Şimdi Ara

Maden Mühendisliği ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
2.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Severek isteyerek mi bu mesleği tercih ettiğinizi merak ettim. Çoğu insan şartları bilmeden düşük puanlarla alması sebebiyle yanlış tercihler yapıyor.
    Eğer bilinçli olarak tercih yaptıysanız tebrik ederim. Ailenizde yada çevrenizde Maden Mühendisi var mı yada sizi yönlendiren birileri oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Severek isteyerek mi bu mesleği tercih ettiğinizi merak ettim. Çoğu insan şartları bilmeden düşük puanlarla alması sebebiyle yanlış tercihler yapıyor.
    Eğer bilinçli olarak tercih yaptıysanız tebrik ederim. Ailenizde yada çevrenizde Maden Mühendisi var mı yada sizi yönlendiren birileri oldu mu ?

Aslında ben polislik istiyordum sınavı geçemedim ondan dolayı madene tercih yaptım şimdi ben maden şehir soma da yaşıyorum kendı babamda zaamnında yer altındada çalışmış şu anda yer üstünde emekliliğine 2 yıl var babam mesleğini anlatır hep hoşuma giderdi küçükken babamlada çalışmaya giderdim fln yer üstüne yani ondan istemiyorum değil de ilk hedefim polislik onumzudeki yıl denicem polisliği yine kaznamazsam tamamen maden muhendisliğine yoneleceğim

• Anladım. Umarım mutlu olacağın bir meslek edinirsin. Başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyRRhiC -- 9 Temmuz 2018; 17:57:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi ben de esogu maden de okuyorum hatta daha evvel ilk yıllarda irtibata geçmiştik. soracagım şu,
    gordugum kadarıyla asıl olarak maden müh. cehver hazırlama, acık işletme- mermer, yeraltı ve çimento sektorlerinde calısabiliyor. bunlardan hangisinde teorik bilgi olarak yogunlasmamızı tavsiye edersiniz? emailim. ebubekirozkan01@gmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01eozkan

abi ben de esogu maden de okuyorum hatta daha evvel ilk yıllarda irtibata geçmiştik. soracagım şu,
    gordugum kadarıyla asıl olarak maden müh. cehver hazırlama, acık işletme- mermer, yeraltı ve çimento sektorlerinde calısabiliyor. bunlardan hangisinde teorik bilgi olarak yogunlasmamızı tavsiye edersiniz? emailim. ebubekirozkan01@gmail.com

Merhaba sevgili kardesim ;
    Saydigin tum bu branslar kendince talebi olan farkli mühendislik disiplinleridir. Bunlardan hangisini daha çok zevk alarak yapacaksan ona yonelmeni tavsiye ederim. Insanlar severek yaptigi islerde daima basarili olur. Genel olarak cevher hazirlama da çimento sektörü de suanda kalifiye muh. Aradiklarini soyleyebilirim ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Orijinalden alıntı: 01eozkan

abi ben de esogu maden de okuyorum hatta daha evvel ilk yıllarda irtibata geçmiştik. soracagım şu,

Merhaba sevgili kardesim ;
    Saydigin tum bu branslar kendince talebi olan farkli mühendislik disiplinleridir. Bunlardan hangisini daha çok zevk alarak yapacaksan ona yonelmeni tavsiye ederim. Insanlar severek yaptigi islerde daima basarili olur. Genel olarak cevher hazirlama da çimento sektörü de suanda kalifiye muh. Aradiklarini soyleyebilirim ama..

peki bu madencilik programları... surpac datamine yada netcad ve autocad sanırım bunların agırlıgı hakkında fikriniz var mı sektörde
    teşekkurler..

• PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    6 sene geçmiş şuan ne durumdadır? Tabi hala forumdaysanız.

