Şimdi Ara

MacbookPro(15' -Mid2010- El Captain) Windows 8.1 için Bootcamp sorunu. YardımLütfen:( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nVIDIA_06

şimdi söyle yapacaksın..

2 tane flash bellek alıyorsun bir tanesine normal windows ortamında win 10 u flashdan kurulacak sekilde isosunu flasa yazdırınız...2. flasha win 7 isosunu bootcample flasaha yazdırınız..

win 7 flasıyla bootcamp den diski ayırınca yeniden başlar bu esnada win 10 flashını takıyorsunuz win 7 flasını çıkarıyorsunuz ve alt tuşuna basarak win 10 flashından başlatınız gerisi normal format..format aşamasında kurulan disk kısmına gelince bootcamp yazanı biçimlendirip ona win 10 u kuruyorsunuz...bu sekilde kesin çözülür..

yapmanız gereken 1 flasha normal isoyu windows pc de yazdıracaksınız .
    2. flasha bootcample win 7 yazdıracaksınız...

2 flash ve win 10 iso su ve win 7 issue lazım olack size...

dediğimi yapın bu sefer olacak

Hocam merhaba, mesajinizi simdi gordum, sehir disindaydim.
    Hocam elimde windows bilgisayar olmadigi icin ben sizin dediginiz 3. yontemi uygulamaya karar verdim. Bu yuzden üşenmeden bilgisayarin icini actim, hdd yi cikarttim ve cdroom u geri taktim. Simdi denicem hocam, insallah olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyro06 -- 8 Mart 2016; 21:15:55 >

• quote:

üçüncü yöntem elinizde içinden çıkan dvd süper drive duruyorsa ve sağlamsa illa dvd süperdrive yerine takıp hdd yerine ssd yi takıp bootcamp yapmanız gerekiyor.. bu durumda sadece win7 kurabilirsiniz..

Yalniz hocam, benim bilgisayar windows 8.1 destekliyor diye biliyorum. apple sitesinde oyle yaziyordu. onu yuklesem olmaz mi?

MacbookPro(15' -Mid2010- El Captain) Windows 8.1 için Bootcamp sorunu. YardımLütfen:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyro06 -- 8 Mart 2016; 21:29:59 >

• hocam bunu 2010 da yapacaksanız..2010 usb desteği yok dvd win ile kurmanızı isteyebilir..o sebepten dvd ye win yazdırıp bununla kurmanız gerekebilir bilginize
  • quote:

hocam bunu 2010 da yapacaksanız..2010 usb desteği yok dvd win ile kurmanızı isteyebilir..o sebepten dvd ye win yazdırıp bununla kurmanız gerekebilir bilginize

yani windowsun sitesinden yine iso yu dvd ye yazdiracagim sanirim degil mi? bu sekil de deneyecegim
  • quote:

hocam bunu 2010 da yapacaksanız..2010 usb desteği yok dvd win ile kurmanızı isteyebilir..o sebepten dvd ye win yazdırıp bununla kurmanız gerekebilir bilginize

Yeniden merhaba,

Dediginiz gibi HDD diskimi cikarttim ve yerine yeniden dvd okuyucuyu monte ettim. Indirdigim windows8.1 iso dosyasini da bos bir dvd'ye yazdirdim. Daha sonra bootcamp adimlarini takip ederek windowsu kurup etkinlestirdim. Daha sonra da yeniden dvd yi cikarip, hdd'yi geri taktim. Simdilik sorunsuz calisiyor.

Yardim ve cevaplariniz icin tesekkur ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Uygar Eren.

arkadaş usb diskini bootable olarak yaratmamış problem bu. Mac üzerinden yaratmada sıkıntı çekerseniz vmware gibi bir yazılımda windows üzerinden bootable diskinizi oluşturabilirsiniz...

