Şimdi Ara

macbook ta java script çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar macbook için java script kodlarını hangi uygulamada simule ederek göre bilirim bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

• Safari, Chrome, Firefox, Opera ve nice güncel browser?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben netbeans ile chrome da calıstırıyorum

Web sunucusuna da gerek olmuyor

• Mac kullanıyorsan Emacs'i tavsiye ederim, başlangıçta kullanması biraz zordur ancak bir kere öğrendikten sonra cok şahane özellikleri var. Javascript'i canlı geliştirme plugin'i Skewer-Mode (Eclipse'teki plugin gibi) var, Emacs kendi içinden web sunucu çalıştırıyor ve JS kodlarda yaptığın her değişikliği anında tarayıcıya yansıtıyor. Geçen sene bir sayfada finansa hesapla formunu düzenlemek için kullanmıştım. JS ve HTML5 oyun geliştirenler de bayaı kullanıyor örnek:

https://www.youtube.com/watch?v=IIa-I0xv_kk

• Javascript genel olarak browser yani internet tarayicida calisan bir koddur. Scripting dili oldugu icin satir satir calisir. Derlenmez (compile edilmez). Web sayfasini yaparsin, icine de JS kodlarini koyar ya da link verirsin. O sayfayi da web tarayicida, yani Chrome, Firefox. safari gibi bir programda acarsin ve JS kodlari calismis olur.

Sunucu tarafli javascript olan NodeJSten bahsediyorsan, once NodeJS/NPM i kurman gerekiyor.

Tam olarak neye ihtiyacin oldugunu yazarsan daha detayli cevaplar alabilecegini dusunuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.