Özellikle zıplayan örümcek serisi çok güzel eline sağlık.
Hocam bu fotoğraflar için nasıl bir ekipman kullanıyorsunuz. Toplam maliyeti ne kadar bunların? Kaç farklı lens gerekir?
quote:
Orijinalden alıntı: omardaing
Özellikle zıplayan örümcek serisi çok güzel eline sağlık.
Çok saol abi :)
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Hocam bu fotoğraflar için nasıl bir ekipman kullanıyorsunuz. Toplam maliyeti ne kadar bunların? Kaç farklı lens gerekir?
Fotoğraf üstüne de yazdığım gibi bu çekimler için sadece Canon 6D + Canon MP-E 65mm 1-5x Macro + Yongnuo YN-560 III + Hakuba LH1 + Ev Yapımı Flaş Yumuşatıcı kombinasyonunu kullanıyorum.
Yüksek büyütmeli çekimler için MPE-65 tek başına gayet yeterli bir lens.
Kullandığım kurulum da aşağıdaki bağlantıda yer alıyor;
Ortaya karışık seri 1 in son ikinin ilk fotoğrafları ayrı bir güzel olmuş eline sağlık.
Bir iki önerim olursa dostça umarım alınmazsınız..
Macro tarzı çalışmalarda detay çok önemli ayrıca arka plan renkleri çalışmanın albenisini arttırıyor.. son çalışmalar çok karanlık oysa biraz PS desteği ile daha öne çıkartılabilir.. elimde raw dosya yok üstelik jpg hali de yok sadece izniniz olmadan ekran görüntüsü alıp onu PS de biraz işlediğimde bu aşağıdaki sonuç çıktı.. sizin elinizdeki raw dosya ile çok daha başarılı işler yapılabilir.. sunum öncesi eskiden karanlık odada yapılan işleri artık PS a kaldığından emeğinizi birazda bilgisayar başında uğraşarak daha net ortaya koyabilirsiniz.. exif e göre iso100 ve f6,3 gördüm.. açıkcası iso100 macrocular için çok ama çok lüks bir seçim.. en az 800 ile çalışırsanız 3 stop avantajınız olur ki bu durumda f 16 ya çıkıp daha çok detay alırsınız üstelik neredeyse 1/2 stop ta fazla ışığınız olur .. enstantane hızı 1/250 bence doğru bir seçim olmuş.. hatta duruma göre yani yaklaştıkça bu hızı daha da arttırmak gerekiyor ciddi el titremesi yaşandığından tabi eğer üç ayak kullanmıyorsanız.. malum VR IS gibi özellikler objeye yaklaştıkça artık iş görmez oluyorlar..
Macro ya bu kadar heves varken artık en azından 100mm bir lens alma zamanı gelmiş galiba:)
forumun bu konusunu keyifle takip ediyorum.. herkese selamlar.
Bu mesaja eklenen görseller:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 29 Şubat 2016; 13:58:50 >
PexoP
kullanıcısına yanıt
Neden alınayım ne güzel olmuş hem fotoğraf tanınmayacak kadar güzel olmuş hemde bol faydalı açıklamalar yapmışsınız. Lens işi maalesef biraz beklemek zorunda, başka öncelikler var. Ben Lightroom kullanıyorum arkaplan gerçekte de yeşildi ama böcek ön plana çıksın diye yeşil doygunluğunu eksiltmiştim. Siz hem arka planı yeşil yapıp hemde yusufçuğu önplana çıkmasını sağlamışsınız. Yanlış görmüyorsam Exposure yi epey açmışsınız, Saturation u yükseltmişsiniz. Başka yaptığınız ayar varmı bende RAW dosyasında denemek isterim. Elinize sağlık teşekkürler.
Sevindim:) PS de öncelikle böcek ile arka planı ayırarak ikisine farklı çalışma yaptım..arka planda color balance yeşil mavi tonunu arttırırp pozlamayı yükselttim.. böcekte de color balance ile kırmızıyı öne çıkartıp keskinlik ve pozlama ile oynadım... elimdeki kopyanın malum ekran görüntüsü olması sebebiyle kalitesi düşük olduğundan arka planda renk geçişlerinde hareler oluştu.. bunu da bölgesel blur uygulayarak telafi ettim.. Kesinlikle tavsiyem odur ki portre,macro, vs vs gibi objeli çekimlerde çalışırken ana obje, yardımcılar ve arka planı ayrı ayrı işlemek her zaman daha iyi netice veriyor.. Tabi bütünü bozmayacak şekilde fazla abartmadan
bir fotoğraf üzerinde komple renk/keskinlik/pozlama/clarity gibi ayarları uyguladığınızdca çoğunlukla istediğiniz neticeyi alamıyorsunuz.. Bir manzara da bile bazen öne çıkartmak istediğiniz bir yapı olabiliyor.. oraya ayrı çalışmak fotoğrafın geneline ciddi etki yapıyor.
en barzi örnek, mesela tarihi bir bina önünde bir bayan fotoğrafladığınızda arkadaki dokuyu ortaya çıkartmak için clarity ye yüklendiğinizde önde poz veren hanımefendi birden 20 yaş yaşlanıyor, Modele göre ayar yapsanız bu sefer arkadaki doku siliniyor... bunun için modeli ayrı arka planı ayrı işlemek şart oluyor...
LIGTHROOM da da fırçalar ile çalışarak bölgesel ayarlar yapabilirsiniz.