İmalat yaz. Digerleri pek gitmez. İmalatı makina bölümünün parca tasarım üretim kısmı olarak düşünebilirsin
teşekkür ederim başka fikri olan varmı maden müh istatistik felan?
İmalat mühendisliği teknoloji fakültesinde okutuluyor bunun bir dezavantajı varmıdır?
Lütfen yardımcı olabilirmisiniz bugün girmem gerek. net bir sonuca varalım.
quote:
Orijinalden alıntı: nexon44
İmalat mühendisliği teknoloji fakültesinde okutuluyor bunun bir dezavantajı varmıdır?
Teknik olarak yok. Ama imalat genel kontenjan olsun mtok olsun düşük puanla aldıgı için ögrenci kalitesinde fark olcaktır. Ama imalatı yazdıgın diger bölümlerle karşılaştırırsan İnsaat mühendisi - insaat ustası gibi bir fark var arasında
cevapların için teşekkür ederim farklı yorumu olan varmı acaba.
quote:
Orijinalden alıntı: Mc_Leopard
quote:
Teknik olarak yok. Ama imalat genel kontenjan olsun mtok olsun düşük puanla aldıgı için ögrenci kalitesinde fark olcaktır. Ama imalatı yazdıgın diger bölümlerle karşılaştırırsan İnsaat mühendisi - insaat ustası gibi bir fark var arasında
Merhaba cevapların için çok teşekkür ederim. İmalat mühendisliğini seçmemin iş bulma açısından maden müh ve istatistik vb. bölümlere göre daha iyi olduğun söylüyorsun demi? Bitirince ne gibi işler yapar söylermisin ortalama maaşı nedir? Üniv. sıralamasını nasıl yapmalıyım, hangi üniversitede okunur bu bölüm. Pamukkala, Isparta, Kütahya, Karabük, Sivas,
upppppppppppppppppp
İstatistik bölümü nerede okunmalı ktü, eskişehir osmangazi, 9 eylül, sinop, çukurova, muğla, kırıkkale, selçuk, afyon,
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mc_Leopard
quote:
Merhaba cevapların için çok teşekkür ederim. İmalat mühendisliğini seçmemin iş bulma açısından maden müh ve istatistik vb. bölümlere göre daha iyi olduğun söylüyorsun demi? Bitirince ne gibi işler yapar söylermisin ortalama maaşı nedir? Üniv. sıralamasını nasıl yapmalıyım, hangi üniversitede okunur bu bölüm. Pamukkala, Isparta, Kütahya, Karabük, Sivas,
1) Aynen öyle. İmalat dışında saydığın bölümlerin özelde istihdamı çok sıkıntılı. Devlet yolunda KPSS derdi işin içine girince zaten cıkmazdasın. Ama imalat mühendisliği direk özele yönelik. İş bulma oranı çok iyi.
2) Okulda sana parca tasarımı ve üretimi dersi verecekler. Bu tasarımları Solid works , catia programları ile yapcaksın. Autocad zaten olmazsa olmaz. Sen okulu başaraılı ve bu iki programa hakim bir biçimde bitirdiğin sürece ankara istanbul konya bursa gibi üretim yaplan şehirlerde anında iş bulursun. Çalışcağın kuruluşa bağlı olarak bilgisayarın başında seri üretime geçirilecek malzemenin tasarımından CNC ile imalata kadar gecen sürede pozisyon bulabilirsin. Ama unutma bu dediğim iki programa hakim olman ve üniversiteden bişiler alarak mezun olman gerekli. Kısaca işini iyi yapman. Maaş kendini nasıl sattığına neler bildiğine ne kadar tecrüben olduguna göre değişir. Ortalama şöyle bir maaşı var diyemem. Ama 22 yaşında lise mezunu arkadaşımın sadece % 50 catia %60 solid woks bilerek 1,500 lira aldıgını örnek olarak gösterebilirim. Sabah 9 aksam 5. İtü imalat mezunu 6 ay tecrübeli bir bayan ise 4 bin alıyordu.
3) Valla ben ıspartada okuyorum bana sorarsan ısparta . Üniversiteleri araştırman gerekli tabiki. Hepsine gitmedim bilmiyorum, bu şekilde yorum yapmam yanlış olur.