|
Mafia III (2016) [ANA KONU] (123. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ustanak
Tüm DLC leri oynadım bitirdim. Şöyle söylemek isterim..
2010 da mı ne çıktı Mafia 2. ilk tanıtım videosu bir yıl önce çıkmıştı ve annesi ile kiliseye gidiyor vs vs ekstra içerikler gösteriliyordu.
Baktık oyunda hiçbiri yoktu.. Potansiyeli çok yüksek olan hikaye dandik bir biçimde bitiyordu ve o ilk oyundaki şahane sondan eser yoktu.
Mafia 3'ün DLC'ler fena sayılmaz ama şunu net olarak hissediyorsun ki ana oyundan çalınıp DLC diye kakalamışlar bize.
Oyun ilk çıktığında bu araba geliştirmeleri, eklentiler ve yan görevler olsaydı, babamızın barını yeniden inşa etme vs olsaydı şu an farklı yerlere olabilirdi bu seri.
Oyun aslında çok kötü bir oyun değildi,hikayesi de kötü değildi ama çok sıkıcıydı oynaması ve klasik bir Mafia hikayesine sahip değildi.Take Two Mafia'yı 2K'dan alıp Rockstar'a verse herhalde Godfather filmi gibi bir Mafia oyunu yaparlar.
Seriyi genel olarak beğeniyorum ama seride hep tetikçi rolünü üstlendik bugüne kadar,aslında tercihler yapabileceğimiz ve mafya ailesinin asıl fertlerinden biri olarak oynayabileceğimiz bir Mafia oyunu çok daha güzel olabilir bence.
-
5e basinca degisiyormus arac kamerasi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ustanak
Tüm DLC leri oynadım bitirdim. Şöyle söylemek isterim..
2010 da mı ne çıktı Mafia 2. ilk tanıtım videosu bir yıl önce çıkmıştı ve annesi ile kiliseye gidiyor vs vs ekstra içerikler gösteriliyordu.
Baktık oyunda hiçbiri yoktu.. Potansiyeli çok yüksek olan hikaye dandik bir biçimde bitiyordu ve o ilk oyundaki şahane sondan eser yoktu.
Mafia 3'ün DLC'ler fena sayılmaz ama şunu net olarak hissediyorsun ki ana oyundan çalınıp DLC diye kakalamışlar bize.
Oyun ilk çıktığında bu araba geliştirmeleri, eklentiler ve yan görevler olsaydı, babamızın barını yeniden inşa etme vs olsaydı şu an farklı yerlere olabilirdi bu seri.
MF2 nin ana oyunu dediğin gibi çok büyük potansiyeli olmasına rağmen kullanamıyordu ama sonradan çıkan dlc leri sayesinde biraz toparlanmıştı. Açık açık senaryodan kesip dlc yapmışlardı.
-
hocam sılah mermısı nasıl alınıyor bırde bu topladıgımız hack mı ne onlar ne ıse yarıyor :S -
anlamıyorum şu oyunu..GTA 5 Ultra Grafik Mod (Redux) kurdum..2K da 42-60 FPS arası oynuyorum...Lanet oyunu Medium ayarda 35-50 FPS de takıla takıla oynuyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GRKM_ -- 10 Eylül 2017; 20:17:56 > -
Mafia 3'ü nihayetinde aldım, bu zaman kadar da spoiler yememk için konuya girmemiştim oyun çıktıktan sonra. Yaklaşık iki saat oynadım, arkadaş bu kadar saç baş yoldurmayı neden amaçlamışlar bilmiyorum. Oyunu normal modda oynadım. İlk önce açılısta gelen filmcik çok hoştu, araç sürme hakkında şua yorum yapmak istemiyorum zira fazla sürme imkanım olmadı. Ama karakteri istediği gibi kontrol edemiyorum. En büyük sıkıntı bu. Tabi belirteyim PS4'de oynuyorum ve kontroller Mafia 2'ye göre değişmiş ama bunun da ötesinde istediğim zaman istediğim yere cover alıp bozamıyorum, düşman yakınıma gelince alt etmekte zorlanıyorum ve tek bir hamle var üçgen tuşu ile hiç hoşuma gitmedi ayrıca silah almak ayrı bir dert. Şimdi devam etmek gerekirse nişangah ve nisan alma oldukça rahat yani aim kapalı iken dahi headshot atmak zor değil ama yapımcılar nedense The Last of Us'a özenmiş gibi bu nedir yahu, iki mermi de karakter ölüyor oldu olacak Easy modunda oynayalım, bir de mermi yok üç tane dört tane ee Maşallah düşmanların kafasına bir sarjör mermi boşaltırsanız anca ölüyorlar. Ha bir de iğne yapıp sağlığı arttırmak, bunun The Last of Us'dan ne farkı kaldı bir de silah yapalım bari çer çöpten Oyun Mafia olunca sıka sıkamk gitmek bir yer cover alıp onlarca düşmanı yere sermek istiyorum yok yarım saat taktik ile uğraşıp yorulmak istemiyorum. Ha bir de Hangar 13 sanırım checkpoint kavramından habersiz herhalde öldünüz mü yallah en başa. Bunun yanıdna ufak bir detay ama silah değişimi için GTA5, Max Payne 3'teki gibi yuvarlak zımbırtı yerine Mafia 2'deki dört tuşu kullamdığımız sistem olsa daha iyi olacak. Bitirmedim tabi bu haritada düşmanların sadece fark ettiklerinde gözüomesi tam sinir bozucu.
