ayrıyetten cin gelecek fıyat dusecek dıye dusunmek pek doru deyıl gıbı mantıklı olan su cin malı gelecek dıyer fırmalarda bugıbı arabalarla pazarda rekabet ıcın fıyattan once kalıteden odun verecekler emın olun bı lagunanın passadın vergılerı olmasa fıyatları okadarda sısmış deyıl dusunsenıze rekabet amacıyla arabadan ne donanımları cıkartacaklar daha sora hepsı ekstra olacak bence en ıyı cozum vergıden gecer cok gırerse eyer koçuda dogusuda rahatsız olacagından ekonomık ıstıkrar geregı dıgerlerıne *3 cın malına *4 kat vergı koyarlar mevzu dengelenır ama ben pazarda rekabetın olmasından yanayım madem bız uretemıyoruz ve dunya ortalamasında buyuk bır pazarız kımılerı cın malıni almıycak guvenmıycek olsada tum fırmalar bu pazarda olmalıki bızımde tercıh ozgurlugumuz artsın
YA ARKADAŞLAR FİYATLARIN DÜŞMESİ Bİ YANA EĞER ÇİN OTOMOBİLLERİ GELİRSE TÜRKİYENİN NÜFUSUNA BÜYÜK BİR ZARAR OLACAK.ÇÜNKÜ ARABAYA Bİ TANE BARDAK KOYSAN ARABA ÇÖKER YA
quote:
Orjinalden alıntı: efebatur
tabiki girsinler ki ülkemizdeki araç fiyatları düşsün kimsenin tekelinde olmasın diiiimi
kesinlikle katılıyorum arabalar ev fiyatı olmuş yahu
1 Şubatta Çin Chery satışa başlayacakmış. Şu an fiyatları açıklamıyorlar..
yanlış anlaşılmasında hemen her gün çin otolarıyla ilgili topikler açılıyor,aşağı yukarı aynı şeyler yazılıyor( ucuzmuş, güvensizmiş,kaliteliymiş,v.s) , yeter artık, hep aynı şeyler, sadece topiğin başlığı farklı...
quote:
Orjinalden alıntı: Mushmula
quote:
Orjinalden alıntı: efebatur
tabiki girsinler ki ülkemizdeki araç fiyatları düşsün kimsenin tekelinde olmasın diiiimi
kesinlikle katılıyorum arabalar ev fiyatı olmuş yahu
Çin malı deyip hemen karalamak yanlış olur sonuçta bugün kullandığımız pek çok ürün markası Türk, Alman veya ABD olsun neredeyse hepsinin Çin ile üretim bağı var. Buraya gelen arabanın ne kadar güvenli olduğu ve üretim teknolojisinin bir Japonla veya Almanla eşit olup olmadığı fiyatından daha önemli benim için. Bile bile lades demeyelim yani.
Ayrıca Çin mallarının gelişinin fiyatlara etkisinden bahsediliyor ama vergi politikalarından konuşan yok. Şu anda ülkemizde ortalama bie modeli 70,000 $ a satılan Ford Mustang ABD de en pahalısı 27-30,000$ a satılıyor. Alfa 156 nın ikinci eli ortalama 14-15,000$ iken Almanya da 2-3,000 euro. Bide bir araba alınca bir araba parası daha vergi, kdv, ötv ve daha pek çok kalemde harç ödüyoruz. Sadece 5 cm2 lik bir pulun yapıştırma ücreti bile 3,200 YTL. Lüks satın alınca ise bunlar daha da artıyor. Yani ucuzlama şöyle dursun satılırsa Çin malı arabaya ekstra vergi bile gelebilir.
Motosiklet fiyatları kıyaslaması ise çok yanlış olur. Doğru düzgün markalar hâlâ araba fiyatına satılıyor.
Canım devletim herşeyden vergi alıyor,yeter artık almasın. az memur çalıştırsın,kemer sıksın,amuda kalksın ama vergiyi az alsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme