Şimdi Ara

MacBook pro için ram ve harddisk.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
8.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

RAM alabileceğin siteler için link vermeyi unutmuşum... Aşağıda da linkleri verdim...

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71896

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=12221165032

Ben ilk linkte olan Hepsiburada.com'daki OCZ marka RAM'i tavsiye ederim...

Bunu hiç bilmiyordum çok sevindim ya,demek ki hard disk takılabiliyor.Peki bunu değiştirirken garantiye ne olacak ?

• Merhaba bende netsiparisten 320 gb samsung notebook hd satin alip kendim sorunsuz degistirmistim.Simdi de macsales.com sitesinden 500 gb samsung ve owc fw400/800 - usb2.0 harici disk kutusu siparisi verdim,amacim su anda kullanmakta oldugum 320 gb hd 'yi harici fw800'lu 2.5" disk yapip devamli yanimda tasimak.Ayrica evde kullanmakta oldugum 3.5" hard disklerde de esata cikisi oldugu icin yine macsales uzerinden expresscard34 yuvasini kullanan 2'li e-sata hub da siparis verdim.
    Sonuc olarak ben bir bayan olarak elektronige asiri ilgili olmam sayesinde daha oncede kullandigim tum apple bilgisayarlarin ram ve hd yukseltmelerini kendim yapabildigime gore eminik ki biraz arastirma yaparak bu islerin altindan kalkmak cok da zor degil.Yeter ki ,ozellikle de hd yukseltmesi yaparken,gerekli tum aletler temin edilmis olsun ve birde yukarida bir arkadasin da verdigi ifixit sitesinden yukseltme yapacaginiz modelin anlatimini print ederseniz hic bir sorun cikmayacaktir
  • Evet Arkadaslar 6 ekimde macsales'e verdigim siparis 2 gunde yani bugun elime gecti.Su anda superduper yazilimi ile macbook pronun icindeki 320 gb hd'yi siparisimde gelen harici disk kutusu icine monte ettigim 500 gb'lik hd ye yedekliyorum
    Daha once ebayden ufak tefek apple aksesuarlari ve gsm kiliflari siparislerim olmustu,ilk defa yurtdisindan kurumsal bir firmadan alisveris yaptim.Dogrusu bu kadar kisa surede elime gececegini beklemiyordum.

Iyi Forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psleda -- 10 Ekim 2008; 2:23:07 >
  • eh isteğime kavuştum diyebilirim.bu konuyu başlattığımda bilgisayarımda 2gig ram ve 120gig hd vardı.şu anda ise 4 gig ram ve 320 gig hd var..ve performansının ne kadar arttığına inanmak çok güç..özellikle yeni harddiski takıp sistemi kurduktan sonra..örneğin safari 3 kere zıplıyordu dock ta açılmadan önce..şimdi tıkladığımda zıplıyor ve daha aşağı inmeden simgesi sayfa yuklenmiş oluyor...:D:D
    eğer upgrade düşünüyorsanız kesinlikle yapın..
  • Arkadaslar ram alip taktiginiz takdirde garanti iptal oluyor mu? oyle bisi duydum da...
  • Hangi uyanık söylediyse onu, benden de ona bir çay söyle...

Kaç kere yazdık burada unuttum bile... Ne HDD değişimi, ne de RAM değişimi garantiyi bozmaz!!... Apple'ın garanti sözleşmesini okuyun inanmıyorsanız... Kendi kullanma klavuzu içinde bile tarifi var... Hatta onu geçin, pili çıkardığında bile altındaki ufak resimde tarif ediyor...
  • tesekkur mikhail, bu sozlesmenin ornegini nerden bulabilirim ?
  • Macbook'un kullanma klavuzunda yazıyor kurallar... Olmadı bir Apple bayiine gidip isteyebilirsin... Apple'ın sayfasında da vardır mutlaka ama hiç bakma ihtiyacı hissetmedim oradan...
  • quote:

Çoğu kişinin eski modeller kalma bir alışkanlığı var daha doğrusu kulak aşinalığı diyelim ¨Mac'lere her RAM olmaz¨ diye...

Hayır. Artık böyle bir sorun yok, özellikle son modellerde şu an piyasadaki normal notebookDDR2 PC RAMlerini rahatça kullanabilirsiniz...

Corsair gibi Kingstone da ¨Mac¨e özel RAM çıkardığını açıklamıştı bir aralar. Bunun gibi kampanyaların amacı, yukarıda belirttiğim ön yargı ve alışkanlıkları kullanarak kendi ürünlerini öne çıkarmaktan öteye değil... Yani bir navi nemalanıyorlar bundan...

İki saat teknik bilgi açıklayıp laf kalabalığı yapmıyorum, zaten öğrenmek istediğiniz Macbook'unuz ile uyumlu RAMlerin PC notebooklarınkinden farklı olup olmadığını öğrenmekti. Bunu bilin yeter...

Ben de bir ara kendim için 4GB RAM almayı düşünüyorum, eh madem 320 GB yaptık HDD'i o zaman RAMler de farz oldu....

cahil misin değil misin anlamadım ama fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekiyor.
    evet mac'e normal piyasada bulunan ram'den takabilirsiniz, gayet te çalışır.
    fakat apple'ın taktığı, üzerinde gelen ve corsairin sattığı daha pahalıca olan ramler ile piyasa ramleri aynı değildir.
    apple buffered, yani önbellekli ramler kullanır. bunları ECC yada server ram'i olarak ta görebilirsiniz. normalde alacağınız ramler unbuffered olup, normal herhangi bir anakart veya laptopa buffered ram takamazsınız. (server veya mac değilse yada anakart desteklemiyorsa vs. vs.)

yani o Mac'e özel ramlerin amacı önyargı ve alışkanlıkları kullanarak kendi ürünlerini öne çıkartmaktan öte olup, daha performanslı ve stabil ramler satmaktır.

• Bana cahil demeden önce biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Sonra müsait bir zamanın olunca direk kendin de normal bir notebook PC RAMleri takarak test edebilirsin. Sonucu gördükten sonra, hariçten gazel okuma hakkındaki engin bilgilerini yeniden paylaşırsın bizlerle @ignorant...
  • quote:

Bana cahil demeden önce biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Sonra müsait bir zamanın olunca direk kendin de normal bir notebook PC RAMleri takarak test edebilirsin. Sonucu gördükten sonra, hariçten gazel okuma hakkındaki engin bilgilerini yeniden paylaşırsın bizlerle @ignorant...

Bak yukarıda ne yazmışım, normal ramler de gayet çalışır yazmışım değil mi? Zaten taktım bundan önce 2 adet Mac'imde de normal ramler ile kullanmıştım. Fakat kavrayamadığınız basit cümle şunu anlatıyordu, ECC ramler (apple notebooklarda standart olarak gelen veya apple a astronomik fiyata upgrade ettiğinizde takılan ramler) ile non-ECC ramler aynı değildir, arada fiyat farkı bulunması da tamamen anlamsız değildir çünkü arada yapısal bir fark vardır ve ikisi AYNI ŞEY DEĞİLDİR.
    Kusura bakmayın ama "evet mac'e normal piyasada bulunan ram'den takabilirsiniz, gayet te çalışır. " cümlesini anlayamamak için özel bir çaba gerekiyor, muhtemelen anladınız ama yazdığım cevapsız kalmasın diye altına bir şeyler gevelediniz sayın @Mikhail Bakunin.

Amacım tartışmak değil, o yüzden bunun altına bir şey yazarsanız da kesinlikle tartışmayacağım. Yanlış bir bilgi verilmişti ve onu savunmuştunuz, yanlış olduğunu belirttim. Anlamak veya inat edip tartışmak sizin elinizde fakat ben bu tartışmanın içinde bulunmayacağım.

Sizi şuraya alayım da okuyup öğrenin;
    Wikipedia'ya belki inanırsınız
    Oradan bir cümle eğer üşenip gene "mabadınızdan sallayacaksanız" : However some ECC modules cost twice as much as their non-ECC equivalents [Crucial CT12872Z40B and CT12864Z40B, Jan 2009]

• quote:

Orjinalden alıntı: ignorant

quote:

Bana cahil demeden önce biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Sonra müsait bir zamanın olunca direk kendin de normal bir notebook PC RAMleri takarak test edebilirsin. Sonucu gördükten sonra, hariçten gazel okuma hakkındaki engin bilgilerini yeniden paylaşırsın bizlerle @ignorant...

