Şimdi Ara

Macbook'u Hotspot Olarak Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook bilgisayarı hotspot olarak kullanma konusunda görüşlerinize başvurmak istiyorum. Bulunduğum yerde internet kullanılan cihaz başına aylık 45 Euro olarak ücretlendirildiği için bilgisayarımı hotspot olarak kullanarak diğer elektronik aygıtlarımı internete ekstra ücret ödemeden bağlamak istiyorum. Macbook'un bilgisayarın internetini diğer cihazlarla paylaşma özelliği var. Ancak cihaz wi-fi olarak aldığı interneti diğer cihazlarla ya eternet kablosu ya da bluetooth yordamıyla paylaşabiliyor. Wi-fi'dan wi-fi'a paylaşım malesef yok. Windows kullanıcısı olan arkadaşlar Connectify isimli programı kullanarak bu sorunun üzerinden geliyorlar ancak bir Mac kullanıcısı olarak yaptığım araştırmalar sonucu Macbook'un sistemsel yazılımının böyle bir programın çalışmasına müsade etmediğini öğrendim. Bilgisayara windows kurdum. Connectify'i yukledim ancak Mac'te kurulu olan programları kullanmam gerektiğinde diğer cihazlardaki internetim kesiliyor.

Netekim, uzun lafın kısası, bilgisayarın wifi olarak aldığı interneti bilgisayar Mac'te çalışıyorken wifi olarak paylaşabilirsem bu gezegen benim için daha yaşanır bir hal alacak.

Şöyle bir fikir yürüttüm. İlk paragrafta belirttiğim gibi bilgisayar wifi'den aldığı interneti çeşitli şekillerde paylaşıyor. Bunlardan birisi de eternet kablosu yordamıyla. Şöyle bir soru doğuyor; piyasada bilgisayarın eternet kablosu girişine takarak bilgisayarın internetini wifi olarak dağıtabileceğim bir cihaz var mı? Yani bir nevi router, ama modemin eternet girişine değil de bilgisayarın eternet girişine takarak kullanabileceğim bir çeşit router. Ethernet Wifi Adapter diye bir aparat var. Tam çözemedim ne işe yaradığını ancak sanırım benim bahsettiğim iş için değil XBox'a televizyona falan takıyorlar.

Eğer böyle bir aparatın varlığından haberdar olan bir arkadaşımız ya da çözüme ulaşabileceğim başka bir fikri olan varsa da paylaşabilirse gerçekten çok mutlu olurum.

Görüşmek üzere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.