Şimdi Ara

Macbook Pro Retina 13' (Dayanamadım alıyorum :S) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
4
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

insan düşmanına bile önermez, DataTraveler Hyperx Predator 3.0′ın 512 GB olan versiyonunun yurtdışı satış fiyatı 1750 $. 1 TB olan versiyonunun ise fiyatı yaklaşık olarak 4000 $'ın üzerinde olacağı tahmin ediliyor

:D 1tb lik 2.5 inch neyine yetmiyor ucuz o :))
    ben o sekilde kullandigim icin soyledim , 128 gb yetiyor bana, internet kullaniciysiyim, film muzik hepsi icinde. buyuk arsivlerim icinde external var.
  • quote:

insan düşmanına bile önermez, DataTraveler Hyperx Predator 3.0′ın 512 GB olan versiyonunun yurtdışı satış fiyatı 1750 $. 1 TB olan versiyonunun ise fiyatı yaklaşık olarak 4000 $'ın üzerinde olacağı tahmin ediliyor

30 dk sonra mağazadayım bakayım electroworld mediamarkt vatan ne durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ---CnR--- kullanıcısına yanıt
    mediamarkt fiyatlar konusunda 2sindende daha iyi, düşük fiyat garantisi diye bir kampanyaları var. gitmeden önce araştırmanı tavsiye ederim
  • quote:

mediamarkt fiyatlar konusunda 2sindende daha iyi, düşük fiyat garantisi diye bir kampanyaları var. gitmeden önce araştırmanı tavsiye ederim

Belirttiğim 3 mağazaya gidiyorum şimdi hem 13lerin ekran boyutlarını nceleyeceğim hemde fiyatlara bakıcam.

• Arkadaşlar electroworld den 3900e aldım 13 256 olanı. Şu an kuruluyor akşam koyarım foto vs :)

• o makina sana 2 seneden çok daha fazla dayanır diye düşünüyorum, yardımcı olabilebileceğim birşey olursa sorabilirsin. hayırlı olsun
  • tam istediğim modeli almışsınız hayırlı olsun...

tek sormak istediğim retina olmayan çok kaba duruyor mu Türkiye'de olmadığım için inceleme şansım olmadı iki cihazı tavsiyeniz nedir...

Saygılar
  • burcink kullanıcısına yanıt
    bence incelemeden alma, görünüş olayı bariz anlaşılıyor ama çokta kaba değil
  • Hocam Şunu sorayım ozaman...

Retina 256Gb yurtdışı 3100 TL
    Retina 128gb bilkom 3100 TL

Hangisini almak mantıklı hocam

Saygılar
  • Hayırlı olsun gayet iyi bir seçim
    yurtdışından alma şansın varsa onu al(bilkomdan 1sene garantili), o imkanın yoksa bilkomdan dediğin makinaya bak(bilkomdan 2sene garantili)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 8 Haziran 2013; 21:17:17 >
  • iki makina da türkiye'de ikiside mantıklı geliyor ama garanti sorun olur mu acaba birde klavye iste

Saygılar
    türkiyede bile olsa yurtdışından getirilmişse 1sene garantili olur o makina, buradaki temsilciden alırsan 2sene garantili olur çünkü bir malı türkiyede satman için 2sene garanti vermek zorundasın

sorun olurmu olmazmı ona sen karar vereceksin, ben imzamdaki makinayı 1seneden fazladır kullanıyorum daha en ufak bir problemle karşılaşmadım ama bu seninde karşılaşmayacağın anlamına gelmiyor elbette. oyüzden bu konuda tercih senin
  • Apple Macbook Pro 15.4 256gb i7 2.3ghz RETİNA aynı satıcı da bu ürün de mevcut 3600 istiyor bu cihaza da sizce hangisi tercih edilmeli

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcink -- 8 Haziran 2013; 23:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

Selam arkadaşlar aşağıda ki makinayı haftasonu almak istiyorum. Baya Haswell için sabrettim fakat 6000 lira falan makineye vermek istemiyorum sonuçta tasarımcı değilim yazılımcıyım ve aşağıdaki ürünün bana 2 sene yeteceğini düşünüyorum. Oyun kesinlikle düşünmüyorum o yüzden harici ekran kartı olmaması dezavantaj olmaz. 8 gb ram olması işimi çok kolaylaştırıcak. Ayrıca haswell makinelerin Türkiye'ye gelmesi bence temmuzun yarısını bulur zaten pupa en az 4 hafta sürer demişti. Yurtdışından alma gibi bir lüksümde yok çünkü taksitle alıcam. Velhasıl kelam aşağıda ki makine sizce nasıl ? 13" macbook air var şirketteki arkadaşta boyutları hoşuma gitti zaten evde ve işte 24" monitörüm var gerektiğinde oradan kullanabilirim. Tek kafama takılan 128gb ssd boyutu. 256gb ve 2.6ghz işlemcisi olan ile aradaki fark 500 lira. Lütfen fikirlerinizi almadan önce paylaşır mısınız ? Çünkü cumartesi veya pazar gidip pupadan almayı düşünüyorum

