Şimdi Ara

Makine mı endüstri mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makine mı endüstri mı Boğaziçi olmazsa Bilkent düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up bir de makina için ODTÜ mü Bilkent mi@ekcoe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineendüstri1029 -- 27 Nisan 2018; 23:1:0 >
  • Up Up @alimmm78 @Cocoonsensei @Domsday @tetanos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineendüstri1029 -- 27 Nisan 2018; 22:4:12 >
  • Boğaziçinde endüstri
    Yoldaki genci yani beni çevirip sorunca bunu derim ama makine hakkında bilgim yok
    Ama endüstride istanbul avantaj galiba, ve boğaziçi en ideali gibi görünüyor
    Makine ile endüstri arasında nasıl kaldın? Hangi bakımdan
    Ee bilgisayar falan yok mu arasında kaldıkların arasında

Makine İçin üstadı buraya çağırayım bayadır hiç konuşmamışız
    @TheMechanicalEngineer
    çoğu bölüm hakkında bilgisi vardı, tercih döneminde faydalı bilgiler paylaşıyordu, teşekkürler TheMechanicalEngineer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 27 Nisan 2018; 22:19:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında finans sektörüne daha çok ilgim var ama endüstriyi yapabilecek kadar girişken değilim gibi geliyor teknik mühendisliklerden de makina ilgimi daha çok çekiyor

• makineendüstri1029 M kullanıcısına yanıt
    endüstri

• Up hocam siz ne diyorsunuz@TheMechanicalEngineer

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü makine yok mu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makineendüstri1029

Up bir de makina için ODTÜ mü Bilkent mi@ekcoe
    Bilkent'in makinası nasıl bilgim yok maalesef ama nispeten yeni diye biliyorum makina bölümü.
    Makina konusunda bilgim pek yok maalesef ama aralarında çok fark yok bu üniversitelerin
  • Endüstri mühendisi kalkülüs bilen işletmecidir. Saçma sapan bir program, hangi mühendise sorsan bunu der sana zaten. Makine mühendisliği ise yani ecnebice mechanical engineering tüm mekanik süreçlere uzmanlık sağlayan bir disiplindir. Yani makine müh. diyince aklına sadece dişliler falan gelmesin, akışkanlar mekaniği, kontrol, ısı transferi, termodinamik vs. hep makine mühendisinin uzmanlık alanlarındandır.

Makine mühendisliği endüstriye göre zordur fakat bana kalırsa bu gibi bir yeteneğe sahip olmak için zorluk çekmeye değer kesinlikle. Makine mühendisliği aşırı fizik yoğunluklu olduğundan dolayı direkt dünya görüşünü değiştiren bir program. Motorların nasıl çalıştığına, arabalara, fiziğe vs. ilgin varsa çok hoşuna gidebilecek bir bölüm.

Üniversite konusuna gelecek olursak bana kalırsa ODTÜ makina mühendisliği bakımından Türkiye'de en iyisi. ODTÜ makina bir markadır, yeni kurulmuş Bilkent ile mukayese bile etmek doğru değil aslında. ODTÜ'nün en önemli avantajı sektörü ODTÜ'lülerin domine etmesi, ODTÜ makineyi bitirsen ASELSAN, Roketsan gibi çoğunu ODTÜ'lülerin oluşturduğu savunma sanayii şirketlerinde işin hazırdır.

Bilkent'te 12 akademisyen var, bunların 1 tanesi prof, 3'ü doç, 8'i yar. doç.
    ODTÜ'de 42 akademisyen var, 19'u prof, 10'u doç, 13'ü yar. doç.

Bu rakamlar önemli çünkü ODTÜ'de örneğin bir hocanın ders anlatışını beğenmiyorsan diğerine gidebiliyorsun aynı dersi birden fazla hoca açtığı için. İlla ki biri çok iyi anlatıyor. Fakat Bilkent'te böyle bir şansın olmaz. Ayrıca Bilkent'te hocalar genelde malzeme ağırlıklı ve sadece bu alan üzerine yoğunlaşabilirsin. Zaten müfredatına bakarsan da anlarsın bunu. Fakat ODTÜ'de çok fazla hoca olduğu için hocaların uzmanlık alanları da bir sürü, istediğin alanda uzmanlaşabilirsin 4. sınıfta çünkü her alandan ders açılır.

Bina sayısı bakımından ODTÜ baya bir üstün, 7 binası var. Sanırım Bilkent'te EE hariç diğer tüm mühendislikler tek binadaydı. Bu yüzden ODTÜ'de her şeyin labı falan var. Değişik değişik lablar var, çoğuna girmeyeceksin bile lisansta.

ODTÜ kampüsü ve ilişkileri daha güzel. Bilkent'ten tanıdıklarıma ısınamadım bir türlü ama ODTÜ'den tanıdığım insanların hepsi iyi geldi bana.

ODTÜ teknik üniversite, konuyu dibine kadar tüm incelikleriyle öğretiyor. Eğitim bakımından kesinlikle daha iyi. Şu iki programı karşılaştır, program dolsun diye Bilkent'te saçma sapan ders eklemişler, ODTÜ ise makine mühendisliğinin en derin derslerini basmış:
    Welcome | Mechanical Engineering Department | Bilkent University
    Welcome | Mechanical Engineering Department | Bilkent University
    http://me.bilkent.edu.tr/?page_id=278&lang=tr

me.metu.edu.tr
    Major | DEPARTMENT of MECHANICAL ENGINEERING
    http://me.metu.edu.tr/major

Bilkent makine şu an çok iyi değil ama gelecekte olacaktır büyük ihtimal. Bilkent EE gibi bir marka olması için 15-20 yılı var ama maalesef. ODTÜ'de olan o lab.ları kurmak falan kolay iş değil, para ve zaman lazım.

Bilkent'in ABET onayı yok, ABET bir akreditasyon kuruluşu yani bir bölümün uluslararası standartlara uygun olup olmamasını denetleyen bir yer. Bu adamlar gelip bölümün sınavlarını, derslerini vs. inceleyip bu bölümün makine mühendisi yetiştirmede yeterli olup olmadığına karar veriyorlar. ODTÜ makina bayadır bu akreditasyona sahip ve her 4-5 yılda bir yenileniyor fakat Bilkent'te hala yok. Bu da yurtdışı başvurularında baya bir etkileyecektir seni. Kötü bir profil oluşturur bu durum. Ayrıca yurtdışı başvuruları açısından ODTÜ makinedeki hocaların referansı ve bölümün kimliği daha kuvvetli olacaktır.

Bilkent'in üstün olduğu nokta ise burs meselesi, aylık 900TL alıyorsun ve yurt da ücretsiz oluyor kapsamlı burs kapsamında. ODTÜ'de ise benim kaldığım yurt 365TL, ilk 4K'ya girersen yurt seçme hakkın oluyor ama giremezsen açıkta kalabiliyorsun ilk dönem. Açıkta kalıyorsun dediğim konukevinde kalıyorsun. Ama bu konukevinde kalma maksimum bir dönem sürüyor, sonra illa yurt çıkıyor. Zaten konukevleri çok da kötü değil. Ama 4K'ya giremezsen kötü bir yurt çıkabilir, o rastgele oluyor.

Geçen sene makine çok istiyordum, Bilkent ile ODTÜ arasında çok kalmıştım. Baya bir araştırdım hatta Bilkent ve ODTÜ'nün tanıtım günlerine falan gittim. O sunumlarda Adnan Akay'a biri sormuştu "ODTÜ makina mı Bilkent makine mi" diye, o da pek bir cevap verememişti valla. Vardığım son karar ODTÜ makina'nın eğitim açısından çok daha iyi olduğuydu. Bak ODTÜ makine değil makina çünkü bölüm TDK makine kelimesini Türkçe'ye kazandırmadan önce kurulmuş. :D Ama uyarıyorum zordur, fiziği çok sevmiyorsan endüstri oku. En rahat mühendislik o. Ve bence o konuda Boğaziçi Endüstri daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 7 Haziran 2018; 1:0:1 >

• Hocam sen ODTÜ ee de değil misin verdiğin son karar ODTÜ makinanın çok daha iyi olduğu ama ee ye gittin ?

