Şimdi Ara

Maketçilik (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde dorsem tamamlandı ve eve getirdim. İşte son hali, umarım beğenirsiniz.

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

• @WolF-EyE
    alttaki arabaları görmeden önce maketin fena olmadığını düşünüyordum ama alttakileri görünce fikrim değişti aynalarda biraz leke kalmış gibi birde boyanın tonu arabaya pek uymamış gibi, uçağın boyasını mı kullandınız? eğer çekimden değilse mat boya gibi geldi bana, parlak olsa belki biraz daha güzel gözükebilirdi.
    üşenmezde Jaguarımın kamuflajını yaparsam koyacağım resmini, kötü boya nasıl yapılır asıl o zaman görün

@RoMM3L
    valla sizin bu arabalar maket değil gerçek resmen İnce detaylar bile düşünülmüş özellikle dorsenin altındaki ve içindeki detaylar dahada güzel yapmış işi. rafda çok güzel bir görüntü oluşturuyorlar

• Kıskandım ne diyeyim

maket sipariş edebileceğim siteler var mıdır ? dnr ve adore oyuncaktakiler çok az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FommesPrites

Kıskandım ne diyeyim

maket sipariş edebileceğim siteler var mıdır ? dnr ve adore oyuncaktakiler çok az.

Maket için Lotus Hobi Tuğrul bey ile, Model arabalar icin CYG hobi Yücel Bey, Dekalo Cem Bey ile görüşebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Okul bittikten sonra bende bir müddet maket yapımına ara verdim. Yazı boş geçirmemek için başka uğraşlar içerisindeyim ^^ Okul açılınca yeni resimlerle geri dönmeyi planlıyorum bende hehe
    Bu arada Wolf çok güzel işler çıkartmışsın tebrik ederim. Geminin renkleri canlı olduğu için arabadan daha çok hoşuma gitti ama ikiside mükemmel olmuş :) Hemen sipariş vericektim gemiyi daha sonra yapmak için ama D&R'da yok sanırım :) Senden ricam gemide kullandığın boyaların kodlarını paylaşır mısın hepsini tek seferde sipariş vermek istiyorum hehe Ayrıca takibindeyim 2 ay sonra yeni resimler bekliyorum bekliyorum cidden çok güzel işler çıkartıyorsun :)
  • Biraz geç bir mesaj olacak ama hala maket konusunda kararsızsan Messerschmitt ile başlıyabilirsin. Yapımı kolay ve bittiğinde güzel oluyor hehe Ayrıca kutunun içindeki kağıtlarda kullanıcağın boyaların kodları yazıyor ona göre boyalarını alabilirsin. Su bazlı boyalar tercih edersen senin için daha iyi olur malüm tinerle uraşmak pek hoş olmuyor hehe ^^ Yapım talimatlarıda yine kutunun içinden çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT*

Selamlar,
    Okul bittikten sonra bende bir müddet maket yapımına ara verdim. Yazı boş geçirmemek için başka uğraşlar içerisindeyim ^^ Okul açılınca yeni resimlerle geri dönmeyi planlıyorum bende hehe
    Bu arada Wolf çok güzel işler çıkartmışsın tebrik ederim. Geminin renkleri canlı olduğu için arabadan daha çok hoşuma gitti ama ikiside mükemmel olmuş :) Hemen sipariş vericektim gemiyi daha sonra yapmak için ama D&R'da yok sanırım :) Senden ricam gemide kullandığın boyaların kodlarını paylaşır mısın hepsini tek seferde sipariş vermek istiyorum hehe Ayrıca takibindeyim 2 ay sonra yeni resimler bekliyorum bekliyorum cidden çok güzel işler çıkartıyorsun :)

Eyvallah dostum teşekkürler

gemiyi set olarak aldım, içinde beyaz, kırmızı ve yeşil renkler vardı

siyah olan yerler parlak siyah, geminin altı orjinalinde kahverengiydi, ben elimdeki mavi renkle yaptım, üstelik böyle daha hoş durdu bence..

maketi ayrı boyaları ayrı alıcam diyorsan numaralarına daha sonra bakarım, şu anda evde değilim

• Eğer set bulursam bende öyle alırım öyleyse, sen şimdi zahmet etme hehe teşekkür ederim :) Bu arada helikopteri yeni gördüm oda çok güzel olmuş ^^ Helikopter yapımı nasıl uçağa kıyasla?
  • MRT* kullanıcısına yanıt
    saol dostum,

bana helicopter uçağa göre biraz daha basit geldi
  • Bende biraz farklı şeylere yönelmek istedim hep uçak hep uçak olmuyor hehe ^^ Senin tavsiyen varmı bu konuda?
  • MRT* kullanıcısına yanıt
    araba maketleri süper
  • Araba maketlerine göz attımda biraz tuzlu gibi hehe yapımları nasıl peki uçağa kıyasla? Birde sen kendi arabanda geniş yüzeyleri kaç numaralı fırça ile boyadın ^^
  • Merhaba.Okul olmayınca kendimi çok boş hissettim.Bi hobiye yapiyim dedim.Şimdi burda dolaşırken maket uçaklar çok hoşuma gitti.Bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
    1-)Malzemeleri nelerdir? Nerden temin edebilirim ?
    2-)Yeni başlayan için Uçak-Gemi önerebilirmisiniz?
    3-) Yaşım 16. çok mu geç kalmışım?
    4-) Ortalama bir uçak-gemi kaç saat çalışmayla biter ?
    5-)Çok popüler olsun istemiyorum hobimin. Bu uygunmudur sizce ? Değilse öneri alabilirim.
    6-) Bide aldığımız maket parçalarından neler çıkıyor?
    Cevap veren arkadaşlara teşekkürler...

