arkadaşlar bende dell inspiron 6400 laptop var. sistemimin ramini yükseltmek istiyorum ancak maximum kaç gb ve kaç mhz ram desteklediğini bilmediğimden nasıl bir ram alableceğim konusunda kararsızım. yardımcı olursanız sevinirim.. sistemim resimde...
Notebookunuzda ram için 2 slot var gibi duruyor ve ikiside dolu. Tahminen max 4gb desteklicektir(sadece tahmin) ama o bilgisayar için 4gb fazla zaten. 2gb DDR2 ram almanız yeterli. Eski ramleri çıkartmak zorunda kalıcaksınız.
quote:
Orijinalden alıntı: t3
Notebookunuzda ram için 2 slot var gibi duruyor ve ikiside dolu. Tahminen max 4gb desteklicektir(sadece tahmin) ama o bilgisayar için 4gb fazla zaten. 2gb DDR2 ram almanız yeterli. Eski ramleri çıkartmak zorunda kalıcaksınız.
evet eski ramlerimi çıkartıp 1gb+1gb iki ram almayı düşünüyorum.. ddr2 destekler mi ve kaç mhz almalıyım sizce?
Eski ramleriniz DDR2 667MHZ, dolayısıyla bu mhz'i destekliyor diyebiliriz. Aynısından alabilirsiniz ama 800mhz alsanızda olur. Oda çalısacaktır.
ilginiz için teşekkür ederim.. iki tane 800mhz 1er gb alıyım ben o zaman...
quote:
Orijinalden alıntı: t3
Eski ramleriniz DDR2 667MHZ, dolayısıyla bu mhz'i destekliyor diyebiliriz. Aynısından alabilirsiniz ama 800mhz alsanızda olur. Oda çalısacaktır.
bende yükseltmek istiyorum ddr2 533Mhz 2*512 var bi tane 2 alsam yanında 512yi eklseme olurmu acaba ve ne marka tavsiye edersiniz