Şimdi Ara

macbook pro orjinal batarya nerden bulunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar 2011 macbook pro kulaniyorum, gecen sene izinden geldigimde pilim sismisti, appleyi arayip durum hakinda bilgi istedim bana tek carenin pili degistirmek oldugunu soylediler. bulundugum yerde apple magzasi yok , bende internetten amazondan siparis verdim cihaza taktim , 6100 mah lik batarya ama orjinal pile gore az gidiyor ve dengesiz bitiyor, yani bazen normal atiyor kontur bazen %5 e kadar cok hizli %5 te takilmis gibi cok uzun kaliyor. bende orjinal bulmak icin cikma batarya aldim ebaydan ,malesef oda husran 400 dongu olmasina ramen %73 kapasitede . dun apple yi aradim anlatim actiysan yapacak birsey yok diyorlar , pil satmiyorlarmis ,pili bitiyse bize yolayin biz degistiririz diyorlar, peki neden bana gecen sene bu sekilde soylemediniz internetende alip takabilirsiniz cihazin garantisi bitmis dediniz diyorum ses cikarmiyor, apple acilan macbook pro lara bakmiyor diyor. neyse yapacak birsey yok. internette orjinal pil yaziyorum alibaba cikiyor 22 euro gibi fiyatlara , daha sonrasinda amazon ve ebaydada gordum fakat guvenemiyorum orjinaligine. ben yurddisinda yasiyorum bana orjinal A1278 macbook pro pili nerde bulabilirim yardimci olurmusunuz lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Surfacefr kullanıcısına yanıt
    ifixit de satılanlar kaliteli diye biliyorum hocam. alıp kullanmadım ancak fiyatı ve yaptıkları iş itibariyle kalitelidir diye düşünüyorum. İsterseniz bir inceleyin deneyin.
    https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-13-Inch-Unibody-Mid-2009-to-Mid-2012-Battery/IF163-019-1

Edit: OWC ürünleri de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 25 Eylül 2016; 15:46:23 >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    ilginize tesekkur ederim. evet bahsetiginiz urun iyi birseye benziyor. orjinal bulma sansim yokmu acaba?

Birebir orjinal apple üretimleri tedarikten kalkmıştır hocam. Malum oldukça eski bir model. Bende de 2012 macbook pro var ancak benimki 165 döngüde daha.

Artık sadece kaliteli üretimi bulmak lazım. O da şans işi. Apple storeda batarya varsa eğer oradan da değişim yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır. Stoklarında kalmış ise fiyatına göre karar vermek size kalmış hocam.
    Apple telefonla aradim acilmis cihaza hizmet vermiyorlarmis. İsin ilginc tarafi cihazi bana ilk actiran yine onlar. Yani pil sistiginde garantiniz bitmis interneten alip takabilirsiniz diyen. Bana 100km uzakta apple yedek parca satan biryer buldum. Hafta ici telefonla gorusecem umarim elerinde vardir.

Bir deneyin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Peki hocam hic ugrasmayip altaki urunu almayi dusunuyorum, urun indirime dusmus nasil onerirmisiniz. İ7 olmasi pil kullanimini artirirmi. Birde bu acaba eski serimi ondanmi fiyati uygun.
    http://www.fnac.com/Apple-MacBook-Air-11-6-512-Go-Flash-8-Go-RAM-Intel-Core-i7-a-1-7-GHz-Modele-reconditionne-par-Apple-Garantie-1-an/a10083723/w-4

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Air ler Pro ya göre daha yavaş kalıyor hocam. Hangi yıla ait on göremedim ama bence Pro serisinde güncelleseniz cihazı daha iyi olur.
    hocam zaten aslinda tasinabiirlik yuzunden 11 serisi air bir suredir aklimda ? soyle soylim kullandigim agir bir uygulama yok ,genelde internet icin ve paralell ile windows xp kurdum netcad kulaniyorum . yani performans olarak bana bunlar icin yetmezmi acaba ? suan kullandigim cihaza bir sure once ssd ve ram takviyesi yaptim acaba suan kulandigim cihazla arasinda performans farki olurmu sonucta 5 yillik cihaz . i7 pil tuketimi acaba i5 ten yuksekmi ?

İ7 quad core mu ona bir bakmak lazım. Bazı modellerde i7 olmasina rağmen çift çekirdekli işlemci oluyor. 4 çekirdek ise evet daha fazla pil tüketir. Air serisi daha uzun süre pil ile çalışabiliyor ancak yaptığınız ise de bağlı. Bu tur uygulamalar icin zaten fişe takılı kullanmak gerekli.

ozelikleri burda sanirim cok tuketen seri degil isletimci. 9 saate kadar kulani demis .
    Processor
    1.7GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost up to 3.3GHz) with 4MB shared L3 cache
    Memory
    8GB of 1600MHz LPDDR3 SDRAM
    Storage
    512GB flash storage1
    Graphics
    Intel HD Graphics 5000
    Input/Output
    Two USB 3 ports (up to 5 Gbps)
    MagSafe 2 power port
    Thunderbolt port (up to 10 Gbps)
    Audio
    Stereo speakers, Dual microphones, headphone port, support for Apple Earphones with Remote and Mic
    Wireless
    802.11ac Wi-Fi wireless networking;4 IEEE 802.11a/b/g/n compatible; Bluetooth 4.0 wireless technology
    Size and weight
    Height: 0.11-0.68 inch (0.3-1.7 cm)
    Width: 11.8 inches (30 cm)
    Depth: 7.56 inches (19.2 cm)
    Weight: 2.38 pounds (1.08 kg)5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 25 Eylül 2016; 20:53:00 >
    Evet çift çekirdek. Daha yeni nesil olduğu için 2011 prodan daha az güç harcar. Kağıt üzerinde sizin makineden daha hızlıdır da. Ayrıca satıcıdan coconut battery yükleyip yada mac hakkında bölümünden pilin devir sayısının olduğu yerin fotoğrafını isteyin. Pili ölü olmasın onunda
    hocam bu sifir urun daha kullanilmamis . fnac vatan bilgisayar gibi bir tecnoloji marketi,daha onceki msjimda eski modelmi yazdigim icin ikinci el sanidiniz sanirim. yarin firmayla telofonla gorusecem taksitlendirme var yazmislar , bulundugum yerdeki bayide stok ta yok yazmislar , burdaki bayiye yolarlarsa buyuk ihtimal alarim bu urunu . tekrar ilgi alakaniza tesekkur ederim.

Evet hocam yoğunluktan öyle anlamışım 😂 yeni cihaz her zaman daha iyidir. Şimdiden hayırlı olsun 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.