Şimdi Ara

Madrid - Barcelona (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
10
Favori
4.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

quote:

quote:

quote:

Madrid havalimanına ve barselona havalimanına erken saatlerde varmam gerekiyor. sabah 6:30 gibi. bunun için ne yapmam lazım. madridde otel opera'da , barselona da otel catalunya meydanına 5dk mesafede.

Madrid'dekilerde üzerinde EMT yazan sarı otobüsler var. Cibeles meydanından kalkıyor. kaç para bilmiyorum. 06:00 - 00:00 arası her 20 dakikada bir, 00:00'dan 06:00'a kadar da yarım saatte bir. Bunda sabah 05:30'da kalkana binebilirsiniz.

http://www.emtmadrid.es/lineaAeropuerto/horarios.html

istersen metroya binebilirsin ama o da size pek uymaz sanırım, 06:00'da ilk sefere çıkıyor, gece 01:30'a kadar.

Barcelona'daki ise Aerobus adlı otobüsler. tek yön 5.50 euro..http://www.aerobusbcn.com/en/timetable

Barcelona'da T1'e gideceksen 05:00'dan 06:40'a kadar her 10 dakikada bir, T2'ye gideceksen 05:30'dan 06:50'ye kadar 20 dakikada bir. Plaça Catalunya meydanındaki apple store'un önünden kalkıyorlar. Yolculuk süresi 30-35dk

madridden havalimanına 40dk sanırım. peki operadan o meydana yürüme kaç dk olur

Elinde valizin vs.. olacagi icin taksiye binmeni oneririm. 5dk'da cibeles meydaninda olursunuz. Yururseniz once Puerta del Sol meydanina cikmaniz, oradan da Calle de Alcala caddesinden (Puerta Del Sol meydanindaki Apple Store'u karsiniza alin, soldaki cadde) dumduz asagi inerek Cibeles meydanina ulasabilirsiniz. Tabi yarim saatinizi alir.

Teşekkürler

Peki barcelona , madrid , athletico madrid statlarına nasıl giderim ? metro ile

Madrid'de otelinizin Opera'da olduğunu söylediniz. Opera isimli bir metro durağı var, buradan yeşil 5 numaralı metroya binip Alonso Martínez durağında inerek mavi 10 numralı hatta aktarma yaparak Santiago Bernabeu durağında ineceksiniz.

Vicente Calderon'a da yine Opera durağından yeşil 5 numaralı metroya binerek Marqués de Vadillo durağında ineceksiniz ama 5dk yürümeniz gerekecek stada, biraz sapa bir yerde. Bu stad Catedral de la Almudena'nın terasından görülebiliyor

Barcelona'da Nou Camp için ise, Catalunya meydanından Yeşil L3 metro hattına binerek Palau Reial durağında ineceksiniz

Çok teşekkür ederim.

bu iki şehir için özel tavsiyeleriniz olursa pm atabilirsiniz.

• bende inşallah bir aksilik olmazsa ağustos ayında barselona'ya gideceğim.acaba orada uğramam gereken yerleri (uygun gece klupleri), ucuza yemek yenen yerleri ve son olarak denize girmek için sahiller hakkında bilgi verebilir misiniz? son olarak taksi fiyatları nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: awesome1905

bende inşallah bir aksilik olmazsa ağustos ayında barselona'ya gideceğim.acaba orada uğramam gereken yerleri (uygun gece klupleri), ucuza yemek yenen yerleri ve son olarak denize girmek için sahiller hakkında bilgi verebilir misiniz? son olarak taksi fiyatları nasıl acaba?

öncelikle barcelona ucuz bir şehir değil. İşsizlik had safhada, üstelik ekonomik kriz var ülkede. Onun için turizm geliriyle ekonomi ayakta tutulmaya çalışılıyor gibi bir izlenim edindim. Gereksiz bir pahalılık var. Bizim bulunduğumuz tarihlerde open air gece klüpleri henüz sezonu açmamıştı ama şu an açıklar. Gitmeden önce bir araştırma yapmıştım bununla ilgili. Tavsiye edeceğim bir yer var size. Bir poble espanyol'un içinde "la terrrazza" denilen bir mekan. Adından da anlayacağınız üzere teras katında açık bir mekan. Bu da web sitesi:http://www.laterrrazza.com/

Diğer tavsiyelerim barcelona plajında bulunan birkaç mekan. Opium Barcelona ve CDLC Barcelona.. Bunlar yan yanalar. Metronun sarı L4 hattına binerek Ciutadella - Vila Olímpica durağında inerek oradan sahile inin, plajda yan yana göreceksiniz bu mekanları.

Madem yazın gidiyorsunuz 2-3 gün barcelona'yı gezin, oradan feribota binerek ibiza'ya geçin derim. 25 euro feribot ücreti. yolculuk 45 dakika sürüyor. Hem club'ları hem de tatil kalitesi açısından daha tatmin edici olacaktır

• quote:

quote:

bende inşallah bir aksilik olmazsa ağustos ayında barselona'ya gideceğim.acaba orada uğramam gereken yerleri (uygun gece klupleri), ucuza yemek yenen yerleri ve son olarak denize girmek için sahiller hakkında bilgi verebilir misiniz? son olarak taksi fiyatları nasıl acaba?

öncelikle barcelona ucuz bir şehir değil. İşsizlik had safhada, üstelik ekonomik kriz var ülkede. Onun için turizm geliriyle ekonomi ayakta tutulmaya çalışılıyor gibi bir izlenim edindim. Gereksiz bir pahalılık var. Bizim bulunduğumuz tarihlerde open air gece klüpleri henüz sezonu açmamıştı ama şu an açıklar. Gitmeden önce bir araştırma yapmıştım bununla ilgili. Tavsiye edeceğim bir yer var size. Bir poble espanyol'un içinde "la terrrazza" denilen bir mekan. Adından da anlayacağınız üzere teras katında açık bir mekan. Bu da web sitesi:http://www.laterrrazza.com/

Diğer tavsiyelerim barcelona plajında bulunan birkaç mekan. Opium Barcelona ve CDLC Barcelona.. Bunlar yan yanalar. Metronun sarı L4 hattına binerek Ciutadella - Vila Olímpica durağında inerek oradan sahile inin, plajda yan yana göreceksiniz bu mekanları.

Madem yazın gidiyorsunuz 2-3 gün barcelona'yı gezin, oradan feribota binerek ibiza'ya geçin derim. 25 euro feribot ücreti. yolculuk 45 dakika sürüyor. Hem club'ları hem de tatil kalitesi açısından daha tatmin edici olacaktır

yardımınız için teşekkürler. ibiza'da daha mı uzun kalmalıyım

• quote:

quote:

quote:

yardımınız için teşekkürler. ibiza'da daha mı uzun kalmalıyım

ibiza icin 3 gun yeterli. ama ibiza tarafinda degil de talamanca tarafi daha kaliteli ve nezih. Ibiza'da ulasim icin scooter kiralamak sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

okaklarda öyle avare avare gezerken karnımızın acıktığını farkettik. Adını unuttuğum küçük bir restorana girdik Bir italyan restoranıydı burası. Biz ilk gördüğümüz iki kişilik Masaya oturduk ama garson çocuk baya kızdı. Bunlarda da italyan’lar gibi bir adet var, belki de italyan restoranı olduğu için italyan geleneklerini sürdürüyorlardı. Garson nereyi gösterirse oraya oturmak gerekiyormuş. Yine adını unuttuğum bir yemek ve yanında Cerveza (bir çeşit ispanyol birası) söyledik. Yemek bir harikaydı. Carveza ise biraz daha yoğun kıvamda bir bira. O yüzden ben Cerveza’nın adını yağlı bira olarak değiştirdim ve tüm ispanya gezimde hep ağzımda yağlı bira diye geveleyip durdum. Derken gece baya geç oldu ve otelimize döndük.

cerveza ispanyol birası değil. ispanyolca bira demek. sadece şu bölümden bile anlaşıldığı gibi tam türk tipi bir seyahat yapmışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 11 Haziran 2015; 15:52:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boombip

quote:

okaklarda öyle avare avare gezerken karnımızın acıktığını farkettik. Adını unuttuğum küçük bir restorana girdik Bir italyan restoranıydı burası. Biz ilk gördüğümüz iki kişilik Masaya oturduk ama garson çocuk baya kızdı. Bunlarda da italyan’lar gibi bir adet var, belki de italyan restoranı olduğu için italyan geleneklerini sürdürüyorlardı. Garson nereyi gösterirse oraya oturmak gerekiyormuş. Yine adını unuttuğum bir yemek ve yanında Cerveza (bir çeşit ispanyol birası) söyledik. Yemek bir harikaydı. Carveza ise biraz daha yoğun kıvamda bir bira. O yüzden ben Cerveza’nın adını yağlı bira olarak değiştirdim ve tüm ispanya gezimde hep ağzımda yağlı bira diye geveleyip durdum. Derken gece baya geç oldu ve otelimize döndük.