• IT Engineer kullanıcısına yanıt
    Son 6 senedir aynı firmada çalışıyorum. Her sektörde olduğu gibi piyasa durgun. Çok şükür idare ediyoruz yine de.
    Hatta yakın tarihte 1 Maden Mühendisi daha işe alınacak. İlgilenen arkadaşlar CV gönderebilir.
  • Yeni mezun : 3500-4000 TL
    1-3 Sene deneyim : 4000-5000 TL
    3-8 Sene deneyim : 5000-6500 TL
    8-15 Sene deneyim: 6000-10000 TL

gibi düşünebilirsiniz piyasayı.
    Tabiki çalıştığınız sektör ,firmadaki pozisyon,yabancı dil vs gibi ek özellikler de az da olsa ücreti değiştirir.
    Bu rakamlara artı eksi 500 TL gibi düşünebilirsiniz.
  • Benim kazancım bana kalsın isterseniz.. Yazdığım rakamlar açık işletmede çalışan ortalama maden mühendisi maaşları. Yeraltında fiyatlar biraz daha farklı. Yazdığım rakamların %25-30 fazlasını düşünebilirsiniz. Maaşlar az mı çok mu sizin takdiriniz. Piyasa bu şekilde. Piyasalar her sektörde daralmaya gidiyor. Maden Müh için de ihtiyaçtan fazla maden müh. mezunu olduğundan fiyatlar bu mertebelerde

• İşin ayrıntısı biraz farklı. Kısaca anlatmaya çalışayım;
    Önceden bir maden sahasına ruhsat çıkartıp , ocaktan üretim yapmasanız da elinizde tutabiliyordunuz. Yeni çıkan kanun ile birlikte aktif çalışmayan sahalar düşürüldü. Bu düşürülen sahalar da tekrar ihale yoluyla işletmeye açılması düşünülüyor. Lakin öyle bir talep yok. Ufak ve orta ölçekli madenciliği yasal mevzuat ve vergilerle iyice nefes alamaz hale getirdiler.
    Zaten belirli başı işleyen birkaç maden sektörü var.( Taş ocakları,Mermer,Metalik madenler,kömür vs gibi.)
    Bunlarda git gide tekelleşiyor. Pazar payı belirli büyük şirketlerin elinde.
    Tüm bunların yanında her sene çok sayıda maden mühendisi mezun olmaya devam ediyor. Kimisi bu sektörde çalışıyor kimisi başka sektörlerde.
    Şu bir gerçek ki 5 sene boyunca Maden Müh. bölümleri kapatılsa bile piyasada Maden Müh. sıkıntısı yaşanmaz.
    Devlet deseniz KPSS ile yılda 100 kişi bile almıyor.

Bu anlattıklarımdan Maden Mühendislerinin durumunun/geleceğinin çok kötü olduğunu söylemiyorum. Hemen hemen tüm mühendislik dallarında benzer tablolar var. İhtiyacın çok üzerinde mezunlar birikmiş durumda. Malesef ülke gerçekleri...

• Tabiki elimden geldiğince her zaman cevaplamaya çalışırım.
    Maden Müh. okurken hakim olunması gereken programlar diyebileceğim Word-Excel-Birazda programlama bilgisi aslında. Piyasada birçok program var ama mezun olduğunuzda hangi kapıların size açılıp ne alana yöneleceğiniz çok da belli olmuyor.
    Kendi adıma, mezun olur olmaz Krom ocağında işe başladım. Daha sonra ise bir süre mermer sektöründe çalıştım. Son 6 senedir ise bir inşaat firmasında Maden Müh. yapıyorum.

Şimdi ben okurken yada mezun olduktan sonra SUPRAC,Datamine yada OPENPIT bilmem şuandaki iş yerimde hiçbir işe yaramıyor. Onun yerine ağırlıklı olarak Autocad ve Netcad kullanılıyor.
    Ezcümle PC programlarını okul bittikten sonra da öğrenebilirsiniz. Okurken özellikle dilinizi geliştirmeye bakın, sosyal olun konferanslara,fuarlara katılın, yeni teknolojik gelişmeleri takip edin.
  • Devlet ihaleleriyle karayolu, baraj, köprü vs yapan bir inşaat firmasının bu işler kapsamında hammadde ihtiyaçları oluyor. Daimi nezaretçilik isg hizmetleri, devlet daireleriyle koordineli işlemleri yürütmek, yeni saha araştırmaları yapmak, ihale hazırlıkları gibi konular sorumluluk alanlarım.

• Rica ederim. Başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.