Şimdi Ara

MAKSİMUM 12000 TL YE SİSTEM TAVSİYE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jetaimeTr

Harddisk daha sonra alacağım için şimdilik idareten ve sadece depolama için onu kullanacağım. Ayrıca işletim sistemi ve programlar için 250 gb m2 ssd yeterli olmaz mı? ( Not : m2 yi sipariş vermiştim dediğim gibi ama performans sıkıntısı olacaksa değiştirebilirim.) ? Anakartta hemfikirim senle bende onu düşünüyorum. Ram olarak da aynısını düşünüyorum. Ekran kartı olarak da zotac bilemiyorum msi ya da asus var aslında aklımda. Birde soğutucu sıvı soğutma kesinlikle olmalı değil mi ? Eğer ki psu kesin değişmeli diyorsan onu da değiştirebilirim.
    Hard Disk sonra alacaksan sıkıntı yok o zaman.. SSD'yi link atarsan verdiğin paraya değip değmeyeceğini söyleyebilirim.. ona göre daha iyi bir model önerebilirim.. ekran kartı olarak aynı paraya MSI ya da ASUS bulursan alabilirsin elbette.. ama max. 4700 lirayı geçmemeli ekran kartı yoksa diğer parçalara para yetmez.. evet, sıvı soğutma kesinlikle olmak zorunda.. işlemci 180 Watt TDP değerine sahip.. yani diğer güncel en güçlü işlemcilerin bile 2 katı civarında güç çekiyor.. bu yüzden iyi soğutma için sıvı soğutma çözümü kullanmak gerekiyor.. son olarak PSU da çok önemli.. sürekli açık kalacaksa ve hep yük altında olacaksa sistemin mutlaka PSU da al sistemle beraber.. diğerini de 2. elden uygun fiyata satarsın..

• quote:

Peki ram leri 32 yapalım. 16-16 mı 8-8-8-8 mi olsun ? Birde hangi modeli önerirsin ?
    En uygun 32 GB RAM 1800 liradan aşağı yok.. o da kötüleri ya da düşük hızda olanlar.. 32 GB 3000 MHz kaliteli bir RAM seti için 2000 - 2100 lirayı gözden çıkarman gerekiyor.. ki bir RAM'e bu kadar para verilmez başlangıçta.. 16 GB da işini görür kısa süre için.. daha sonra taksitle bütçene ve ihtiyacına göre 16 GB daha eklersin zamanla.. aksi halde sadece işlemci, anakart, RAM ve ekran kartı ile bütçen tükeniyor hatta yetmiyor bile.. diğer parçalara gerçek anlamda hiç para kalmıyor.. o ucuz 250 GB SSD'yi bile alamıyorsun yani.. :)
  • jetaimeTr J kullanıcısına yanıt
    2xdual olduğu için threadripper 4*8gb daha iyi ancak ram slotlarını çok kaplamak istemiyorsanız daha sonra ekleme yapmak için 16gb*2 de alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Aldığım ve alacağım parçaları tekrar söylüyorum.
    AMD RYZEN THREADRIPPER 1950X 3.4 GHz - 4 GHz 32 MB Fan Yok Amd SocketTR4 Alındı.
    SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 3200/1500 MZ-V6E250BW alındı.
    GSKILL TRIDENT Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 CL17 Pc Ram F4-3600C17D-16GTZR 1.35V Alınacak. ( Daha sonra 16 gb daha alacağım aynısından)
    CORSAIR H115i Hydro serıes CW-9060027-WW AMD/Intel LGA 775/1156/1366 280mm Cpu Su Soğutma Seti Alınacak.
    ASUS PRIME X399-A AMD SocketTR4 DDR4 Anakart Alınacak.
    GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G - 11GB Ekran Kartı GV-N108TGAMING OC-11G Alınacak.
    Dediğim gibi daha sonra yine takviye yapacağım ilk etap bu parçalar olacak inşallah. Aldıklarım ve alacaklarım arasında sıkıntı olan ya da olacak var mı )
    Ram lere karar verdim.
    GSKILL TRIDENT Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 CL17 Pc Ram F4-3600C17D-16GTZR olacak. Birde ben biraz daha ucuza alabiliyorum piyasaya göre. Mesela bu ram 1100 tl ye gelecek bana.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bende 4x8 olarak düşünüyorum tavsiyeleriniz üzerine. zaten anakartta yeterli ram slotu var diye düşünüyorum.
  • jetaimeTr J kullanıcısına yanıt
    Ram seçiminiz güzel uyum konusunda iyi trident z ramler. Hayırlı olsun güzel sistem güle güle kullanın.