Sorunu çözdüm, Teşekkür ederim

• Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: macOS Sierra

elinizdeki modele dvd olmadan kuramassınız normal sartlarda..çünkü macbook 2012 üstü usb desteği sunar..bu kısıtlama 2010 da var malesef. ve win7 dışında kurdurmaz.

yapabileceğiniz iki üç yöntem var

ilki çok karışık netten 3. parti sanal (virtıalbox v.s ) indirip ugraşman ki bu bilgi gerektirir....bu soruyu sorduguna göre yapamamanız büyük olası

ikinci yöntem mid 2012 gibi bir macbook bulup onun içine elinizdeki ssd ye win 8.1 ve üstünü bootcamp yapıp , tekrar 2010 a yani elinizdekine takmak..( 2012 üstünde win 7 kurarsanız 2010 modelde açamazsınız. mavi ekran hatası verir)

üçüncü yöntem elinizde içinden çıkan dvd süper drive duruyorsa ve sağlamsa illa dvd süperdrive yerine takıp hdd yerine ssd yi takıp bootcamp yapmanız gerekiyor.. bu durumda sadece win7 kurabilirsiniz..

sözünü ettiğiniz AİR dede malesef dediklerimi yapamazsınız.

Dalgamı geçiyorsun? Gittim ben gecenin yarısında boş dvd aldım ama diyor usb sürücü takın. mbp2010. cok bilmiş ya. bide adını hay siyerra koymus :D

• + windows 10 da destekliyor. neymiş efendim windows 10 yükleyince mavi ekran veriyormus dsAFÇDSAÇFDSAÇfs
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberZone12

quote:

elinizdeki modele dvd olmadan kuramassınız normal sartlarda..çünkü macbook 2012 üstü usb desteği sunar..bu kısıtlama 2010 da var malesef. ve win7 dışında kurdurmaz.

ilki çok karışık netten 3. parti sanal (virtıalbox v.s ) indirip ugraşman ki bu bilgi gerektirir....bu soruyu sorduguna göre yapamamanız büyük olası

ikinci yöntem mid 2012 gibi bir macbook bulup onun içine elinizdeki ssd ye win 8.1 ve üstünü bootcamp yapıp , tekrar 2010 a yani elinizdekine takmak..( 2012 üstünde win 7 kurarsanız 2010 modelde açamazsınız. mavi ekran hatası verir)

Dalgamı geçiyorsun? Gittim ben gecenin yarısında boş dvd aldım ama diyor usb sürücü takın. mbp2010. cok bilmiş ya. bide adını hay siyerra koymus :D

arkadaşım birincisi sen kaç kuruşluk birisinde bana bu şekilde ithamda bulunuyorsun?

ikincisi o zamanda yazdığım konuyu senin gibi yanlış anladığı için hemen altına açıklamasını yazdım...Anlaşılan yazılanların tamamını okumamışın sadece alıntı yaptığın kısmı okumuşsun.

üçüncüsü soruyu soran arkadaş en sonda dediğimi yapıp sorunu çözdüğünü belirtmiş..

dördüncüsü o zamanki OSXlerin desteği şimdiki high sierrayla değişmiş olabilir..

beşincisi ukalalık yapma üç kuruşluk beyninle..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CyberZone12

quote:

arkadaşım birincisi sen kaç kuruşluk birisinde bana bu şekilde ithamda bulunuyorsun?

ikincisi o zamanda yazdığım konuyu senin gibi yanlış anladığı için hemen altına açıklamasını yazdım...Anlaşılan yazılanların tamamını okumamışın sadece alıntı yaptığın kısmı okumuşsun.

üçüncüsü soruyu soran arkadaş en sonda dediğimi yapıp sorunu çözdüğünü belirtmiş..

dördüncüsü o zamanki OSXlerin desteği şimdiki high sierrayla değişmiş olabilir..

beşincisi ukalalık yapma üç kuruşluk beyninle..

Şuan windows 10 yükledim buna ne dicen peki cok bilmiş?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.