Şimdi Ara

Maksimum 4500 liraya gaming notebook tavsiyesi ve birkaç soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ille de 970 diye arama bence. bir kere bu aletin laptop olduğunu unutma. gta v i full ayarda oynamak istiyorsan o paraya masaüstü al ben gibi laptopta da 940 ve üzeri gpu lar bence yeterlidir. her oyunu açar. bir önceki mesajda da dediğim gibi; monster alıp tam performans kullanamamaktansa msi al namın yürüsün monster çok övülür, çok iyi parçaları var, reklam şahane ama bana biraz da alienware çakması gibi geliyor. ha bir de tüple giden ferrari gibi, potansiyel var ama faliyet yok

• bel fitigi kullanıcısına yanıt
    900 serisi de çıkalı baya oldu, bu sene içinde yeni seri ekran kartı çıkartır Nvidia. Ekim 2014'ten beri piyasada bu kartlar, 1.5 sene olmuş.. Yani yakın dönemde eski seri olacak bu kartlar.

970M güzel bir ekran kartı bişi diyemeyeceğim tek amaç oyun ise laptoplarda masaüstü ekran kartlarına yaraşır seviyede performans veriyor 970M ve 980M ler.

Ama unutmamak lazım ki bunlar laptop ve küçük cihazlar. Alacağınız bilgisayarın soğutması yetersiz ise throttle yapacak ve oyun performansı düşük olacak ayrıca laptopun ömrü kısa olacaktır. ısınan laptoplar daha çabuk yorulur ve iflas ederler.

Ben bu bütçeye makul bir kasa toplardım, bir de ultrabook alırdım sağa sola götürmek için. Hatta kasayı 2. el alırdım çok uygun bulunabiliyor. Laptoplarla oyun oynamak keyifli değil (bence), tek amacı portatiflik. Eğer dışarıda oyun oynamayacaksanız masaüstü ve harici monitör ile çok daha keyifli oluyor bu iş. Ben oyun laptoplarımı bile external monitör + klavyeyle kullanıyordum.

MSI 62/72 serilerinin soğutması iyidir, 60 serilerinin iyi değil. Monster tulpar serileri de soğutmada iyi, abralar pek iyi değil. Ama kasa kalitesi olarak da tulparları da ben beğenmedim, incelemenizde fayda var.

970M'i 17" bir kasada kullanmakta fayda var, hem soğutması daha iyi olur hem de oyun için daha uygun büyük laptop.

960M e düşmek isterseniz, acer vn7, dell 7559 modellerine de bakmanızı öneririm. 2-3 sene sonra laptopu satıp + 1000 liranızla birleştirip yeni bir model alabilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rockcash

ille de 970 diye arama bence. bir kere bu aletin laptop olduğunu unutma. gta v i full ayarda oynamak istiyorsan o paraya masaüstü al ben gibi laptopta da 940 ve üzeri gpu lar bence yeterlidir. her oyunu açar. bir önceki mesajda da dediğim gibi; monster alıp tam performans kullanamamaktansa msi al namın yürüsün monster çok övülür, çok iyi parçaları var, reklam şahane ama bana biraz da alienware çakması gibi geliyor. ha bir de tüple giden ferrari gibi, potansiyel var ama faliyet yok

evet bu paraya sağlam bir masaüstü toplardım zaten ama sürekli bir yerde ikamet etmiyorum. istanbulda öğrenciyim. kaderime razı olup 960m almaya doğru gidiyorum. öyle olursa büyük ihtimal msi alırım zaten :d

• quote:

Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

900 serisi de çıkalı baya oldu, bu sene içinde yeni seri ekran kartı çıkartır Nvidia. Ekim 2014'ten beri piyasada bu kartlar, 1.5 sene olmuş.. Yani yakın dönemde eski seri olacak bu kartlar.

970M güzel bir ekran kartı bişi diyemeyeceğim tek amaç oyun ise laptoplarda masaüstü ekran kartlarına yaraşır seviyede performans veriyor 970M ve 980M ler.

Ama unutmamak lazım ki bunlar laptop ve küçük cihazlar. Alacağınız bilgisayarın soğutması yetersiz ise throttle yapacak ve oyun performansı düşük olacak ayrıca laptopun ömrü kısa olacaktır. ısınan laptoplar daha çabuk yorulur ve iflas ederler.

Ben bu bütçeye makul bir kasa toplardım, bir de ultrabook alırdım sağa sola götürmek için. Hatta kasayı 2. el alırdım çok uygun bulunabiliyor. Laptoplarla oyun oynamak keyifli değil (bence), tek amacı portatiflik. Eğer dışarıda oyun oynamayacaksanız masaüstü ve harici monitör ile çok daha keyifli oluyor bu iş. Ben oyun laptoplarımı bile external monitör + klavyeyle kullanıyordum.

MSI 62/72 serilerinin soğutması iyidir, 60 serilerinin iyi değil. Monster tulpar serileri de soğutmada iyi, abralar pek iyi değil. Ama kasa kalitesi olarak da tulparları da ben beğenmedim, incelemenizde fayda var.

970M'i 17" bir kasada kullanmakta fayda var, hem soğutması daha iyi olur hem de oyun için daha uygun büyük laptop.

960M e düşmek isterseniz, acer vn7, dell 7559 modellerine de bakmanızı öneririm. 2-3 sene sonra laptopu satıp + 1000 liranızla birleştirip yeni bir model alabilirsiniz :)

evet dediğinizde haklısınız. hiçbir zaman masaüstündeki oyun zevkini notebookta alamam bunu biliyorum. ve ben uzun yıllar laptop almayı sırf bu yüzden reddedip masaüstümü bölgeler arası taşıyan biriydim ama artık canıma tak etti :d 2 senedir istanbulda öğrenciyim ve masaüstü toplamak benim lehimde olmaz. sürekli dışarıdayım. belki sabit bir evim olsa masaüstü toplamak mantıklı olabilir ama misal seneye nerede kalacağımı bile bilmiyorum :D

şayet çıkarsam (çıkacağımı sanmıyorum ama) 4700 lira civarına monster'ın 17 inclik 970m modelini almayı düşünürüm. ama yaklaşık 1 aydır yaptığım araştırmalardan sonra benim ibre 960m'e dönmeye başladı malesef :d

• İlk olarak şunu söyleyeyim masaüstü gibi performans vermez lafı laptoplar için gerçekten doğru bir laftır ancak bu performans aralığı nedir kimse bunu belirtmiyor. Ben 970M'li asus rog g751 kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 yıl olacak aleti alalı. The witcher 3'ünden tut shadow of mordoruna bir sürü oyun oynadım bu makinede. Ve bu oyunların çoğu makinenin 10-12 saat aralıksız çalışmasını da beraberinde getiriyordu. Laptopumun bir kere ısındığını hala daha görmüş değilim. Fps performansı ise bu kadar olur mu dedirtiyor insanda. Oyunların pc optimizasyonu kesinlikle önemli bir faktör yalnız bu işi iyi yapan şirketlerin oyunlarında ultra ayarlarda 50-60 arası fps almak da mümkün oluyor. Doğal olarak şunu demeye getiriyorum. Masaüstü toplamak tabii ki mantıklıdır ancak çoğu kez taşıması mümkün olmadığından sıkıntı çıkaracaktır. 4500 tl gibi bir rakama laptop alacaksanız kesinlikle ekran kartının 970m den düşük olmamasına dikkat edin. Performans farkları gerçekten korkunç derecede oynuyor. Bu yüzden önünüzdeki zamanı 4500tl yi aşamamdan ziyade 4500 lira verip de 2 yıl sonra çöpe atacağım bilgisayarı almamın ne anlamı var diye düşünerek geçirmelisiniz. Keza 4500 tl nin üzerinde 500-1000 tl arası bir fiyat ekleyerek inanılmaz bir fark elde edebilirsiniz. Ayrıca namı kötü olan firmaların isimlerinin çıkmasının bir sebebi var. Gamer laptopun ısınma sorunu çıkarması kadar saçma bir şeyle karşılaşmak da istemezsiniz. O yüzden ince eleyip sık dokuyun lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalekale

İlk olarak şunu söyleyeyim masaüstü gibi performans vermez lafı laptoplar için gerçekten doğru bir laftır ancak bu performans aralığı nedir kimse bunu belirtmiyor. Ben 970M'li asus rog g751 kullanıyorum. Yaklaşık 1.5 yıl olacak aleti alalı. The witcher 3'ünden tut shadow of mordoruna bir sürü oyun oynadım bu makinede. Ve bu oyunların çoğu makinenin 10-12 saat aralıksız çalışmasını da beraberinde getiriyordu. Laptopumun bir kere ısındığını hala daha görmüş değilim. Fps performansı ise bu kadar olur mu dedirtiyor insanda. Oyunların pc optimizasyonu kesinlikle önemli bir faktör yalnız bu işi iyi yapan şirketlerin oyunlarında ultra ayarlarda 50-60 arası fps almak da mümkün oluyor. Doğal olarak şunu demeye getiriyorum. Masaüstü toplamak tabii ki mantıklıdır ancak çoğu kez taşıması mümkün olmadığından sıkıntı çıkaracaktır. 4500 tl gibi bir rakama laptop alacaksanız kesinlikle ekran kartının 970m den düşük olmamasına dikkat edin. Performans farkları gerçekten korkunç derecede oynuyor. Bu yüzden önünüzdeki zamanı 4500tl yi aşamamdan ziyade 4500 lira verip de 2 yıl sonra çöpe atacağım bilgisayarı almamın ne anlamı var diye düşünerek geçirmelisiniz. Keza 4500 tl nin üzerinde 500-1000 tl arası bir fiyat ekleyerek inanılmaz bir fark elde edebilirsiniz. Ayrıca namı kötü olan firmaların isimlerinin çıkmasının bir sebebi var. Gamer laptopun ısınma sorunu çıkarması kadar saçma bir şeyle karşılaşmak da istemezsiniz. O yüzden ince eleyip sık dokuyun lütfen.

kendimden örnek vereyim. masaüstünde oyun oynarken daha efektif oynadığımı düşünürüm hep. özellikle harici klavye olayından olayı. tabi ki gelişen teknolojiyle birlikte "laptopda oyun oynanmaz" lafı tarihe karışmak üzere ama masaüstünün verdiği rahatlığı laptop veremiyor benim gözümde. belki masaüstünde olduğu gibi notebook'u da aynı masaya koyup onu da aynı koltuğa oturarak oynuyoruz ama ben hep yadırgadım bu durumu. benim yadırgamamın da mantıklı bir açıklaması yok. tamamen psikolojik

inanın zaten 4500 liranın üstüne çıkacak durumum olsa böyle bir konu açmazdım bile. 5 bin veya 5500 liraya gayet güzel bir notebook alabilirdim
    asus'un şu modelleri çarptı gözüme. işlemci i7-4720HQ ve i7-4710HQ ama ekran kartı 980m ve 985m
    http://www.pcdepo.com/asus-rog-g751-gaming-notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-g-series-g56jk-dh71-gaming-notebook-fiyati,164093.html

• sizin laptopunuz asus g751 gerçekten çok güzel bir seri. Kalite ve soğutma olarka çok başarılı, ayrıca GTX970M çok iyi bir kart dolayısı ile tam zamanında ve en uygun laptopu almışsınız.

GTX970M var ise evet oyunlarda performans kaçınılmaz, masaüstünde ise daha düşük bir ekran kartı ile aynı performansı yakalarsınız.

Ayrıca gene belirttiğiniz laptop kalitesi önemli bir konu. Sizin durumunuzda GTX970M'i iyi taşıcak bir model almışsınız dolayısı ile akıyor laptop, her marka model de aynı durum olmuyor maalesef bence de bu kısım çok önemli.

Asus g752 abd de 1300-1400$ arası. TR de ise 6000 civarında bildiğim kadarıyla ciddi fark var. Yurt dışından getirme şansınız varsa buradan alın, ben forumdan bir arkadaşa getirtmiştim belli bir komisyon karşılığı yaklaşık 1 ay önce, çok memnun olduğunu söyledi bilgisayardan.
  • her kişiden farklı güzel yorumlar gelmiş. tercih tabiki senin. ancak benim düşüncem hala masaüstünden yana. ama sen de haklısın. bu sebeple senin yerinde olsam alacağım laptop linkini veriyorum.
    http://www.hepsiburada.com/msi-gl62-6qc-080xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602049?magaza=At%C4%B1l%C4%B1m%20Bilgisayar
    neden mi? sonuçta benim için bu laptop. ne kadar oyun oynasam da full + full özellikte oynayıp aleti kasmaya gerek yok. oynanabilir güzel bir karttır 940m. seyahatin bitince de adam gibi masaüstü alırsın, laptop kenarda kalır. bence bir kez daha düşün. laptopa 4500TL verilmesinden yana değilim. önerdiğim model 3.199TL, bence bu bile çok. iyi düşün taşın. GTA V i full özelliklerde kimse oynayamıyor. illa bişeyleri zaten kısacaksın. ama onun dışında cs go lol vs adam gibi oynarsın 940m ile de. arada 1200TL fark var. başka bir ihtiyacını da karşılayabilirsin. iyi düşün taşın, sonradan pişman olma  Maksimum 4500 liraya gaming notebook tavsiyesi ve birkaç soru