http://www.pupadankapiniza.com/asp/product/6626/MB-PRO-13-RETINA-2-5GHz-DC-i5-128GB-SSD@treko@trekoundefined

işlemcide ki performans farkının çok olacağını düşünmüyorum burada ssd durumuna karar vermen daha önemli bence.128gb ssd için 500tl çok fakat ssd değişebilmesine rağmen normal ssdlerle değil özel tasarlanmış ssd ile değiştirildiği için kendi almaya kalkarsan 350-400tl arasına geliyor bunu göz önüne alarak düşünüp karar ver

• hayırlı olsun. Bende mid2012 var. sadece ram güncellemesi yaptım. Bende yazılımcıyım. xcode ve visual studio kullanıyorum. PArallels satın aldım. 2 tıkla windowsa geçip mssql vs kullanarak projeleri geliştiriyorum. herhangi bi sorunum yok. Çok ama çok memnunum.
    Oyun konusuna gelince ben bu macbook proyu almadan önce asus n53s vardı. 1GB harici ekran kartı filan. çok güçlü donanımı vardı. Onda diablo 3 oyununu oynarken, 7 tane options ayarı var grafik üzerine. bunların 4ü high3ü normal idi. MAc'te ise 5i high 2si normal olarak gözüktü(varsayılan olarak)

demek istediğim macler aslında oyun performansı olarak iyiler ama mac platformunda olursa iyi. bootcamp'lı windows filan performans batık durumda
  • Arkadaşlar yoğundum şu günlerde cevap yazamadım öncelikle kusura bakmayın. Makine ile haşır neşir anca bugün oldum. Öncelikle retina aldığıma hiç pişman değilim Adobe programların dışına bir problem olmadı retina ekran. Performansı beni tatmin etti özellikle kullandığım progrmaların anında açılması çok tatminkar.

İlk aldığımda opera vs takılmalar oluyordu açıkcası çok şaşırdım böyle olunca ama sonra internet hızı ile alakalı olabileceğini birde operanın mac sürümünün performansız olacağını düşündüm ve hemen o takılmaları kafamdan sildim. Windows ile arasını anca bir süre kullandıktan sonra yorumlayabilirim. Ama notepad+ gibi bir editörün olmamasına çok bozuldum umarım kısa zamanda mac os x için çıkar çünkü texwrangler yetersiz.

13" boyutu kafamda soru işareti bırakmıştı ama iyiki almışım bundan sonra ki macbook maceralarım sanırım 13" olucak . xcode vs indiremedim arkadaşın internetini ortak kullanıyorum ve 1mbit yarın denicem onları.

Genel olarak alacak arkadaşlara tavsiyemdir kafamdaki bir çok soru işareti kullandıkça siliniyor. 1 2 gün kullanıp ghosting için birkaç kontrol yapıcam umarım bir sıkıntı çıkmaz gerçi çıksada hemen değiştiriyorlar. ve bir sözüm daha trackpad için olucak. Ben bu kadar muazzam bir toucpad pardon trackpad beklemiyordum. Helal olsun Apple'a

Bir kaç sorumda olacak elbette hatta dahada olucak. Bu kamera ışığı yanmadan kamera çalışabiliyor mu ? bunu ben enable yapana kadar disable etmenin yolu var mı ? çünkü bu konuda çok takıntılıyım. İnternetten office 2011 indirdim ama kurmadım maillerimi gmail ve şirket maillerini mail programına tanımladım ama office programların için microsoft office nasıl performanslı mı mac os x de ? Bakım için ne tür şeyler öneriyorsunuz ? windows konusunda bakım ve registry olaylarını çok iyi yapardım aylarca performans maks seviye alıyordum şimdi bilmediğim bir okyanustayım genel olarak tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Almamda yardım eden tüm forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.