Öfkemi kustuktan sonra geleyim diğer hususlara, grafik konusuna girmeyeceğim zira göreceli bir konu ama bence oldukça güzel. Ama aynalarda yansıma yok mu ne ? Tabi altyazılar8 açtım ama dil olmayımca nafile ilerledikçe buradan okuyup senaryoyu anlamaya çalışacağım. Tabi kimileri icin önemlimidir bilmem ama Playboyların aniden ekrana çıkmıyor oluşu oldukça iyi olmuş
Ha ekliyeuim oyunun Mafia serisine yakışıp yakışmadığına girmeme luzum dahi yok!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 11 Eylül 2017; 4:30:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Gözün aydın hocam,ilk oyunu GOG'a eklemişler. -
Arkadaşlar, konu bilinmeyen bir sebeple yaklaşık 3 yıldır forumun geri dönüşüm kutusundaymış. Şans eseri denk gelerek konuyu geri kurtardım. Malum silindiği için aratınca da sonuçlarda çıkmıyordu. Neden oldu, nasıl oldu araştırıyorum. Bu sebeple 2,5 yıldır hiç mesaj almamış olması çok acı.
Başlık ve ilk mesaj düzenlendi, konu Mafia bölümüne taşındı ve FPS/TPS bölümüne yansıma yaratıldı. -
Oyuna çöp demek istemişler sanırım. -
Hort.
3.5 saattir oynuyorum. Mafia falan değil bu, başka bir şey. Kötü mü değil mi henüz yorum yapacak noktada değilim, açıkçası ara videolar epey üzerinde uğraşılmış, mimikler vs. yaşatıyor yani oyuncuya geçiyor duygular. Yalnız harita leş. Binalar hep bir iki katlı kasaba gibi. İlk iki oyunun metropol atmosferinden sonra karikatür gibi geliyor şehir. Araç sürüş fizikleri de çöp maalesef. Araçların ağırlığı yok. Çoğunlukla araç kullandığımız bir oyunda keşke azıcık daha özen gösterilseymiş. Diğer yandan, grafikler de bir garip, flu. Reshade tarzı bir şey kurdum nexusmod üzerinden ama faydası oldu mu olmadı mı onu da anlamadım. Ha bir de, şu hayali yol tabelalarını kaldırabilseydik keşke. Mafia Definitive Edition'da kalkıyordu, bunda kalkmıyor. Acayip irrite oldum.
Grafikler ve o yol tabelaları ile alakalı yardımcı olacak varsa, yazarsa sevinirim. Gerçi sekiz yıl sonra bırakın bu oyunu oynayanı, hatırlayan bile yoktur herhalde.
Öff polisler şaka mı? En ufak olayda üç polis otosu gönderip pompalı tüfeklerle dalıyorlar. Bir oyunda gördüğüm en sinir bozucu polis mekaniği olabilir. Sanki bana Nfs Most Wanted. Peşini de bırakmıyorlar. Bu polis mevzusundan az küfür yemeyecek yapımcı benden. Ölünce de para gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 31 Ağustos 2024; 19:15:19 >
-
Dün ekibi topladıktan sonra -10 saat civarı bir süreye denk geliyor ki ilk iki oyunun bu sürede bittiğini düşünürsek güzel- haritada dlcler aktif oldu. Baktım oyunu bitirmeden de oynanıyor, aradan çıksınlar da oyunu öyle bitireyim dedim ve yine yaklaşık 10 saatte üç dlcyi de bitirdim. Abi çok iyilerdi. Hani muhtemelen ana hikayenin de üzerindelerdi ve pişman olacağım erkenden bitirdiğim için. Özellikle Donovan ile nükleer başlık peşine düştüğümüz dlc şahaneydi. Kötü karakterin motivasyonu ve kendince haklılığı -ki burada Tankin Körfezi Olayı'na da bir gönderme var, bayağı bir özeleştiri yapılmış Abd hakkında- olsun, hikayenin geçtiği mekan olsun, çok çok keyifli dlcydi.