cerveza ispanyol birası değil. ispanyolca bira demek. sadece şu bölümden bile anlaşıldığı gibi tam türk tipi bir seyahat yapmışsınız

Menulerde beer ve cerveza ayri ayri satiliyor. Beer'in altinda heineken'inden tutun da kozel'ine kadar farkli farkli cesitler listelenmisken; Cerveza, sadece Cerveza olarak bulunuyor, ki zaten diger tum biralardan tat ve yogunluk olarak ayriliyor. Zaten bir ispanyol restoranina gidip "beer" dediginizde size which one? diye sorularak yukarida dedigim heineken'lerin vs oldugu yeri gosteriyorlar. Ama dedigim gibi cerveza farkli. Cereveza istiyorum derseniz onunuze Amstel getirmezler. Cerveza Ispanya'da bira ile ayni kategoride degil. Tecrubeyle sabittir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boombip

quote:

Menulerde beer ve cerveza ayri ayri satiliyor. Beer'in altinda heineken'inden tutun da kozel'ine kadar farkli farkli cesitler listelenmisken; Cerveza, sadece Cerveza olarak bulunuyor, ki zaten diger tum biralardan tat ve yogunluk olarak ayriliyor. Zaten bir ispanyol restoranina gidip "beer" dediginizde size which one? diye sorularak yukarida dedigim heineken'lerin vs oldugu yeri gosteriyorlar. Ama dedigim gibi cerveza farkli. Cereveza istiyorum derseniz onunuze Amstel getirmezler. Cerveza Ispanya'da bira ile ayni kategoride degil. Tecrubeyle sabittir.

3 kez ispanyaya gitmiş birine anlatıyorsunuz bunu. sizin dediğiniz gibi olsun

• up! up!
  • merhabalar. Üzerinden bir kaç ay geçmiş ancak yazınızla yeni karşılaştım. Gerçekten de çok detaylı ve güzel yazmışsınız tebrik ederim. Ben de Barcelona ile ilgili yeni gidip gezecek arkadaşlara faydalı olabileceğini düşündüğüm bir şeyler yazmıştım, onu paylaşmak istedim.

http://gezginflamingo.blogspot.com.tr/2015/05/barcelona-1.html

http://gezginflamingo.blogspot.com.tr/2015/06/barcelona-2.html

• Oldukça faydalı ve emek verilmiş bir Paylaşım, teşekkürler.

Ekim başında 10 günlük Madrid-Barcelona gezisine çıkıyorum.
    4 gece Madrid, 5 gece Barcelona,
    Toledo yerine, Barcelona'dan günü birlik Andorra yapabilirim.
    Toledo sizi pek heyecanlandırmamış sanki, çoğu sitede mutlaka görülmesi gerek vs yazıyor ama bilemiyorum, fotoğraflardan pek cezbetmedi beni.

Her iki şehirde de çok fazla metro kullanılmış, bu zamandan tasarruf mu, yoksa yürümemek için mi? Yada gercekten mesafeler toplu taşımayı gerektiriyordu??
    Örn; haritadan baktığım kadarı ile gran via ile prado çok uzak değil gibi??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madrid ve barcelona'nin deyim yerindeyse kabasini almissiniz. Madrid'de 6 gun kaldim yetmedi. Bir kez daha kesin giderim. Barcelona'da 2 gun kaldim. O zaten hic yetmedi. 2 kez daha 7gunluk periyodlar seklinde gitmeyi planliyorum.

Herkes barcelona'yi sever ama ben madrid'i daha dogal, daha ispanyol buldum. Bu yuzden madrid'i daha fazla sevdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otofaresi mahsun -- 18 Eylül 2016; 10:45:22 >
  • LSG L kullanıcısına yanıt
    merhaba,

toledo'ya gittiğimde oldukça soğuk bir hava ile karşılaştım. Üzerimde çok kalın giyisiler yoktu ve neredeyse hasta olacaktım. Neyseki yanıma ilaç almıştım da öyle yırttık. Üstelik tam olarak orada ne yapılır, nereye gidilir gibi bir planım da yoktu. Fazladan 1 günüm vardı ve o güne "hadi toledo'ya gidelim" oldu. Ama tam bir ortaçağ şehri. Sokakları gezerken karşınıza elinde balta ve gürz taşıyan ortaçağ askerleri çıkacak gibi oluyorsunuz. Gitmeyin demem ama giderseniz mutlaka plan yapın.

Gran Via'dan Prado yürüme mesafesinde. Google earth ile bakınca uzak gibi geliyor ama değil. taksim meydan'dan galata'ya kadar olan mesafe düşünün.

