Şimdi Ara

Makam araçları ile ters düşmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dmnokia

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

bu plakalar rektörlüklere ait.

İçinde rektör varsa pek birşey olmaz. Sonuçta koca prof trafikte kafa göz dalacak değil

Ama sadece şoför varsa içinde pek yanaşmamak lazım

kirmizi A ile baslayan plakalar Kaymakamlara aittir rektorlere degil

@ Sheldon-Cooper Rektörlerin araçlarıda kırmızı A ile başlıyor. En azından benim gördüklerim hep öyleydi.

DM

atiyorum 34 AA 101

34 sizinde bildiginiz uzere sehrin plakasi, AA Kaymakamin ve 101`de idari amirligini yaptigi ilcenin. Tek A ise o zaman bilemicem hic gormedim ama ben AA oldugunu dusunerek boyle soyledim.

Google`dan baktim ve tek A olanlar rektorlermis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 7 Ocak 2013; 2:28:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bir üniversitenin rektörü neden resmi plakalı bir araç kullanmak zorundadır ki? Çok acil olarak ''Bir şişe Pril kaç tabak yıkar?'' bilimsel çalışmasına mı yetişiyorlar? O zaman okul müdürlerine de versinler. Pamukkale Ü. Rektörü 3.0 Nissan İnfiniti kulanıyordu eskiden. Aracı gönderip, makamına berber getirtip traş olurdu. Saltanata bak!

4 yıl rektörle aynı binadaydım. Yüzünü bir defa görmek nasip olmadı. O binadaki tuvaletler aylarca temizlenmez, bahçedeki çöp kutuları taşardı. Bir defa ''Ulen muhtarlar bile bir etrafı dolanırlar arada. Ne var ne yok bir bakayım'' dememiştir.

Bizim rektör de yemekhane ücretlerini 1 liraya düşürdü,geceleri kütüphanede ücretsiz çay-kahve ikramı var self servis şeklinde,dolmuşları kaldırıp ücretsiz servis araçları koydu kampüse,en önemlisi de adam makam aracı istemeyip kendi aracıyla gelip gidiyor okula.Onun yerine 150 lira rektörlük bursu veriyor.

Karakter meselesi demek ki.

Kaldı mı bu devirde böyle insan?

• Makamını falan bilmem de, genelde aynı tepkiyi veriyorum..

Geçen gün biri beni bomboş yolda arka çaprazdan takip ediyordu, gözümün içine etti..
    Yavaşlayıp aynısını ona yaptım..
    Hızlandı, ben de hızlandım..
    yavaşladı, ben de yavaşladım..
    Sonra "eminim artık hatasını anlamıştır" dedim ve peşini bıraktım..

O değil de, otobanda solu kapatanlar niye sürekli uzunlarla gidiyolar anlamıyorum.. Sanki 300'le geliyorlar.. "sol benim, sakın sola çıkmayın" der gibi halleri var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redblau

Arkadaşlar bu akşam istanbul'da tek şeritli bir yolda eve giderken arkamda ki arabanın farları çok fena gözümü aldı.
    Yan aynalardan ve dikizden yansıyarak gözümü yakan ışığı bir türlü kesemedim. Arka sis lambalarını yakıp söndürdüm fayda etmedi.

Acayip sinirlendim. Dörtlüleri yakıp sağda durdum.

Beni geçince arkasından devam edip uzunları yaktım ve ders olsun diye bilerek ışığın en şiddetli şekilde şoföre ulaşması için far ışığını aynalarına denk getirmeye çalıştım.