al bu da 4600TL ye toplama kasa o yüzden laptop pişmanlıktır

• quote:

sizin laptopunuz asus g751 gerçekten çok güzel bir seri. Kalite ve soğutma olarka çok başarılı, ayrıca GTX970M çok iyi bir kart dolayısı ile tam zamanında ve en uygun laptopu almışsınız.

GTX970M var ise evet oyunlarda performans kaçınılmaz, masaüstünde ise daha düşük bir ekran kartı ile aynı performansı yakalarsınız.

Ayrıca gene belirttiğiniz laptop kalitesi önemli bir konu. Sizin durumunuzda GTX970M'i iyi taşıcak bir model almışsınız dolayısı ile akıyor laptop, her marka model de aynı durum olmuyor maalesef bence de bu kısım çok önemli.

Asus g752 abd de 1300-1400$ arası. TR de ise 6000 civarında bildiğim kadarıyla ciddi fark var. Yurt dışından getirme şansınız varsa buradan alın, ben forumdan bir arkadaşa getirtmiştim belli bir komisyon karşılığı yaklaşık 1 ay önce, çok memnun olduğunu söyledi bilgisayardan.

aynı ürünler zaten yurt dışında hep daha uygun. mesela:http://www.amazon.com/dp/B015ZG9964/ref=psdc_565108_t1_B015ZG997I
    bu notebook 1,252.00. güncel kurla 3550 gibi bir fiyata denk geliyor. ama daha önce hiç yurtdışından alışveriş yapmadım. prosedür nasıldır vergi oranları nedir bilmiyorum. ve ayrıca yurtdışından alınan asus'un garantisi türkiye'de geçer mi? yarın bir gün bir arıza çıkarsa tekrar kargo mu yapmak gerek? ve diyelim ki bu modeli aldım, bana vergisiydi kargosuydu derken kaça patlar? sonrasında bu laptop amerikan prizlerine uyumlu halde geliyor. o durumu nasıl hallederim?
    ben mi kafamda büyütüyorum sorunları bilmiyorum ama benim kafamda bayağı soru var yurtdışı siparişleriyle ilgili :d

• quote:

Orijinalden alıntı: rockcash

her kişiden farklı güzel yorumlar gelmiş. tercih tabiki senin. ancak benim düşüncem hala masaüstünden yana. ama sen de haklısın. bu sebeple senin yerinde olsam alacağım laptop linkini veriyorum.
    http://www.hepsiburada.com/msi-gl62-6qc-080xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602049?magaza=At%C4%B1l%C4%B1m%20Bilgisayar
    neden mi? sonuçta benim için bu laptop. ne kadar oyun oynasam da full + full özellikte oynayıp aleti kasmaya gerek yok. oynanabilir güzel bir karttır 940m. seyahatin bitince de adam gibi masaüstü alırsın, laptop kenarda kalır. bence bir kez daha düşün. laptopa 4500TL verilmesinden yana değilim. önerdiğim model 3.199TL, bence bu bile çok. iyi düşün taşın. GTA V i full özelliklerde kimse oynayamıyor. illa bişeyleri zaten kısacaksın. ama onun dışında cs go lol vs adam gibi oynarsın 940m ile de. arada 1200TL fark var. başka bir ihtiyacını da karşılayabilirsin. iyi düşün taşın, sonradan pişman olma  Maksimum 4500 liraya gaming notebook tavsiyesi ve birkaç soru

al bu da 4600TL ye toplama kasa o yüzden laptop pişmanlıktır

benim de gönlüm masaüstünden yana normal şartlarda ama artık sürekli belli bir yerde ikamet etme şansım yok. okuluydu işiydi derken oradan oraya masaüstü taşımak istemiyorum :d

• bel fitigi kullanıcısına yanıt
    abd den kargo ile değil de tanıdık veya biriyle getirmek daha mantıklı, vergi binmemesi için. vergi binince çok hesaplı olmuyor. Asus ve birçok markanın 12 ay international garantisi var. priz için ise sadece ucuna bir adaptör dönüştürücü alıyorsunuz 5-10 liralık bir parça yeterli oluyor.

