Şimdi Ara

MacBook Pro Retina 13' Early 2015 açılışta klavye ve trackpad çalışmama sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var. şu anda bugün için randevü aldım ve akasya ya götürecem.
    fakat benim cihaz bazı durumda eminim aynı sorunuyu yaşıyoruz fakat trackpad e bastırarak okşama yapınca klavye ve trackpad o şekilde çalışıyor herhangi bir sorun olmuyor. eğerki servis bana da yüksek rakamlar talep ederse şu flex kablonun linkini birisi paylaşsın satın alalım bir yerden.
  • Arkadaşlar problemin çözümünü ben size söyliyim .
    burda işler biraz maddiyata bakar. aynı parça sonuçta sadece bir flex gerekiyor.

bugün klavye konusunda akasya apple a uğradım.
    macbook pro 2015 13' cihazımda mekanik olarak klavye sorunu vardı .
    Bir temassızlık. bana arızayı söylediklerinde trackpad in flex kablosunun problem olduğunu ve değişmesi gerektiğini fiyat olarak ise 507 TL Artı KDV istediler. sonuçta 5 yıllık makine oldu artık. bende kendi yöntemlerimle kadıköy yazıcı oğlundan parçayı bulup aldım. 150 TL Ve eve gidip değiştirdim klavye sorunum düzeldi. vesselam .
  • tekinsi T kullanıcısına yanıt
    Sizin cihazın şarj durumu nedir acaba ? Benim pil değişim istiyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Sizin cihazın şarj durumu nedir acaba ? Benim pil değişim istiyor artık.
    yakında değiştirin diye uyarı veriyor fakat yinede memnunum iyi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekinsi

yakında değiştirin diye uyarı veriyor fakat yinede memnunum iyi .

Alıntıları Göster
    3 hafta önce o uyarıyı almaya başlamıştım ben.2 hafta sonra giderek düştü ve hemen değiştirin durumda . Kademeli olarak azalıyor. Önce %20 lerde kapanmaya başladı giderek arttı şu an %60 'ları görmeden kapatıyor artık.2 hafta içinde sanırım %90'lara düştüğünde kapanacak.

Kaçınılmaz son.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

3 hafta önce o uyarıyı almaya başlamıştım ben.2 hafta sonra giderek düştü ve hemen değiştirin durumda . Kademeli olarak azalıyor. Önce %20 lerde kapanmaya başladı giderek arttı şu an %60 'ları görmeden kapatıyor artık.2 hafta içinde sanırım %90'lara düştüğünde kapanacak.

Kaçınılmaz son.

Alıntıları Göster
    05 Ocak 2020 23:12 önceki mesajımı yazdığım saat de ve pil durumu %52 lerde falan dı. ekran hiç sönmeden firefox tarayıcı kullanıyorum . aradan geçen zaman ve şu anda saate baktığımda ben bu yazıyı yazarken saat 00:09 olmuş. neredeyse 1 saat. benim kullanımıma göre pilin durumu iyi diyebilirim. tabiki ilk zamanlar gibi gün boyu şarj tutması mümkün değil :)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekinsi -- 6 Ocak 2020; 0:11:28 >

• tekinsi T kullanıcısına yanıt
    2 ay gecmis ama ben de bi yorum belirteyim :)
    7 ay once bu konuyu actiktan sonra problemim artik iyice ilerledi ve bi gun klavye + trackpad tamamen calismayi kesti. Reset meset hic bisey yapamiyordum. Power tusu haric hic bi sey calismiyor.

İnternette baya arastirma yapmistim. Yurtdisinda herkes bu sorunu cozmek icin trackpad flex kablosunu degistirmis. Apple store gitme imkanim olmadigi icin video izleyerek bu islemi kendim yapma karari aldim. Parcayi aliexpress uzerinden siparis ettim, oradan da alsam baska yerden de alsam ayni kalite olacagini dusunuyordum. Ustelik baska yerde 250-300’e satiliyorken, aliexpress’te 16 liraya buldugum icin denemek istedim.
    Malzeme 20 gunde geldi. YouTube’daki videolara baka baka o kablonun degisim islemini yaptim, zaten cok basit bi seydi. Tek gereken sey ozel uclu tornavida ve yeni bi trackpad flex kablosu.
    Sonucunda sorunum tamamen duzeldi 😊 su an cihazimla yine cok mutluyum. Aylar oldu hic sorun cikarmadi bana bi daha 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• @nahege270 izlediğin youtube videosunun linkini yazar mısın? Benim macbook retina 13 inch early-2015 modeli. Ayınısı mı diye soracaktım. Ayrıca sipariş verdiğin trackpad flex kablusu tam olarak hangisi yada herhangi bir trackpad flex ürünü sipariş verebiliyor muyuz ?

• kthmt K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Oncelikle mesajiniza cok gec cevap verdigim icin ozur dilerim. Yeni gordum gercekten. Kusuruma bakmayin.

Ben bir kac video buldum ve izledim. İslemi o sekilde yaptim. Su an bilgisayarim o gunden beri problemsiz calisiyor. İzledigim bir videoyu paylasayim:

MAC111youtube
    Macbook Pro 13" 2015 A1502 NO Trackpad & Keyboard Fix repair Guide
    https://www.youtube.com/watch?v=0AVoXTd-N0Q&feature=youtu.be

Bunun gibi videolari aramak icin youtube’a şunu yazdim:
    “MacBook pro retina A1502 trackpad flex replacement”

Bizim bilgisayarin kasa kodu A1502, bu sekilde aratarak uygun flex kablosunu alabilirsiniz. Ben aliexpress’ten almistim. Direk “compatible with A1502” yaziyordu. Hakikaten de oyle cikti. Taktim, halloldu.

• Aynı hatayı verdi benim Macbook, aliexpress üzerinden 5 li flex siparişi verdim 93 tl ödedim, wiha 24 set aldım 189 tl' ye, açıp değiştirdim. Flex azıcık uzun geldi ama oturdu, aydınlatıcı paylaşım için teşekkürler, fazla masraftan kurtuldum

• dagger05 D kullanıcısına yanıt
    Harika, tebrik ederim. Ne guzel kendiniz tamir etmissiniz siz de. Sevindim 😊💪🏻👏🏻
  • Merhba, konuyu horlatalim.

Ayni durum bende de var. Flex kabloyu degistirmeme ragmen duzelmedi.

Ayrica soyle bir durum var; boot ekraninda wi-fi bglantisi icin touchad ve klavye calisiyo. Nwram vs resetlemele işe yarmiyor malesef.

MacBook Pro Retina 13" Early 2015 açılışta klavye ve trackpad çalışmama sorunu
    MacBook Pro Retina 13" Early 2015 açılışta klavye ve trackpad çalışmama sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraydoganlarli -- 12 Mart 2022; 0:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eraydoganlarli E kullanıcısına yanıt
    Taktiginiz flex kablosu dogru urun di mi hocam? Kodu falan uyuyor yani? Ve dogru yerlestirildi mi kablo kesin?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet dogru kablo ve dogru takildigindan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.