Biraz daha ilerleyince belki şikayet ederim düşüncesiyle fotoğrafını çekmek için telefonu elime alıp arabanın plakasına ayarlamaya çalışırken plakanın özel olduğunu fark ettim

Bu sırada araç normalde durulmayacak virajlı ve tek şeritli yolun ortasında sebepsizce durarak sola sinyal verdi. Büyük ihtimalle fotoğraf çektiğimi fark edip önündeyken arkasına geçtiğimi de hesaba katarak şüphelendiler. 30-40 saniye durduktan sonra devam ettiler. Yol müsait olsaydı benimle bir atraksiyon yapmayı düşünüyorlardı herhalde :)

Fotoğrafını daha rahat çektim ama biraz da tırstım. Kendime, haklarıma ve hukuka ne kadar inansam da ülkemizde özellikle teşkilatların eski elemanları eski kafayla devam etmek isteyerek orman kanunlarını uygulamaya çalışıyor.

Plaka beyaz zemin üzerine kırmızı yazılı 34a... şeklinde. Makam hizmetlerine tahsis edilen araçlardanmış ama tam olarak ne iş yaptıklarını anlayamadım. Emniyetle ilgili olabilir..

Sizden asıl öğrenmek istediğim şey bu tip özel araçlarla (dolayısıyla kendini normal vatandaşın üzerinde hissedenlerle) münakaşaya girmek ne kadar doğru? Trafikte kural tanımayan bu insanlarla sık sık karşılaşıyoruz. Bana zararı olanların hepsine de yukarıdaki gibi anormal tepkiler veriyorum, bence buna hakkımız var. Birkaç ay önce makam aracı kullanan başka bir artistle daha alevli bir tartışma yaşadım.

Makam aracı devlet görevi olduğu için müsamaha göstermeli miyiz? Bu konuda sizin görüşleriniz nelerdir?

Bahsettiginiz plaka turu universite rektorlerine verilen plaka turudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikirlerini yazan tüm arkadaslara teşekkür ederim. Plaka konusu biraz karışmış. Tam plaka vereyim; 34 aa 040

Bu istişareden yaptığımın yanlış olmadıgını anladım. Bundan sonra kim olursa olsun tepki gostermeye devam.. Bu hataları görmezden gelemeyiz. Devlet hepimizin devleti, kurallar hepimiz için var. tavizin sonu yok.. Katılan arkadaslara tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bir üniversitenin rektörü neden resmi plakalı bir araç kullanmak zorundadır ki? Çok acil olarak ''Bir şişe Pril kaç tabak yıkar?'' bilimsel çalışmasına mı yetişiyorlar? O zaman okul müdürlerine de versinler. Pamukkale Ü. Rektörü 3.0 Nissan İnfiniti kulanıyordu eskiden. Aracı gönderip, makamına berber getirtip traş olurdu. Saltanata bak!

4 yıl rektörle aynı binadaydım. Yüzünü bir defa görmek nasip olmadı. O binadaki tuvaletler aylarca temizlenmez, bahçedeki çöp kutuları taşardı. Bir defa ''Ulen muhtarlar bile bir etrafı dolanırlar arada. Ne var ne yok bir bakayım'' dememiştir.

Bizim rektör de yemekhane ücretlerini 1 liraya düşürdü,geceleri kütüphanede ücretsiz çay-kahve ikramı var self servis şeklinde,dolmuşları kaldırıp ücretsiz servis araçları koydu kampüse,en önemlisi de adam makam aracı istemeyip kendi aracıyla gelip gidiyor okula.Onun yerine 150 lira rektörlük bursu veriyor.

Karakter meselesi demek ki.

Kaldı mı bu devirde böyle insan?

valla, ne yaparsa yapsin, odtu olaylarindaki "durusu" akademi camiasinda kara bir leke olarak kalacak biridir murat tuncer.

konuya gelirsek, SAKIN sinirlerinize yenilmeyin arkadaslar, varacaginiz yerdeki sevdiklerinizi dusunup henuz o kadar demokratik bir ulkede yasamadiginiz gercegiyle yuzlesin. mesela; demokratik bir ulkede kamu yonetiminde gorevli birinin trafik gibi hayati onemde bir yerde acik ve net kural ihlali (hiz) ni her an yapmasi dusunulemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 8 Ocak 2013; 22:52:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: redblau