ABD'den amazon aracılığı ile gümrük dahil fiyatı uygun olan laptoplar var ama ben araştırmadım. forumda bir amazondan alışveriş konusu var oraya bakabilirsiniz detaylı bilgi mevcut. Laptop getiren birçok insan var.

Yakın dönemde gelecek tanıdığınız varsa 6000 liralık laptıopu 4200 e getirmek var. Tabi herkese uygun değil bu seçenek. Keşke ülkemizde teknoloji bu kadar pahalı olmasaydı, laptoplar üzerindeki fahiş fiyatları anlamıyorum ben, hadi cep telefonlarında ilave vergi var ama laptoplarda yok. Firmalar kendi farklarını çok koyuyorlar maalesef.

Ben 710$'a Dell xps 13 aldım, yaklaşık 2000 liraya geliyor. Burada o alet 4000TL-4500TL arası satılıyor. Böyle bir fark yok yani vergiyle cartıyla curtuyla açıklanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 3 Mayıs 2016; 16:10:20 >

• quote:

abd den kargo ile değil de tanıdık veya biriyle getirmek daha mantıklı, vergi binmemesi için. vergi binince çok hesaplı olmuyor. Asus ve birçok markanın 12 ay international garantisi var. priz için ise sadece ucuna bir adaptör dönüştürücü alıyorsunuz 5-10 liralık bir parça yeterli oluyor.

ABD'den amazon aracılığı ile gümrük dahil fiyatı uygun olan laptoplar var ama ben araştırmadım. forumda bir amazondan alışveriş konusu var oraya bakabilirsiniz detaylı bilgi mevcut. Laptop getiren birçok insan var.

Yakın dönemde gelecek tanıdığınız varsa 6000 liralık laptıopu 4200 e getirmek var. Tabi herkese uygun değil bu seçenek. Keşke ülkemizde teknoloji bu kadar pahalı olmasaydı, laptoplar üzerindeki fahiş fiyatları anlamıyorum ben, hadi cep telefonlarında ilave vergi var ama laptoplarda yok. Firmalar kendi farklarını çok koyuyorlar maalesef.

Ben 710$'a Dell xps 13 aldım, yaklaşık 2000 liraya geliyor. Burada o alet 4000TL-4500TL arası satılıyor. Böyle bir fark yok yani vergiyle cartıyla curtuyla açıklanamaz.

aynen dediğiniz gibi yurtdışında yaşayan biriyle getirtmek çok daha hesaplı. uygun birini bulabilirsem ben de böyle yapmayı düşünüyorum

• arkadaşlar son olarak şu 2 monster arasında kaldım.http://www.monsternotebook.com.tr/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=1105&uKods=480622,477896
    eğer 5400tl olan modeli alırsam bayağı bütçeyi aşmış olacağım. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yönlendirmesine ihtiyacım var.
    skylake faktörü bu kadar önemli mi?bu iki model arasında sadece işlemci mimarisi farkı ve bu mimari farktan kaynaklanan ddr4l ram farkı var. sizce ne yapmayalıyım? 5400tl'yi direkt verebilecek halim olsa bu ikilemde kalmazdım zaten. ben sadece beni uzun süre idare edebilecek bir model aradığım için bu fiyat farkına değer mi diye merak ediyorum.

• dostum bu modelin beni uzun süre idare edeceğini sanmıyorum. ekran kartının yanı sıra sabit disk 5400rpm hızında. onun haricinde benim düşündüğüm modellerden tek üstün olduğu nokta 16gb ram
  • arkadaşlar asus n552vw 256 gb lık olan versiyonunu satıyorum geçen hafta vatan bilgisayardan aldım , bilginize.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.