Şimdi Ara

MACBOOK PRO SSD TAVSIYESI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
7.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar yeni konu açmak istemedim samsungun 1 Tb lık ssd sini taktırsam ve cihazımı 4 gb tan 16 yada 8 gb yükseltsem bir sıkıntı çıkarmı
    birde mac pro yu alalı birkaç ay oldu 2 senelik garantisi var garantisi iptal olurmu? servisinde yaptırsak?? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Yükleme yapılırken ilk aklıma siz geldiniz bi bitsin hayırlısıyla ilk iş açıp teşekkür edicem dedim:) Allah razı olsun ya bütün bi haftasonu denemediğim şey okumadığım forum kalmadı ama sonunda oldu. SSD'yi sata ile bağlayıp CMD+R ile internetten recovery yaptıktan sonra sata dan ssd yi gördü. Sonrasında SSD'yi formatlayıp hazırladığım kurulum usb si ile Mavericks i kurdum. Herşey yolunda gözüküyor şu an:) Tekrar teşekkürler...
  • BATaMAN06 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Sorunsuz bir şekilde problemi çözmenize sevindim. Yeni SSD li macbookunuzu güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krycc

13.3 early 2011 kullanicisiyin ben corsair gt force 240gb aldim kendim taktim cok memnunum

Aynı markayı ben de yeni taktım 240GB MUHTEŞEM!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yemref

arkadaşlar yeni konu açmak istemedim samsungun 1 Tb lık ssd sini taktırsam ve cihazımı 4 gb tan 16 yada 8 gb yükseltsem bir sıkıntı çıkarmı
    birde mac pro yu alalı birkaç ay oldu 2 senelik garantisi var garantisi iptal olurmu? servisinde yaptırsak?? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

dostum apple türkiyeyi ararsan daha garanti olur çünkü bilkom garantili cihazım için teknik servisi aradığımda bana ;artık tüm teknik servis işlerini apple türkiyenin organize ettğini apple la görüşmem gerektiğini söylediler, servis senin götürdüğün hdd ve ram i takabiliyor ve garanti bozulmuyor bundan eminim, ama bi sorarsan daha kesin bilgi alabilirsin, eğer garantiyi bozmadan kendiniz değiştirebilirsiniz derlerse, gerçekten kolay bir işlem youtube da çok fazla video var eliniz azcık yatkınsa rahatlıkla yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alyy

quote:

Orijinalden alıntı: yemref

arkadaşlar yeni konu açmak istemedim samsungun 1 Tb lık ssd sini taktırsam ve cihazımı 4 gb tan 16 yada 8 gb yükseltsem bir sıkıntı çıkarmı

dostum apple türkiyeyi ararsan daha garanti olur çünkü bilkom garantili cihazım için teknik servisi aradığımda bana ;artık tüm teknik servis işlerini apple türkiyenin organize ettğini apple la görüşmem gerektiğini söylediler, servis senin götürdüğün hdd ve ram i takabiliyor ve garanti bozulmuyor bundan eminim, ama bi sorarsan daha kesin bilgi alabilirsin, eğer garantiyi bozmadan kendiniz değiştirebilirsiniz derlerse, gerçekten kolay bir işlem youtube da çok fazla video var eliniz azcık yatkınsa rahatlıkla yapabilirsiniz.

yurt dışında hdd ve ram değişiminde garanti bozulmuyor. Zaten apple gerekli talimatları kendi veriyor sitesinde. Türkiye de de farklı olacağını düşünmüyorum.

• @otmotvmhndsi ve @alyy ilginize çok teşekkür ederim
    sağolun
  • arkadaşlar Corsair GT SSD kullanmaktayım. kullandığım cihaz macbook pro mid 2009

en son sürümü nereden ve nasıl indirebilirim ? bir yerde okumuştum tam performans sadece windowsta alınabiliyor yazıyordu. MAC için sürümü nereden bulabilirim ?

çünkü yazma ve okuma hızı çok düşük çıkıyor şu an benim bilgisayarımda.. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhdr84

arkadaşlar Corsair GT SSD kullanmaktayım. kullandığım cihaz macbook pro mid 2009

en son sürümü nereden ve nasıl indirebilirim ? bir yerde okumuştum tam performans sadece windowsta alınabiliyor yazıyordu. MAC için sürümü nereden bulabilirim ?