• quote:

Aldığım ve alacağım parçaları tekrar söylüyorum.
    AMD RYZEN THREADRIPPER 1950X 3.4 GHz - 4 GHz 32 MB Fan Yok Amd SocketTR4 Alındı.
    SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 3200/1500 MZ-V6E250BW alındı.
    GSKILL TRIDENT Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 CL17 Pc Ram F4-3600C17D-16GTZR 1.35V Alınacak. ( Daha sonra 16 gb daha alacağım aynısından)
    CORSAIR H115i Hydro serıes CW-9060027-WW AMD/Intel LGA 775/1156/1366 280mm Cpu Su Soğutma Seti Alınacak.
    ASUS PRIME X399-A AMD SocketTR4 DDR4 Anakart Alınacak.
    GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G - 11GB Ekran Kartı GV-N108TGAMING OC-11G Alınacak.
    Dediğim gibi daha sonra yine takviye yapacağım ilk etap bu parçalar olacak inşallah. Aldıklarım ve alacaklarım arasında sıkıntı olan ya da olacak var mı )
    Sistem güzel görünüyor, bir tek ekran kartı değişebilir.. boyut olarak çok büyük bir karttır.. fiyatı da pahalı biraz, ayrıca yapılan yorumlara göre kutudan ekran kartı ve kitapçık dışında bir aparat çıkmıyor.. ASUS ya da MSI tercih etsen daha iyi olur bana göre.. ama 4650 - 4700 max. gibi bir fiyata alacaksan kalabilir elbette..

3900 -4000 civarı paraya gelecek bana bu kart. Ayrıca msi armor ve gaming modeli var hemen hemen aynı fiyat aralığında değiştirebilirim sikinti olursa. Yine asus msi ve gigabyte in stock modelleride var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetaimeTr -- 29 Nisan 2018; 13:16:16 >
  • quote:

3900 -4000 civarı paraya gelecek bana bu kart. Ayrıca msi armor ve gaming modeli var hemen hemen aynı fiyat aralığında değiştirebilirim sikinti olursa. Yine asus msi ve gigabyte in stock modelleride var..
    Faturalı ve yurtiçi garantili, yasal kayıtlı ürün ise fiyat çok güzel kardeşim.. MSI armor alma, ama Gaming daha güzel bir seçim olur fiyat aynı ise.. STOK soğutuculu hiç bir ekran kartı da alınmaz bu fiyat seviyelerinde.. kesinlikle önermiyorum..
    Ürünler faturalı yasal bir sıkıntısı yok. O zaman msi gaming modeli ile değiştiriyorum gigabyte 1080ti i ?
  • quote:

Ram lere karar verdim.
    GSKILL TRIDENT Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 CL17 Pc Ram F4-3600C17D-16GTZR olacak. Birde ben biraz daha ucuza alabiliyorum piyasaya göre. Mesela bu ram 1100 tl ye gelecek bana.
    Ramleri CL17 yerine CL14 ya da 15 seçin.
  • quote:

Ürünler faturalı yasal bir sıkıntısı yok. O zaman msi gaming modeli ile değiştiriyorum gigabyte 1080ti i ?
    Aslında kalite ve performans açısından Gigabyte'ın da MSI'dan geri kalrı yanı yok elbette.. ancak kartın iri boyutları kasaya montaj konusunda ve soğutma açısından sıkıntı yaratabilir.. kartı değiştirmeni daha çok bu yüzden önerdim zaten.. yazılım ve kutu içeriği de zayıf yapılan yorumlara göre.. MSI ve ASUS bu konularda da daha başarılı genelde..
  • Arkadaşlar sistemi topladık kurulum montajı da yaptik cok teşekkür ederiz..

MAKSİMUM 12000 TL YE SİSTEM TAVSİYE
    MAKSİMUM 12000 TL YE SİSTEM TAVSİYE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetaimeTr -- 2 Mayıs 2018; 0:41:16 >

• Hayırlı olsun, güle güle kullan.
  • quote:

Arkadaşlar sistemi topladık kurulum montajı da yaptik cok teşekkür ederiz..

Hayırlı olsun, güle güle, keyifle kullan kardeşim.. ileride sorun yaşarsan yine yazarsın.. :)

• Çok teşekkür ederim.
    Çok teşekkür ederim. inşallah yaşamam ama sorun yaşar mıyım sence ? Bir sıkıntı mı gördün sistemde ?
  • quote:

Çok teşekkür ederim. inşallah yaşamam ama sorun yaşar mıyım sence ? Bir sıkıntı mı gördün sistemde ?
    Yok, bir sıkıntı görmedim.. olursa da PSU'dan yana bir problem çıkma ihtimali var sadece.. onun dışında sistem canavar gibi.. :)
    Aklımda zaten 16 gb ram ve psu takviyesi yapacağım en yakın zamanda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.