• ---CnR--- kullanıcısına yanıt
    editör için textmate kullanıyorum, birde onu dene

opera kullanmıyorum, safari yada chrome gibi tarayıcıları deneyebilirsin. onlarla karşılaştır operanın performansını

o kameranın yeşil ışığı kameranın çalıştığını gösteriyor, yanması normal nasıl kapatılır bilemiyorum
  • quote:

Arkadaşlar yoğundum şu günlerde cevap yazamadım öncelikle kusura bakmayın. Makine ile haşır neşir anca bugün oldum. Öncelikle retina aldığıma hiç pişman değilim Adobe programların dışına bir problem olmadı retina ekran. Performansı beni tatmin etti özellikle kullandığım progrmaların anında açılması çok tatminkar.

İlk aldığımda opera vs takılmalar oluyordu açıkcası çok şaşırdım böyle olunca ama sonra internet hızı ile alakalı olabileceğini birde operanın mac sürümünün performansız olacağını düşündüm ve hemen o takılmaları kafamdan sildim. Windows ile arasını anca bir süre kullandıktan sonra yorumlayabilirim. Ama notepad+ gibi bir editörün olmamasına çok bozuldum umarım kısa zamanda mac os x için çıkar çünkü texwrangler yetersiz.

13" boyutu kafamda soru işareti bırakmıştı ama iyiki almışım bundan sonra ki macbook maceralarım sanırım 13" olucak . xcode vs indiremedim arkadaşın internetini ortak kullanıyorum ve 1mbit yarın denicem onları.

Genel olarak alacak arkadaşlara tavsiyemdir kafamdaki bir çok soru işareti kullandıkça siliniyor. 1 2 gün kullanıp ghosting için birkaç kontrol yapıcam umarım bir sıkıntı çıkmaz gerçi çıksada hemen değiştiriyorlar. ve bir sözüm daha trackpad için olucak. Ben bu kadar muazzam bir toucpad pardon trackpad beklemiyordum. Helal olsun Apple'a

Bir kaç sorumda olacak elbette hatta dahada olucak. Bu kamera ışığı yanmadan kamera çalışabiliyor mu ? bunu ben enable yapana kadar disable etmenin yolu var mı ? çünkü bu konuda çok takıntılıyım. İnternetten office 2011 indirdim ama kurmadım maillerimi gmail ve şirket maillerini mail programına tanımladım ama office programların için microsoft office nasıl performanslı mı mac os x de ? Bakım için ne tür şeyler öneriyorsunuz ? windows konusunda bakım ve registry olaylarını çok iyi yapardım aylarca performans maks seviye alıyordum şimdi bilmediğim bir okyanustayım genel olarak tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Adobe programlarının dışında problem yok demişsin, hangi programlarından bahsediyosun,nasıl problem var,bende alıcam da aynı makinayı,grafik düzenleme için.design&web premium kullanıcam..

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla22

quote:

Arkadaşlar yoğundum şu günlerde cevap yazamadım öncelikle kusura bakmayın. Makine ile haşır neşir anca bugün oldum. Öncelikle retina aldığıma hiç pişman değilim Adobe programların dışına bir problem olmadı retina ekran. Performansı beni tatmin etti özellikle kullandığım progrmaların anında açılması çok tatminkar.

Adobe programlarının dışında problem yok demişsin, hangi programlarından bahsediyosun,nasıl problem var,bende alıcam da aynı makinayı,grafik düzenleme için.design&web premium kullanıcam..

Dreamweaver kullanıyorum uzun süredir ilk aldığım zaman retina uyumsuzluğu çok sinirimi bozuyordu. Şu an hiç bir sorun olmuyor. Gerçi sublimetext ile arasında dağlar kadar fark var (font kalitesi ve retina). Ama Photoshop, illustrator kullanacaksan mutlaka ama mutlaka retina patch yüklemen gerekiyor. Ben dışardan aldığım bazı projelere tasarımda yapmak zorunda kalıyorum. Açıkcası retina uyumsuz ps, ai ve fireworks çok kötü. Çizdiği dikdörtgen bile kalitesiz gözükünce bozuluyorsun

Ayrıca ağır grafiklerle uğraşmayacaksan, 13" + Ekran şeklinde bir kombinasyon kullanabilirsin. Taşınabilirliği muhteşem olmuş çünkü. Zerre kadar pişman olmadım boyutlarından. Sadece kasası nedeniyle sıcaklık dışarı fazla vuruyor. Evde sıkıntı oluyor ama ofiste klima ve serin ortam nedeniyle çok etki etmiyor. Açıkcası 15 sıcaklık konusunda ne durumda merak ediyorum.

İşin front end kısmındaysan 13"+ ekran tavsiyemdir. Dediğim gibi çalışacağın dosya boyutları önemli. Henüz kapsamlı bir tasarıma geçmedim, yaptıklarımda ise 13'ün konfigurasyonu yeterli seviyedeydi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.