Bak yukarıda ne yazmışım, normal ramler de gayet çalışır yazmışım değil mi? Zaten taktım bundan önce 2 adet Mac'imde de normal ramler ile kullanmıştım. Fakat kavrayamadığınız basit cümle şunu anlatıyordu, ECC ramler (apple notebooklarda standart olarak gelen veya apple a astronomik fiyata upgrade ettiğinizde takılan ramler) ile non-ECC ramler aynı değildir, arada fiyat farkı bulunması da tamamen anlamsız değildir çünkü arada yapısal bir fark vardır ve ikisi AYNI ŞEY DEĞİLDİR.
    Kusura bakmayın ama "evet mac'e normal piyasada bulunan ram'den takabilirsiniz, gayet te çalışır. " cümlesini anlayamamak için özel bir çaba gerekiyor, muhtemelen anladınız ama yazdığım cevapsız kalmasın diye altına bir şeyler gevelediniz sayın @Mikhail Bakunin.

Amacım tartışmak değil, o yüzden bunun altına bir şey yazarsanız da kesinlikle tartışmayacağım. Yanlış bir bilgi verilmişti ve onu savunmuştunuz, yanlış olduğunu belirttim. Anlamak veya inat edip tartışmak sizin elinizde fakat ben bu tartışmanın içinde bulunmayacağım.

Sizi şuraya alayım da okuyup öğrenin;
    Wikipedia'ya belki inanırsınız
    Oradan bir cümle eğer üşenip gene "mabadınızdan sallayacaksanız" : However some ECC modules cost twice as much as their non-ECC equivalents [Crucial CT12872Z40B and CT12864Z40B, Jan 2009]

Şimdi bir sürü terbiyesizce uslüp kullarak tartışma çıkarıp, sonra da amacım tartışma değil deyip pası karşıdakine atmak bir eziklik haline işaret eder. Beni tanımadığın ve okuduğun bir iki mesajıma gıcık kapıp ”nasıl yapıştırdım ama be!” gibisinden klavye arkasında kasınma, buradaki imajını ya da oradaki egonu yükseltmez çünkü en azından bu bölüm daha düzeyli kullanıcıların paylaşım yaptığı bir bölüm. Bu bölümün hareketlenmesi için elimden geleni yaptım, gayet de iyi oldu diye düşünüyorum. Ona buna laf çakmak yerine, sen de biraz yardım etsen soru soran diğer yeni Mac kullanıcılarına, en azından akıllardaki ”vur-kaç” imajını yıkabilirsin bundan sonra...

Çalışır çalışmaz ya da ”çalışır ama nasıl çalışır?” gibi tartışmalara yeterli birikimi olan kişilerle girerim ama 2 defa Mac RAM'i değiştirmiş, normal RAMler ile Mac'e özel RAMleri (mesela Kingston KTA serisi) test programları ile aralarındaki farkı kendisi görememiş, eski PC kasa toplama tüketim kültürü ile yetişmiş, bilgisayar dergilerinde incelemeleri hayran hayran okuyup farkedemeyeceği milisaniyelik hız artışı için her yeni işlemci yada grafik kartı paraları yatırmış, sonra da MACleri onlar ile aynı kefeye koymuş veya Apple Intel'e geçti diye serseri mayın gibi bütün Intel'li Mac kullanıcılarını sanki buna onlar sebepmiş gibi suçlu ilan ederek saldıran biri iseniz... o zaman ne beni yorun ne de kendinizi...

Çok istiyorsanız size hemen bir Hackintosh toplamasını da öğretirim, aynı Mac gibi çalışır. Görüntü vasat olur ama yine de idare eder...

İlla amaç tartışmaksa, özelden yazın. Bakın çok ciddiyim, özel mesaj ile küfür etseniz bile kesinlikle şikayet etmem yöneticilere. Yeter ki bilmediğiniz konular hakkında bulanıklık yaratmayın bu forumdaki yeni Mac kullanıcılarının kafalarında...

• Tamamen alakasız şeyler yazmışsınız, biraz oradan biraz buradan olmuş. Size bir önceki mesajımın en son cümlesini tekrar yazayım, belki ingilizce bilmiyorsunuzdur, ondan anlayamamışsınızdır diye.
    However some ECC modules cost twice as much as their non-ECC equivalents [Crucial CT12872Z40B and CT12864Z40B, Jan 2009]

Yani diyor ki, bazı ECC modülleri, kendilerinin ECC olmayan denklerinden iki kat daha fazla maliyete sahip olabilirler. Ve parantez içinde örnek vermiş Crucial markanın iki modelini.
    Yani benim ilk mesajımı eleştirirken ve ilk mesajımın hedef aldığı yazınız külliyen yanlış. Ve ben halen sizin nasıl yanlışı savunmakta ısrarcı olabildiğinizi anlamakta cidden güçlük çekiyorum.

