Şimdi Ara

Maden suyu şişesinde donarsa? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hardcrss

Buzluğa cam koyulur mu? Katısında yüzebilen tek madde sudur. Yüzmesi içinde buz haline geldiğinde yoğunluğunun azalması gerekir. Kütle sabit kaldığına göre hacminin artması gerekir ki yoğunluk azalsın.(D=M/V) Camda ise esneme olmayacağı için camı patlatır.

Dağılabilirsiniz.

iste benim demek istediğimde bu hacmi arttığı için buz sudan daha az yoğun olur ve yükselir ama sadece su
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzhaniuM

quote:

Buzluğa cam koyulur mu? Katısında yüzebilen tek madde sudur. Yüzmesi içinde buz haline geldiğinde yoğunluğunun azalması gerekir. Kütle sabit kaldığına göre hacminin artması gerekir ki yoğunluk azalsın.(D=M/V) Camda ise esneme olmayacağı için camı patlatır.

Dağılabilirsiniz.

iste benim demek istediğimde bu hacmi arttığı için buz sudan daha az yoğun olur ve yükselir ama sadece su

Acaba neden kainata böyle bir kural koyulmuş? Buz dağları oluşabilsin ve dünyanın sıcaklık dengesi kurulabilsin diye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 4 Eylül 2010; 13:41:56 >

• bak gölleri düsün hayvanların çok daha rahat ve ıslanmadan gecebileceği bi ortam olusturulmus(gölün üst kısmının donuk olması). sonra gölün içindeki balıklar için yalıtım düsünülmüs düsünürsen daha çok sey aklına gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan95

quote:

Orijinalden alıntı: kikirdek

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Su hem donduğunda hem ısındığında genleşen tek maddeydi sanırım? Lise kimya bilgisinden bu kalmış en azından. Tek olmasa bile öyle.
    En büzüşük olduğu ısı +4 derece idi galiba?

Evet, heralde büzüşük dediğin yoğun olduğu :D

kendine gül sen

ÇAY ÇEKİN ABİME

• quote:

quote:

quote:

Dağılabilirsiniz.

Acaba neden kainata böyle bir kural koyulmuş? Buz dağları oluşabilsin ve dünyanın sıcaklık dengesi kurulabilsin diye mi?

2 sene önce hoca fizik dersinde anlatmıştı.eğer donma aşağıdan başlasaydı göller nehirler vs.yaşam olmazmış hiçbirşekilde.vay anasını dedim Allah'ın işine bak yav dedim.

• bnde uzun süre önce diffrize koymuştum hepsi patlamıştı aynı şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Tek maddedir demek yanlış olur.Birkaç örneği var zira.

Ziramı, zira ne demek ?

sesli güldüm
  • quote:

quote:

HACMİ ARTAN tek maddedir emin olabilirsin

Bizmut ve Antimon
  • Anladık patladı da dolap sağlam mı ? Bizim su şişesi patlamıştı perte çıktı dolap.
  • İyi ki meyveli değilmiş.
  • Allahtan poşeti çıkarmamışsın. Aynı şeyi en de yaptım da buzluk komple cam olduydu. Yüzüme patlama olasılığını düşünmek bile istemiyorum.

Ayrıca sadece su değil Bizmut elementinin de katısı sıvısında yüzer
  • Bence patlamasının nedeni genleşmesinden çok içindeki CO2'nin (karbondioksit) harekete geçmesi. İçinde sadece su olsaydı patlamazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 98687

quote:

quote:

Bizmut ve Antimon

That's what i'm talkin' bout.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 98687

quote:

quote:

Bizmut ve Antimon

That's what i'm talkin' bout.

Eee, ne diyon yani ?
    Germanyum, galyum, silisyum..

• quote:

su donduğunda hacmi artan tek maddedir

su,bizmut,antimon
    hayırlı forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: semion17

Bence patlamasının nedeni genleşmesinden çok içindeki CO2'nin (karbondioksit) harekete geçmesi. İçinde sadece su olsaydı patlamazdı.

Karbondioksit neden harekete geçsin. Yüksek basınç ve düşük sıcaklıkta karbondioksit çözünür. Zaten dolap soğuk karbondioksit çözünürlüğü azalmaz. Yani sadece içerisindeki sıvı genleştiği için patladı cam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.