Merhaba

Normalde fabrika verilerinde kaç yazıyor? Siz hangi program ile ölçtünüz ve sonuç ne çıktı?

Ayrıca işletim sistemi olarak ne kullanıyorsunuz? Trim desteğini aktif ettiniz mi?

Mac sürümü için sürücüye gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknerdr

quote:

Orijinalden alıntı: bhdr84

arkadaşlar Corsair GT SSD kullanmaktayım. kullandığım cihaz macbook pro mid 2009

Merhaba

Normalde fabrika verilerinde kaç yazıyor? Siz hangi program ile ölçtünüz ve sonuç ne çıktı?

Ayrıca işletim sistemi olarak ne kullanıyorsunuz? Trim desteğini aktif ettiniz mi?

Mac sürümü için sürücüye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Disk Sensei ile bakıyorum writting 86.6mb read data 1.84g yazıyor..

İşletim sistemi: OSX El Capitan kullanıyorum.

Trim support yes gözüküyor.

System reportda ling speed 3 gigabit fakat negotiated link speed 1.5 gigabit.. Bu normal mi

• Merhaba, macbook pro mid 2012 kullaniyorum. ssd almak istiyorum ama bir kac sikintim var.
    tavsye edilen markalari arastirdim samsung evo veya corsair arasinda kaldim 240 gb civarinda almak istiyorum.
    ikincisi baglanti ozellikleri ne olmali sata3.0 mi olmali?
    bu konuda bana yardimci olabilirseniz sevinirim, tesekkurler...
  • BATaMAN06 B kullanıcısına yanıt
    Bir haftadır aynı problemleri yaşıyorum. En sonunda dediğini şekilde ben de çözebildim... Videolarda, anlatımlarda sorunsuz yapıyorlar ama bende bir türlü olmuyor. Hatalarla uğraşmaktan, forumları okumaktan sıkıldım artık. En son El Capitan'ı yükledim USB ile. SATA olarak bağıyken müthiş hızlı. ANcak Macbook'a takınca beyaz ekranın ortasında "girilmez" işareti çıkıyor ve takılıyor.

Neyse sonra tekrar SATA-USB bağlatısı ile Sierra'ya yükselttim. Bu sefer de yine aynı işaret çıktı ama hemen ardından sonunda açılabildi. Fakat inanılmaz derecede yavaş. Hala da uğraşıyorum, ne yaacağımı bilmiyorum.

En başında tek tek neler yaptığınızı anlatabilir misiniz?
  • Merhaba herkese iyi forumlar. Herkes biseyler yazmis ama cok karisik. Tam olarak aciklama yapilmamis. Sahsen ben tamamini okudum forumun ama bisey anlamadim. Bi yazrdimci olursa bilen bir arkadasimiz. Herkes de bilu mesajdan guzel faydalanir. Yardim edecek kisi birsey bilmiyormusuz gibi anlatirsa daha faydali olur.

1- ssd yi hdd yerine taktiktan sonra sistemi cmd+ r ile kurdugumuzda sistem tamamen yuklenir ve acilir mi?

2- bu sekilde acilirsa sonra ne yapmaliyiz/ acilmazsa ne yapmaliyiz.

3- trim nedir. Ne ise yarar. Ve nereden yuklemeli ve nasil yapmalıyız.

4- ssd yi taktigimizda sifir sistem kurmak istiyoruz. Hdd den yedek almakla ugrasmamak istiyoruz.

5- ssd alirken uyumlu olmasi icin neye bakmaliyiz.

6- benim aklima takilan bisey. 1600 mhz rami olan bilgisayara 1600 den baskasi uymaz mi.

• 2017 macbook pro touchbar 256 gb ssd li makimaya 512 ssd takılabiliyor mu ana karta tğmleşik mi ram gibi?

• Arkadaşlar en temizi ve en kolay kurulum yöntemi bir adet ssd yi harici olarak pc ye bağlamanıza olanak veren kablo alın.macbooka carbon copy cloner indirin ve harddiskinizi ssd ye kopyalayın. Bu şekilde bütün verilerinizi de korumuş olursunuz.sonra hdd nin yerine ssd yi takın ve bilgisayarı acın işlem tamamdir.dvd yerine eski hard diski takabilirsiniz ama biraz el yatkınlığı gerekiyor ve zahmetli .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.