Kardeşim yanlış biliyorsun işte, insanları yanlış yönlendirmesene. O ramlerin maliyeti yüksek olduğu için pahalı, kutularına "for MAC" yazıpta milleti düdüklemek için pahalı değil. YANİ HAKSIZ VE YANLIŞSIN.

İster kabul et ister etme..

• Bir daha tekrar et istersen. Hatta düzenli olarak tekrar edersen, bir gün şirinleri bile duyabilirsin...
  • go mikhail :)

bunun haricinde mikhail bakunin e cahil demek g** ister bence..hem burada hem türkmac forum da(en azından benim bildiklerim bunlar) yaptığı katılımlar eşsizdir, ayrıca bu işten haberi olmayan benim gibi her-gün kullanıcısına en doğru tavsiyeyi verdiğine de eminim. üstte bir yazısında da demişti milisaniyelik performans artışı için tonla para ödemekten falan bahsetmiş mikhail bakhunin. o konudaki görüşlerine katılıyorum, ben mesela istinye park pupa da taktırdım ramlerimi ve veriyolu zımbırtısı ne hiç bilmiyorum ne kadar mutluyum anlatamam rüzgar gibi maaşallah*knock on wood*.

terbiye
  • konuyu hortlatacağım ama google'dan buldum. daha sonra bu konuya ulaşanlar için bilgi mahiyetinde olmasını istedim:

"ECC ramlerin normal ramlerden farkı parity kontrolü yaparak ram üzerine yazılan verilerin doğruluğunu kontrol eder." yani bu ramlar sadece stabilite getirir. performans olarak non-ecc'ler daha hızlı olabilirler. bu demek değildir ki normal pclerde non-ecc kullanılıyor stabilitesi çok kötü.
  • Arkadaşlar
    Capacity: 250,06 GB (250.059.350.016 bytes)
    Model: ST9250315ASG

250 gb'lık harici diski değiştirmek istiorum. Yapmam gereken bi tane 500 gb'lık harici disk alıp, yerine takmak mı? bu kadar kolaysa bunca zaman beklediğime yanarım. Cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

Arkadaşlar

250 gb'lık harici diski değiştirmek istiorum. Yapmam gereken bi tane 500 gb'lık harici disk alıp, yerine takmak mı? bu kadar kolaysa bunca zaman beklediğime yanarım. Cevabınızı bekliyorum.

aynen dediginiz kadar basit =)

• quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

Arkadaşlar

aynen dediginiz kadar basit =)

Cevabınız için teşekkürler. Bir sorum daha olacak eski harddiskimi time machine ile backuplayacagım ancak sistem cd leri yanımda değil. Hard diski taktıktan sonra benim yapmam gerekenler nelerdir? Bu soruma da cevap verirseniz çok memnun olurum.
  • Konuyu hortlatıyorum sanırım ama, bende ram ve hdd değişi düşünüyorum. Bilgisayarım oldukça yavaşladı bu aralar. Youtube da video bile izliyemiyorum takılıyor sürekli. Ses düzgün şekilde akıyor ama görüntü yok. vs vs..

Klavyemi zaten değiştirmek zorundayım bozduğum için buda baya külfetli olacak. Ama bilgisayarımı sadece bunun için bile vericek olsam hdd mi öyle teslim edemem oraya. Tamire bıraktığım an hdd mi orda an itibariyle bana söküp vermelerini isteyeceğim. Dolayısıyla yenisininde takılması gerekecek.

Crucial sitesinden tarama yaptım pc me. Ram 4GBx2 olarak yani 8GB 49$ bu ucuz gayet. Yalnız çıkardığı Harddiskleri çok pahalı. Fiyatların fotosunu alta koydum.

Bunlar haricindeki HDD lerde uyuşmazlık problemi olurmu ? 512 GB için 400$ çok uçuk bir fiyat.

MacBook pro için ram ve harddisk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 12 Aralık 2012; 4:47:38 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.