Bunları sormak için konu açmıştım ama ilgi olmadı.Ayran gönüllü biriyim çabuk bıkmam umarım .
    Edit: Alıntılayıp cevap verirseniz daha iyi olur. Ama normalde olsa fark etmez. Arada bir bakıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBalotelli45 -- 23 Haziran 2013; 18:19:48 >

• @ACBO

Biraz yardımcı olmaya çalışayım, gerçi diğer arkadaşlar bu konuda seni daha iyi aydınlatabilir
    1-Bütün malzemeleri internetten D&R ya da maketçilik ile ilgili hobby sitelerinden alabilirsin. Mesela Ankara ya da İzmir deysen hobbytime diye bir yer var burada çok çeşit var internet sitesinide inceleyebilirsin. ayrıca büyük D&R mağazalarında da satılıyor bu maketler. Eğer set alacaksan içerisinde yapıştırıcı, boya ve fırça bulunuyor ama ayrı alırım diyorsan mutlaka yapıştırıcıyı özel almalısın çünkü bu iş uhuyla olmuyor boyayıda su bazlı kullanabilirsin. eski mesajlarda konuşmuştuk bu konuları.
    2-fazla zor olmamak kaydıyla istediğiniz maketi yapabilirsiniz bence ama hepsinde sabır gerekiyor
    3-Olsun bende 17 yaşında başladım
    4-tamamen ne kadar zaman ayırdığına bağlı. Ben mesela uçağın yapım aşamasını 1 günde bitiriyorum ama boyayla uğraşmayı sevmediğim için bir kenarda kalıyor, şimdi boyası yapılmamış 2 uçağım var
    5-Maketcilik bence çok güzel bir hobidir. Şöyle ki siz sabır göstererek ve el işçiliğinizle bir maketi bitiriyorsunuz ve bunu evin herhangi bir yerine koyup sergileyebilirsiniz, onu her gördüğünüzde zaten mutlu olacaksınız
    6-eğer sadece kutu alırsanız, kılavuz ve parçalar çıkacak. set alırsanız boya, fırça, yapıştırıcı, kılavuz ve parçalar çıkar

• quote:

Bu arada yaptığın gemi maketi bu değil mi?

aynen

• quote:

Araba maketlerine göz attımda biraz tuzlu gibi hehe yapımları nasıl peki uçağa kıyasla? Birde sen kendi arabanda geniş yüzeyleri kaç numaralı fırça ile boyadın ^^

uçakla araba farklı maketler.. yapınca daha iyi anlarsın.. fırçanın numarasına bakmadım kalın uçlu fırçayla vurdum boyayı ama çok dikkat istiyor boyama
  • merhabalar bu hobiye başlamayı düşünüyorum bende ilk maket olarak boyası fırçası içinden çıkanlardan almayı istiyorum birkaç sorum var bu maketler hakkında almayı isteğim ürün >>bu linkteki<<
    içinden çıkan boya su bazlı boyamı normal boyamıdır .
    birde d&r ın sitesinde ürün temin edilememektedir yazıyor biraz beklesem gelir mi? daha önce adore oyuncağın sitesinden alışveriş yapan oldu mu?
    @WolF-EyE
  • quote:

Orijinalden alıntı: emree27

merhabalar bu hobiye başlamayı düşünüyorum bende ilk maket olarak boyası fırçası içinden çıkanlardan almayı istiyorum birkaç sorum var bu maketler hakkında almayı isteğim ürün >>bu linkteki<<
    birde d&r ın sitesinde ürün temin edilememektedir yazıyor biraz beklesem gelir mi? daha önce adore oyuncağın sitesinden alışveriş yapan oldu mu?
    @WolF-EyE

içinden çıkan su bazlı boya

ne zaman gelir onu biz bilemeyiz, adore'nin internet sitesinden alış veriş yapmadım ama dükkanlarına gidersen baya model var.. d&r'da bu model yoksa başka bir uçakla da başlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: emree27

merhabalar bu hobiye başlamayı düşünüyorum bende ilk maket olarak boyası fırçası içinden çıkanlardan almayı istiyorum birkaç sorum var bu maketler hakkında almayı isteğim ürün >>bu linkteki<<
    @WolF-EyE

içinden çıkan su bazlı boya

ne zaman gelir onu biz bilemeyiz, adore'nin internet sitesinden alış veriş yapmadım ama dükkanlarına gidersen baya model var.. d&r'da bu model yoksa başka bir uçakla da başlayabilirsin

gaziantepte olduğum için dükkana gitme diye bir durum yok buradaki d&r larda da maket diye birşey yok zaten gaziantepte böyle maket satışı yapan biryer bileniniz varmı ?
    cevabınız için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.