Şimdi Ara

Maks. 750TL'lik Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monitörler hakkında çok fazla bilgim yok. Yeni bilgisayar alacağım ve 24" güzel bir monitör arıyorum. Kullanım şeklim genel kullanım diyebilirim. Fazla oyun oynayan bir insan değilim fakat iyi bir sistem toplayacağım için oynayabilirim. Onun haricinde genellikle yatağıma yatarak film/dizi izleyen bir insanım. Dolayısıyla monitörün görüş açısı ve rengi benim için önemli. Bu yüzden de IPS-Panel almayı düşünüyorum.

Dell S2440L modelini inceledim. Henüz Türkiye'ye gelmedi sanırım ve zaten AMVA-Panel. İncelemelerde de görüş açılarını pek beğenmedim. Tasarım olarak hoşuma gitmişti oysa ki.

Kısacası;

-Üst düzey sistemimde kullanacağım,
    -Oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak,
    -Dizi/film izlenecek,
    -Görüş açıları yüksek (Tercihen IPS)
    -24 inç (23 inçten büyük olsun istiyorum neden bilmiyorum ama:) ve de 27 inçe gerek yok sanırım),
    -Maksimum 750 TL'lik,
    -Son olarak da tasarım olarak şık bir monitör tavsiyesi istiyorum.

Dell U2412M'in incelemelerini okudum. Profesyonel bir oyuncu değilim. 2ms/8ms gecikme süreleri arasındaki farkı net bir şekilde farkeder miyim? Film izlerken ghosting etkisi olabiliyormuş fakat belli kalibrasyonlarla düzeltilebilir sanırım. Sizce bu monitör ihtiyacımı karşılar mı?

Şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakMolla -- 26 Kasım 2012; 4:22:40 >

• IPS görüş açısı olarak iyidir, gerçi ne kadar kenardan bakacaksın? VA panel de öneririm, görüntü kalitesi olarak IPS kadar başarılı. Oyunlarda da tepki süreleri olarak daha tatmin eder.

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/benq-vw2424h-24-vw2424h-genis-ekran-va-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60880
  • Bu modeli inceledim fakat dediğim gibi VA/AMVA panelleri çok beğenmedim görüş açısın yönünden. Aslında dediğiniz gibi görüntü kalitesi gayet iyi, renkler çok canklı fakat çok içime sinmedi. Bir de çok prof. bir oyuncu olmadığım için tepki süresinin sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Input Lag'ı 9.4ms Dell'in. Genel olarak sıkıntı yaşamazsınız demişler oyunlarda da.

Aklıma takılan 1920*1200 olması oyunlarda sıkıntı çıkartır mı? Görüntüyü yayma gibi...

• Hocam öneri için teşekkürler. 23"lik modeli incelemiştim. Fakat gönlüm hep 24"lik modelde idi. 0.6ms input lag tabii ki de çok iyi bir süre, fakat 9.4ms de gayet yeterli bir süre olduğu belirtilmiş tftcentral'da. Cnet'in incelemesinde de, oyunlarda herhangi bir ghosting'le karşılaşılmadığı belirtilmiş.

Dolayısıyla;
    Ghosting problemi olmaması,
    Input Lag'in kabul edilebilir düzeyde olması,
    16:10 görüntü oranı sayesinde 1"lik farkın ekran alanını %14 genişletmesi,

benim Dell U2412M almam için yeterli nedenlerdir. Bu yüzden Dell U2412M almaya karar verdim. Fikir belirtenlere teşekkür ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakMolla

Hocam öneri için teşekkürler. 23"lik modeli incelemiştim. Fakat gönlüm hep 24"lik modelde idi. 0.6ms input lag tabii ki de çok iyi bir süre, fakat 9.4ms de gayet yeterli bir süre olduğu belirtilmiş tftcentral'da. Cnet'in incelemesinde de, oyunlarda herhangi bir ghosting'le karşılaşılmadığı belirtilmiş.

Dolayısıyla;
    Ghosting problemi olmaması,
    Input Lag'in kabul edilebilir düzeyde olması,
    16:10 görüntü oranı sayesinde 1"lik farkın ekran alanını %14 genişletmesi,

benim Dell U2412M almam için yeterli nedenlerdir. Bu yüzden Dell U2412M almaya karar verdim. Fikir belirtenlere teşekkür ediyorum...

Dell U2412M aldıktan sonra ufak bir inceleme yaparsan iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Dell U2412M aldıktan sonra ufak bir inceleme yaparsan iyi olur.

İnşallah hocam. Müsait olduğum en yakın zamanda paylaşırım incelememi. İyi forumlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.