Fikirlerini yazan tüm arkadaslara teşekkür ederim. Plaka konusu biraz karışmış. Tam plaka vereyim; 34 aa 040

Bu istişareden yaptığımın yanlış olmadıgını anladım. Bundan sonra kim olursa olsun tepki gostermeye devam.. Bu hataları görmezden gelemeyiz. Devlet hepimizin devleti, kurallar hepimiz için var. tavizin sonu yok.. Katılan arkadaslara tekrar teşekkür ederim.

beyaz üzerine kırmızı baskı ise iki seçenek var,ya kaymakam ya da savcının makam aracı,
  • Bir ilde valinin plakası XX 001 şeklinde kırmızı tabana altın sarısı harfle yazılıdır.

Vali yardımcıları, rektörler, kaymakamlar XX AA YZT şeklinde beyaz tabana kırmızı harflerle yazılmış plakaları kullanırlar.

Bunun dışında belediye başkanları ve daha düşük makamdaki normalde siyah tabana beyaz yazılı olması gereken plakalar makam aracı olduğu için değiştirilip siyah tabana altın sarısı harflerle yazılı plaka şeklinde kullanılıyor.

Askeri makam araçlarının plakaları bellidir zaten. Ayrıntı isterseniz yazabilirim. Saygılar.
  • hatalıysa kim olursa olsun fark etmez trafik polis aracı olsun rektör aracı olsun gerekli uyarıyı çekınmeden yapın ama kayıt altına almak konuyu acan arkadasın yaptıgı gıbı mantıklı bır davranıs bindikleri aracın plakası renkli diye onlara korna calınmaz uzun farlar yakılmaz diye bir durum yok ama bu hareketlerinizden doğacak olumsuz davranışlar olabilir burası türkiye kayıt altına mutlaka alın yurtdısındakı yaygın olarak kullanılan arac kameraları bılmıyorum bızde ne zaman yaygınlasır ama en kullanıslısı o olur boyle durumlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Bir ilde valinin plakası XX 001 şeklinde kırmızı tabana altın sarısı harfle yazılıdır.

Vali yardımcıları, rektörler, kaymakamlar XX AA YZT şeklinde beyaz tabana kırmızı harflerle yazılmış plakaları kullanırlar.

Bunun dışında belediye başkanları ve daha düşük makamdaki normalde siyah tabana beyaz yazılı olması gereken plakalar makam aracı olduğu için değiştirilip siyah tabana altın sarısı harflerle yazılı plaka şeklinde kullanılıyor.

Askeri makam araçlarının plakaları bellidir zaten. Ayrıntı isterseniz yazabilirim. Saygılar.

Bu durumda beyaz zemine kırmızı harflerle 34 AA 02X şekilli beyaz Audi A6 bir rektör aracı mıdır muhtemelen?
    TEM Kartal-Pendik istikametinden harmanlayarak gelip, Sabiha bağlantısı ile E5'e inerek Gebze İçmeler'den girmiştir. Piri Reis üniversitesi var oralarda ama bilemedim.

• Oldum olası makam araçlarına gıcığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Bir ilde valinin plakası XX 001 şeklinde kırmızı tabana altın sarısı harfle yazılıdır.

Bu durumda beyaz zemine kırmızı harflerle 34 AA 02X şekilli beyaz Audi A6 bir rektör aracı mıdır muhtemelen?
    TEM Kartal-Pendik istikametinden harmanlayarak gelip, Sabiha bağlantısı ile E5'e inerek Gebze İçmeler'den girmiştir. Piri Reis üniversitesi var oralarda ama bilemedim.

Eger o x=8 ise bugun 2.kopru baglanti yolunda durmadan zaaart zaaaart diye kornasina basmis,millete saga cek,bekle diye emir vermis ayni aractir..
    Plakayi arastirirken buralara kadar geldim yav :))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.