Şimdi Ara

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ DÜŞÜNENLERE UFAK TAVSİYELER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
8
Favori
8.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

benim şu an 2.6 ama 3ü bulacak bu dönem sonunda pass-fail gelmezse. ama her gün günde 2-3 saat çalışarak derslerin hepsini sonuna kadar tamamen dinleyip not alarak anca bu seviyelere varabilirsin. yani zor, tabii ki de bu okuldan okula değişir. itü ve bizde ort kasmak çok zor hatta ilk sınıftan itibaren. odtüte ilk sene ortalama kasmak kolay olduğu için ortamalalar genelde daha yüksek olur. ama bütün bölümler arasından genel olarak ort kasması en zor bizde oluyor.
    Merak ettiğim bir konu var yukarıda yazdığınız 3 üniversitede de okudunuz mu? Okumadıysanız Odtu'de 1. sınıfta Ortalama kasmanın diğer ikisinden kolay olduğunu neye göre dediniz?
  • ktb06 kullanıcısına yanıt
    Hocam ist de yasiyorum ankara daha once birkac kere gitmistim cok da cekmemisti beni o yuzden ist dusunuyorum ankarada yasasaydim yine ist e gelirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secxdx kullanıcısına yanıt
    yatarak 3.5 üstü ort yapan arkadaşlarım var da ondan
  • Secxdx kullanıcısına yanıt
    ayrıca yazmayı unutmuşum odtüde curve var, yani ortalamanın üstünde olduğunda her türlü geçiyosun. ayrıca odtü ve itüde dd notu geçiyor. ytüde ise dd kalıyor dc anca geçiyor ve curve yok. geçme notu dc 40, ve genelde sınavlar boru gibi olduğu için ortalamanın 50yi geçtiği aşırı nadir oluyor. genelde 30-40 arası takılıyor ortalama. bu da ortalamanın kaldığı anlamına geliyor.
  • nikneym0 kullanıcısına yanıt
    Çift dikiş gidenlerin savunma beyanı, hic de sanmıyorum şirket yöneticisi olsam 21inde mezun olup, iyi ortalamasi olan birisini alırdım.

• İnşaat Mühendisliği düşünenlere ufak bir tavsiye, babanız müteahhit değilse düşünmeyin, odtü inşaattan bildiriyorum

• Odtülünün bile vizyonu müteahhit yanında işe girmek kadar dar ise Allah geri kalan üniversitelerden korusun bizi.

• Vizyon ile alakası yok. Sektör bitti, memuriyet şuan özel sektörden daha iyi duruma geldi. Memur olmak için odtüde inşaat okumak da saçmalık. Yapı mekaniği alanında master doktora yapsan bile eşdeğer bilgisayar mühendisinden çok daha az paraya çok daha zor şartlarda çalışıyorsun. Ben pişmanım hacettepe bilgisayar okumadığıma. Adı var diye odtüye geldim, burada da bin türlü rezillik gördüm. İnsan yaşamadan bilemez hocam.
    Müteahhit amca lafı ise genellemedir. Aileden zenginseniz, amcanız babanız zaten bu sektörde ise sektörün kötülüğü size koymaz. Yoksa sürünür durursun bizim gibi.
  • Hacettepe bilgisayara neden geçmediniz ya da geçmiyorsunuz? Hala şansınız var okuyorsanız.Ben de odtü inşaattayım gayet memnunum, sektör bitti denilecek kadar kestirip atılacak bir mühendislik değil, bölümü sevmiyorsanız çok rahat bir şekilde bölümden gidebilirsiniz, zaten size göre mezun olunca da memurdan değersiz oluyorsak daha ne diye çırpınıp duruyorsunuz bölümde?
  • Sen kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama ben 4. Sınıfım. Eğer her şey güllük gülistanlık ise senin için, 2019 mezunlarından kaç kişi işsiz kaldı biliyor musun mesela? Ben dönem bile uzatmadım, sıralamada ilk 20-30 içerisindeydim hep. Elime ne geçti? 3000 liraya 12 saat mesai, haftasonu tatili bile yok.

Edit: bölümü sevmeme gibi bir durumum da yok. Hocalarla aram iyi, 410 projesinde bile en zor olan structure projesini tüm grup AA verdik, ki bu bölümde alabileceğin herhangi bir undergraduate dersinden bile daha zor bir proje.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 27 Nisan 2020; 20:14:10 >
  • Tabi ki haklısınız ben anlık durumu biliyorum ama bu daha çok olağanüstü bir durum, hani bu sene girecek bir insan en erken 6 sene sonra mezun olacak. Muhtemelen sektör yavaş yavaş normuna döndükçe siz de daha rahat ve güzel koşullarda çalışacaksınız. Yani aslında bölümün şu anki durumu yıllardır böyle gelmiş ve böyle gidecek bir durum değil , direkt olarak bir kriz ve sonsuza kadar gitmeyecek, bunu umut vermek için değil bu konuda çok fazla okuduğum ve insanla konuştuğum için söylüyorum. Elbet siz de emeğinizin karşılığını alırsınız 2-3 yıl deneyimden sonra çizgi normuna dönmeye başlayınca.Ben bu sene bu bölüme girecek insanları pek etkileyeceğini düşünmüyorum, ha mezun sayısı diyorsanız tamamen haklısınız her mühendislikte çok fazla mezun var ama finansal sıkıntılar elbet 5-6 yıla rayına tamamen oturur.

• Bunlar kazanamaz boşuna yazdın yarısı asalak düşük zekalı insan.
    Maganda bunlar birde emek vermiş yazmışın değmez bu low ırka

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ytü inşaat nasıl

• hiç bilmiyorum hocam bilene sorman lazım
  • KIZ OLMAZ DİĞER BÖLÜMLERDEN Bİ KARŞI CİNSLE KONUŞMAZSANIZ YILLAR SİZİ BİR DAVARA ÇEVİRİR
  • Hacettepe tobb ytü ve itü arasında her koldan düsünülünce hangi makinede okunulmalı bende angaralıyım bu arada

• makine olacak o

• Boun Makine mi Odtü ee mi Odtü ceng mi

• Reis ODTÜ nasıl bir bilgin var mı? Son olarak sizin ortalamanız şuan da kaç? TEŞEKKÜRLER...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.