Şimdi Ara

macOS Big Sur bazı cihazlarda çökmelere neden oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Apple’ın geçtiğimiz haftalarda indirmeye sunduğu macOS Big Sur güncellemesi sorun yaşatmaya devam ediyor. Önce indirme sunucularında yaşanan problemlerin ardından şimdi de siyah ekran sorunu ortaya çıkmaya başladı.

MacBook Pro modellerinde siyah ekran sorunu

Reddit ve Apple gibi pek çok forumda rapor edilen sorun daha çok eski MacBook Pro modellerinde yaşanıyor. Kullanıcılar güncellemeyi kurduktan sonra siyah ekran hatası aldıklarını ve cihazın kullanılamaz hale geldiğini belirtiyor.

Ayrıca Bkz.Ülkemizde de satılan TCL televizyonlarda büyük açık

Siyah ekran hatası ise hiç bir şekilde giderilemiyor. Kullanıcılar kurtarma moduna giremiyor, yeniden başlatamıyor, PRAM ve SMC gibi ayarları da sıfırlayamıyor. Apple servisinin cihazları getirmesini istediği kullanıcılar mevcut.

Sorunun daha çok 2013 ve 2014 yılı 13 inçlik MacBook Pro modellerinde ortaya çıktığı ifade ediliyor. Henüz Apple tarafından yapılmış bir açıklama yok ancak dediğimiz gibi yetkili servisler kullanıcılardan cihazlarını bakıma getirmelerini istemiş. Şimdilik bahse konu modellerin BigSur güncellemesini yapması istenmiyor.

Kaynak:https://wccftech.com/macos-big-sur-bricking-older-macbook-pro-models/

• Aaa olur mu mac çok sağlam asla çökmez çünkü yazılım değil, kurulduğu şey de bilgisayar değil. Apple nefretiniz yüzünden kötülüyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Big Sur bir sürü özellik getirse de yükleme ve indirme aşamaları gerçekten rezil, hatalı ve böyle sonuçları oluyor.

• 2018 ve sonrası Macbook Pro 15" için de geçerli bir sorun. Muhtemelen restart sonrası yükleme tamamlamada server ile iletişime geçemiyor dedi Apple Support. Bugün servise bırakacağım.

• SSD olmayan bir Mac'e asla APFS sistemi kullanan bir macOS kurmak harddiskin ömrünü çürütüyor. 2017 iMac kullandım, macOS Mojave yüklüydü ve yemin ederim Quad'lı Windows 8'li PC 10 kat daha hızlıydı iMac'ten. Çökme sebebi budur demiyorum ama eğer eski iMac'inin yavaşladığını hissedenler varsa bence artık SSD olmayan bir iMac tercih etmesinler.

• evet bi hata yapıp imac e kurmaya çalıştım, hata verdi ve şuan hiçbirşekilde açılmıyor.. Recovery modlar da işe yaramıyor. Harddiskten boot atmayı deneyeceğim en son başlatmak için. Başka önerisi olan var mı?

• imac de güncelleme sırasında hata verdi.. sapıttı . kurtarma modunda çalıştırıncada ana bölümde de yer yok dedi iyi 2. bölüme kur dedim makine açıldı 2 bölümdede tek dosya yok. Diskler dolu görünüyor ama dosyalar görünmüyor :(

• macbook pro 13'' 2017 kasa da bi sorun yaşamadım henüz

• MBP 16 hiçbir sorun yaşamadım.

• Macos 7 den beri Macintosh kullanıyorum, ilk bilgisayarım quadra 840AV di, her sene güncelleme yaparken günlerce yorum okumam gerekiyor. İş yerinde 2020 imac kullanıyorum 2-3 güncelleme gelmeden bug sur kurmam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • macbookpro 13 inch 2017 two thunderbolt 3 part ım var.
    Bigsur u yükledim.

arada sırada makina uykudan uyanamıyor. hata veriyor. kapayıp açma işlemi yapıyorum. bazen bir kaç kez yapmak zorunda kalıyorum. ama sonuçta açılıyor.

özellikle pil şarjda iken bu sorun daha fazla oluyor.

• MacBook Air 2017 kasaya yükleyen varmı ? bir sorun yaratıyor mu ?

• Valla benim Ryzen işlemcili makinada bir kere bile çökmedi daha 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.