Oyun Mafya'nın bir üyesi olarak değil de mafyaya karşı bir hikaye kurguladığı için fazlasıyla radikal ve ben radikal kararlar uygulayan oyunları seviyorum. Neden bu denli eleştirildiğini anlıyorum. Müthiş derecede birbirinin kopyası çünkü görevler. Yani o kadar aynı şeyi yapıyorsunuz ki, 2. saatte ne yapıyorsam 20. saatte de aynısını yapıyorum ve oyun bitene kadar da aynı şeyleri yapacağımı biliyorum. Çoğu zaman Assassin's Creed oynuyormuşum gibi geliyor bana. Mafia oyunu olmak için olması gereken bazı şeyler yok. Ama kendi başına değerlendirirsek de kötü değil işte. Eleştirenlerin çoğunun oynamadığını düşünüyorum ki bir Ac oyununun başlığında oyunu uzun uzun eleştiren birinin sonrasında oyunu hiç oynamadığını itiraf niteliğinde belirtiğini gördüğümü hatırlıyorum, Syndicate başlığı olabilir.
Ana karakter çok iyi bence, sesi, tonlamaları, tipi başta ön yargı yaratıyor ama ex veteran Vietnam askeri olması ve yıkım planlarını da bu doğrultuda kurması, yakın dövüşteki vahşiliği falan, olması gerektiği gibi. Hakeza diğer karakterler de öyle. Karakter performansları çok iyi oyunun.
Yukarıda Syndicate demişken, sahiden bu oyun Syndicate'i çok andırıyor bana. Biraz da Batman oyunlarını anımsatıyor. Hatta Saints Row demişler ama değil, daha ziyade Sleeping Dogs ayarında bir oyun bu. Mafia dışında her şeyi anımsatıyor.
Bitirince daha uzunca bir şeyler yazabilirim. Şu an için akşam olsa da devam etsem dedirtiyor.
-
Oyunu dün akşam 34 saat oyun süresiyle bitirdim. Uzun uzun yazasım vardı aslında ama kısa keseceğim elimden geldiğince. Kesinlikle kalburüstü bir açık dünya oyunu Mafia 3 ancak bazı tercihler yüzünden de ciddi bir potansiyel israf edilmiş. Şunu söyleyeyim; Hangar 13 ortaya kaliteli bir oyun çıkarmak için epey uğraşmış. Yani nasıl desem, kasıtlı bir kötülük yapmamışlar. Kaliteli diyaloglar ve çok sağlam oyuncu performanslarıyla oyuncuya akılda kalıcı bir hikaye anlatmak istemişler. Esasında başarılı da olmuşlar ancak oyunu uzatmak adına ya da daha doğrusu hikayeyi açmak adına yapmamız gereken ana görevlerin birer angaryaya dönüşmesi ve bunların ana görev gibi değil de oyuncuyu zorunlu kılan birer yan görev gibi tasarlanmış olmaları bir süre sonra oyuncuyu boğuyor. Bence bu oyunda olması gereken, komisyon tarafından şehirden kovulmasının üzerinden seneler geçmiş olan Vito'yu akıl hocası olarak alıp, şu İrlandalı ile Haitili karakterleri hikayeye hiç dahil etmeden, Vito'nun Mafia 2 sonrasındaki dönemlerini de belki flashbackler ile hikayeye yedirip, diğer taraftan da Marcano'ya giden basamakları bu denli dallandırıp budaklandırmadan -o kadar fazla elebaşı öldürüyoruz ki gerçekten yıldırıyor- toplamda 6-7 adet Marcano için demirbaş diyebileceğimiz ve her birini öldürdüğümüzde Marcano'yu gerçekten de parça parça dağıtan patronları indirdikten sonra toplam 15 saati aşmayacak bir sürede ana hikayeyi bitirseydik hem çoğunluk oyunu yarım bırakmazdı -eminim eleştirenler yüzde yetmişi, belki de daha fazlası oyunu bitirmedi bile- hem de daha akılda kalıcı, rafine bir oyun deneyimi sunardı. Gerçi ben Vito'nun bu oyundaki karakterini pek sevmedim. Fazla laçka, zevzek bir karaktere dönüşmüş. 20'lerinin ortasında o denli ağırbaşlı olan bir karakter yaş aldıkça bu seviyede laçkalaşır mı bilemedim. Karakter gelişimine uymuyor sanki.
Özetlersek bence Mafia atmosferini sevenler ve benim gibi senelerce mesafeli olanlar bir göz atsın. Gerçekten uzun bir oyun süresi sunuyor ve bu sürenin çoğunluğu angaryalardan oluştuğu için oyuncuyu boğuyor evet ama yine de gömüldüğü kadar kötü bir oyun değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X