardır da, bir bilgisayarın kullanım kılavuzunu okumak gayet gereksiz. Deneyerek ve bularak öğrenceksin.

4. Gerekli codecleri yüklersen her türlü formattaki videoyu izleyebilirsin.

5. Mac'ler zaten günlük hayatta kullanım için mükemmel bilgisayarlardır. Her türlü işini yapabilirsin, fakat Office programları için MS Office for Mac veya iWork satın alman gerekiyor. Windows'da çalışan Office Mac'te çalışmaz.

6. Doğrudur. Elinde Windows DVD'si varsa bu az bir araştırmayla kendin de yapabileceğin bir şey, fakat yapamayacağını düşünüyorsan Bilkom yardımcı olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler.

Tesekkur ederim.. Sanirim burada daha cok rahatsiz etcem sizi.. Kolay gelsin.

• Biz rahatsız olmaya hazırız yeterki siz öğrenmek isteyin. Bir çok kişı mac'e bakıyor ve bu farklı windows'dan ben kullanam diyip çekip gidiyor. bu arada size bir tavsiye mac kullanmayı öğrenirken, windows'daki şu bilmem ne Mac'de nasıl yapılıyor diye kendinizi windowsa şartlamayın. Mac'in kullanımı windows ile aynı değildir. Mac'in kullanımı insanların en rahat kullanabileceği şekildedir.
  • Bugun apple store a gittim. Su ogrenci kampanyasindan faydalanayim diye. gorusmem....

-Trde univ okuyorum alabilir myim
    -Hayir
    -Abd de dil okuluna gidiyorum alabilir miyim
    -Hayir.
    -F-1 ogrenci vizem var alabilir miyim hayir
    -Hayir...

tum umudum tukendi :( en kotu touchi almadan bari 100$lik indirimi yap dedik onada hayir dedi.

bdestbuy a gittim bedava touch kampanyasi ile alakali birsey yok :S yarin gidip tekrar soracagim...

Watla giden arkadas neredeki bestbuydan aldin sen. Ne sitede nede store da oyle birsey yazmiyor.

En kotu ihtimalle 1620$ verip 2.53luk modelin 13" ini alacagim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Bugun apple store a gittim. Su ogrenci kampanyasindan faydalanayim diye. gorusmem....

-Trde univ okuyorum alabilir myim
    -Hayir
    -Abd de dil okuluna gidiyorum alabilir miyim
    -Hayir.
    -F-1 ogrenci vizem var alabilir miyim hayir
    -Hayir...

tum umudum tukendi :( en kotu touchi almadan bari 100$lik indirimi yap dedik onada hayir dedi.

bdestbuy a gittim bedava touch kampanyasi ile alakali birsey yok :S yarin gidip tekrar soracagim...

Watla giden arkadas neredeki bestbuydan aldin sen. Ne sitede nede store da oyle birsey yazmiyor.

En kotu ihtimalle 1620$ verip 2.53luk modelin 13" ini alacagim...

Ben springfield MO, bestbuydan 1ay once falan aldim touchla beraber ama kampanya sona ermis.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.