Bir de ODTÜ berbat bi yer çöp falan demiştiniz ama bu yazdıklarınızdan anladığım... yine bi çelişki :)

• Bilkent EEE

en iyi okul ve bölüm kombinasyonu bence.
  • Up

• Up

• Up

• Up

• Updullah

• 2011 Tobb Etü Makina mezunuyum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

- Makina mı Endüstri mi dersen Makina derim. Endüstri mühendisliği piyasa tarafından ön yargılı bakılan bir meslekti. Özellikle üniversite ve bölüm tanıtımlarında mezun olduklarında yönetici pozisyonunda çalışacakları söylenerek puanları yükseltildi. Ancak günümüz şartlarında yönetici olarak bile hala Makina mezunları tercih ediliyor. Endüstrinin müfredatında yer alan Makina dersleri bile yüzeysel anlatılır. Makina dersleri kesinlikle daha ağırdır. Ancak adeta bir bina inşa eder gibi dersler birbirini tamamlar. Mesela statik-mukavemet-makina elemanları dersleri bu sırada alınmazsa hiçbir anlam ifade etmez. Bu nedenle zordur ama temelini alarak ilerlediğin için yapılamaz değildir. Meslek tatmini açısından ben Makina tercih ederdim. Ancak ilgin varsa Yazılım ve Bilgisayarı da düşün derim.

- Boğaziçi mi Bilkent mi sorusunu vakıf mı devlet mi olarak cevaplamak isterim. Devletin avantajları; Devlet tercih edersen(ODTÜ-İTÜ-Boğaziçi vb)mezun olduğun okulu sormaları yeterlidir. Vakıf tercih edersen ikinci soru burslu musun olacaktır. Tecrübeyle sabit. Ayrıca günümüz şartlarında en iyi maddi ve sosyal olanakları sağlayan şirketlerin tepe pozisyonlarını bu saydığım devlet üniversitelerinden mezun kişiler kapatmıştır. Kendileri ne kadar zor bir eğitimden geçtiklerini bildikleri için yine kendi mezun oldukları üniversite mezunlarını tercih ederler. Vakıfın avantajları: devlet üniversitesine göre çok daha rahat okursun. Devlet üniversitesindeki işleyişi görmek istiyorsan, "ODTÜ hakkında dile getirilmeyenler" videosunu izle. Devlet üniversitesinde çalışan bir araştırma görevlisi olarak anlatılanların eksiği yok fazlası var diyebilirim. Ama vakıfta okumuş biri olarak hem öğrenci sayısının azlığı hem de fiziki olanakların daha iyi olması sayesinde (tuvaletin temizliği bile önemlidir sadece laboratuvar olarak düşünülmemeli) çok rahat bir eğitim geçirebilirsin. Bu sayede kendini geliştirmeye ve sosyal hayatına daha çok zaman ayırabilirsin.

- Bir de yukarıda laboratuvar imkanlarından bahsedilmiş. Uygulama çok önemli olmakla birlikte o bahsi geçen lablarda asıl ileri düzey çalışmalar lisansüstü seviyelerde yapılır. Dolayısıyla lisans eğitimini iyi bir okulda aldıktan sonra lab imkanlarını araştırarak o okulda lisansüstü eğitimine devam etmek mantıklı olur. Az önce bahsettiğim savunma sanayisindeki işletmeler lisansüstü eğitime teşvik ediyor zaten. Hatta maaşa ve pozisyonuna ciddi etkileri olduğunu biliyorum. TAI ile proje görüşmelerimiz oldu ordan biliyorum.

- Boğaziçi hakkında bilgim yok ama Bilkent makina bildiğim kadarıyla 2008 yılında kuruldu, detaylıca araştır. Bu şartlarda bana sorarsan ODTÜ Makina yazarım. Lisansüstü eğitimi ABD'de düşünürüm ve akademisyenliğe yönelirim. Ya da ODTÜ Makinadan sonra doğrudan savunma sanayisine girer bir yandan ODTÜ veya Bilkentte lisansüstü eğitime devam ederim.

• CatiaTurk kullanıcısına yanıt
    YapımBöyle Filmyoutube
    ODTÜ Hakkında Dile Getirilmeyenler
    https://www.youtube.com/watch?v=K_AV96VukN4

video çok iyiymiş :D hahahss

• Yine de tercih edin diyor, bir nevi Stockholm sendromu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.