Şimdi Ara

Maden suyu niye asitli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
15.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ReapersRevenge

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

quote:

Orijinalden alıntı: piri reis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paradoksumsu

quote:

Orijinalden alıntı: Alpset

quote:

Ayrıca maden suyu asitli değil, bazlı bir içecektir

Bu sayede midenizde agri hissettiginizde icersiniz, midedeki asitle maden suyu bazi tepkir ve asitik degeri yani pH degeri duser.

haklı

madem suyu asit yada baz degildir madem suyu amfoterdir

pH değeri düşerse asitlik değeri artar. kısmındayım ben

Ph değeri düşmez, arkadaşın yanlışı var, nötrlenir ph 7 de sabit kalır, ortaya da gaz + su + tuz çıkar, dedim ya geğirme hissi de oradan gelir

bak dostum şöyle düşün, basit düşün senin dediklerin yanlış değil fakat beni yanlış algılamakta ısrar ediyorsun :D
    ''pH değeri düşerse asitlik değeri artar''

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: piri reis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paradoksumsu

quote:

Orijinalden alıntı: Alpset

quote:

Ayrıca maden suyu asitli değil, bazlı bir içecektir

Bu sayede midenizde agri hissettiginizde icersiniz, midedeki asitle maden suyu bazi tepkir ve asitik degeri yani pH degeri duser.

haklı

madem suyu asit yada baz degildir madem suyu amfoterdir

pH değeri düşerse asitlik değeri artar. kısmındayım ben

Ph değeri düşmez, arkadaşın yanlışı var, nötrlenir ph 7 de sabit kalır, ortaya da gaz + su + tuz çıkar, dedim ya geğirme hissi de oradan gelir

bak dostum şöyle düşün, basit düşün senin dediklerin yanlış değil fakat beni yanlış algılamakta ısrar ediyorsun :D
    ''pH değeri düşerse asitlik değeri artar''

Söylediğin doğru aslında, ama yanlış anlaşılabiliyor :)

• BİR SABRI SARIOGLU DEGİLDİR.
  • soda= nahco3 , na2co3 , naoh(kostik)
    içecek olan soda= su + co2
    maden suyu = su+co2+mineraller

soda ile maden suyu arasındaki fark , maden suyu yeraltında içinde mineral çözünmüş olarak gelir, soda ise içinde co2 çözünen su dur.
    co2 asidik özellik gösterir, mide ise baziktir.

konunun dışında tartışmanıza gelirsekde , çeşitli asit baz tanımları vardır bunlara girmeyeceğim işinize yarayacak bilgiler değil.
    power of hidrogen, potansiyel hidrojen yada pussience hidrojen demektir. HİDROJEN derişimi
    derişim mol/Lt dir. derişim miktarının -log u alınırsa ph değerini elde edersin , yada mesela çözeltide Ag derişimi verilir ,bunun pAg si yada bir çözeltinin pKa sı gibi...

suyun iyonlaşmasından eşit oranda 10^-7 kadar hidrojen ve hidroksit iyonları toplamda 10^-14 e tamamlar birbirlerini,
    hidrojen iyonu fazlalığı asit lik ifadesidir buda ph 1 ve ph7 aralığını kapsamaktadır , ph7 ve ph 14 aralığıda bazik aralığı kapsamaktadır , pOH da "14-pH" dır.

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

soda= nahco3 , na2co3 , naoh(kostik)

soda ile maden suyu arasındaki fark , maden suyu yeraltında içinde mineral çözünmüş olarak gelir, soda ise içinde co2 çözünen su dur.

konunun dışında tartışmanıza gelirsekde , çeşitli asit baz tanımları vardır bunlara girmeyeceğim işinize yarayacak bilgiler değil.
    power of hidrogen, potansiyel hidrojen yada pussience hidrojen demektir. HİDROJEN derişimi
    derişim mol/Lt dir. derişim miktarının -log u alınırsa ph değerini elde edersin , yada mesela çözeltide Ag derişimi verilir ,bunun pAg si yada bir çözeltinin pKa sı gibi...

suyun iyonlaşmasından eşit oranda 10^-7 kadar hidrojen ve hidroksit iyonları toplamda 10^-14 e tamamlar birbirlerini,
    hidrojen iyonu fazlalığı asit lik ifadesidir buda ph 1 ve ph7 aralığını kapsamaktadır , ph7 ve ph 14 aralığıda bazik aralığı kapsamaktadır , pOH da "14-pH" dır.

hocam tam bilen biri çıkti demiştim ki "mide ise baziktir"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

quote:

kimyager im ben , mide konusunda kesin konuşamam ama bildiğim kadarı ile

mide çeperi baziktir (mukus tabakası) , sindirim içinde asidik salgı yapar. yıllar öncesinden böyle hatırlıyorum , sindirim salgısı ile mide çeperi 2 side birbirine zarar gelmemesi için durum böyle olması lazım

• midenin ph değer 1-2 arasında ve bazik? Bunu söyleyende kimyager.
    Ayrıca mukusun bazik, salgının asidik olduğunu diyorsunda öyle olursa ph 7 ye yakın çıkmaz mı asit baz tepkimesi sonucunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

midenin ph değer 1-2 arasında ve bazik? Bunu söyleyende kimyager.
    Ayrıca mukusun bazik, salgının asidik olduğunu diyorsunda öyle olursa ph 7 ye yakın çıkmaz mı asit baz tepkimesi sonucunda?

sanırım yazdığımı yanlış anladınız

mukus bazik , öz su asidik
    bilgim bundan ibaret , midenin ph ı hakkında herhangi bir şey demedim. Bu bilgiyide lise den hatırlıyorum ve biraz önce gastrit hastalığı için uzman tv ye baktım acaba yanlışmı diye , doğru imiş. Hatırladığım gibi öz su çok asidik , ve midenin bundan korunması sebebi ile mukus bazik.

Verdiğim bilgide herhangi bir yanlışlık yok ve mide yahut herhangi bir organın benim akademik eğitimimle herhangi bir ilgiside yok.
    Diğer konularda , sorularınız olursa burdayım :)

• Saf maden suyu yumurta gibi kokuyor değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliperinesk

Saf maden suyu yumurta gibi kokuyor değilmi ?

sülfür varsa kokar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

quote:

kimyager im ben , mide konusunda kesin konuşamam ama bildiğim kadarı ile

mide çeperi baziktir (mukus tabakası) , sindirim içinde asidik salgı yapar. yıllar öncesinden böyle hatırlıyorum , sindirim salgısı ile mide çeperi 2 side birbirine zarar gelmemesi için durum böyle olması lazım

+1

Midede salgılanan enzimler asidik fakat mide çeperi baziktir. Bunun nedeni ise midenin zamanla kendi kendini sindirmesini önlemektir.

• Co2 dilimizdeki tat reseptörlerini bastırdığı için maden suyuna verilirmiş. Aradığım cevap buydu teşekkür ederim herkese.
  • hey yavrum heyyyyy

konu dışında ki bi konuya gelen yorumlara bak beeee

şaşırttınız beni beyler
  • Peki maden suyu midedeki asiti düşürür mü arkadaşlar?
    Googledan geldim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.