Madrid'de fazla metro kullanmadık. 3 günlük aldığımız metro bileti elimizde patladı diyebilirim. Ödediğimiz ücreti çıkarmadı. Ama barcelona'da metroyu çatır çatır kullanacaksınız. Belki La Rambla'dan Passeig de Gracia caddesine giderken metro kullanmayabilirsiniz. Plaça Catalunya caddesinden kuzeye doğru devam ederek Passeig de Garacia'ya ulaşabilirsiniz. Bir de kaldığım otel (Novotel Barcelona City) merkezden biraz uzaktı. Otelimden La Rambla ve diğer destinasyonlara gitmek için metro kullanmak zorundaydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 18 Eylül 2016; 18:31:44 >

• 10 gunluk Madrid Barselona turumuzun Madrid ayagini bugun tamamliyoruz, yarin sabahtan Barselona ya gidiyoruz.

Madrid te 4 gece kaldik, oldukca keyifli bir sehir.

Pc basina gecince konu sahibinin emegine ek olarak bir kac foto 've bilgi paylasiyor olacagim.

• 10 günlük Madrid-Barselona turumuzu tamamladık.
    4 gece Madrid'te, 5 gece Barselona'da kaldık. Madrid'de iken 1 günümüzü Toledo'ya ayırdık.

Konu sahibi arkadaş gezilmesi gereken yerleri açıkca yazmış zaten, emeğine teşekkürler, ben güncel bir kaç bilgi ve tavsiyede bulunmak istiyorum.

Madrid'te Gran Via caddesi üzerinde kaldık, gezilmesi gereken tüm yerlere yürüyerek gittik.
    Hanımla birlikte günde 20 km yürüyorduk galiba.
    Gezi sitelerinde çok fazla hırsızlık olduğu yazılmış, ne Madrid ne Barselona tekinsiz gözükmedi bize. Tabi temkinli davrandık gene. Herhangi bir olumsuz olay görmedik ve karşılaşmadık.

Gitmeden önce Prado, Reina Sofia ve Tyysen müzerine bileti paket halinde internetten almıştım. 3 müzede çok güzel, Prado müthiş.
    Kraliyet sarayı çok güzel, giriş: 11 Euro

Toledo: Vaktiniz varsa mutlaka Toledo'yu görün. Toledo'ya Renfe ile gittikten sonra merkezine taksi ile ulaşım 4,5 Euro. Merkezine giden yol yokuş ve yol boyunca görecek birşey yok. Yürüyerek gitmek mantıklı değil.
    Madrid'te Atocha tren istasyonunda makinelerden biletimizi alırken kredi kartı ile ödemeyi yaptım fakat bileti basmadı makine. Çok fazla karşılaşan bir durummuş.
    Müşteri ilişkileri bölümüne gidip iptal istedik ve kredi kartımıza bedel iade edildi, bu sefer gişelerden tekrar bilet aldık.
    Toledo'nun sokaklarında gezmek çok keyifli idi ama programlı gitmekte fayda var.

Barselona: Tek kelime ile olağanüstü. Çok etkilendim.
    Barselona'da da Plaça Catalunya meydanına 150-200 mt uzaklıkta bir otelde kaldık.
    Park Güell ve Tibidabo haricinde tüm gezilebilir yerlere yürüyerek gittik.

Her iki şehirde de ulaşım içim günlük kart vs kullanmadık. İhtiyaçta duymadık.

Meşhur La Ramla caddesinde çok fazla turist kalabalığı var. La Ramla'dan ziyade, Ramla de Catalunya ve Passeig de Gracia caddelerinde yürümek daha keyifli.
    La Ramla üzerinde siyah abiler devamlı uyuşturucu teklif ediyorlar, aleni nasıl yapıyorlar onu anlamadık.
    Gaudinin 2 şaheseri: Casa Battlo. 22 Euro, Casa Mila: 20,5 Euro Biz sadece Casa Mila'ya girdik.
    Park Güell: 8 Euro, Esas alana girmeden size giriş saati veriyorlar, bizim girmemize 3 saat vardı, parkın diğer alanlarıda çok güzel, vakit geçirmek keyifli.
    Tibidabo: Mutlaka görülmeli. Biz gittiğimizde hava kapalı idi, yukardan şehri görüyorduk ama açık olsa şahane olacaktı. İçindeki Lunapark'da çok hoş.

Ve birkaç fotograf:

Madrid:

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

Madrid - Barcelona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 12 Ekim 2016; 19:48:10 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.