|
Bildirim
10.300 dolar... Yemin ederim bir önceki dünyada günahkar olduğumuzdan kefaretimizi ödemek üzere cehennem diye buraya gönderildiğimizden şüphe ediyorum bazen.
|
Bu yaklaşımı çok kusurlu buldum zira zaten herkesin eski yeni bir aracı var. Eski araçların trafikten çıkması hem güvenliği hem de insanımızın hayat kalitesini arttıracaktır. Misal ben bu fiyat bandında 2001 model bir arabaya biniyorum. Araç fiyatları bu seviyelerde olsa yok paraya elimdekini çıkarıp böyle bir şeye binerdim, yine tek aracım olurdu. Hayatımın sanayide ve araca duyduğum öfke ve korku ile geçen zamanlarına da elveda demiş olurdum. Özetle kendimizi kandırmayalım lütfen :)
|
Bu arabanın bu paraya, 350 bin tl olarak ülkemizde satışa çıktığını düşünelim. 25-30 bin lira maaşı olan birinin bile dişini sıkarak bu tip araçları kolayca alması mümkün olsun senaryomuzda. Şimdi bir de İstanbulun berbat şehirleşmesini, mevcut trafiğini,hatta diger şehirlerdeki otopark, sokak düzeni vs yi de bir düşünün, herkesin otomobile çok uygun paralar karşılığında ulaşması halinde kontak çevirip 5-10 km lik mesafelere kaç saatte ulaşabilirsiniz? Ben söyleyim,evinizden çıkamazsınız. Park yeri yüzünden adam öldürme haberleri görürüz her gün.yani iki ucu bklu değnek malesef. Pahalı oluyor dert, ucuz olsa yine dert.
Amacım züğürt tesellisi değil, hepsi gayet gerçek şeyler bu ülkede yaşayan kimse karşı çıkamaz söylediklerime.Özetle alamıyoruz diye çok da üzülmemek lazım. Her yerimiz falso. |
Yav miting falan düzenlemek lazım. Dünyanın bı aptalı biz miyiz? 4 katı fiyata alıyoruz.
|
Avrupalı/Amerikalı üreticiler yıllarca bizi ...
|
İstanbul'a gelmesin benim yaşadığım şehirde trafik sıkıntısı yok almak isterim. Olayı az daha çevirsen Ekrem İmamoğlu' na bağlayacaksın neredeyse. Bir olayın çözümü başka bir hatada mı?
|
hocam zaten o kadar satın allım gücü yüksek ülkelerin çoğunda şehir planlama diye bir şey var ve uygulanıyor.
evlerin bodrum katına zorunlu olarak yapılan otoparklar daireye çevrilip satılmıyor, mesken yapımı onayını ''tanıdıkları'' ile değil o bölgenin altyapı-yol gibi kapasitesine göre karar verilip izin veriliyor-verilmiyor. |
Trafik vatandaşın çözebileceği bir sorun değil. Vatandaş gitmek istediği yere en konforlu şekilde ulaşmak ister. Dolayısıyla vatandaşın kafaya takması gereken bir sorun değil. Taksa da çözemeyecek. Mevzu, A noktasından B noktasına en konforlu şekilde varabilmek. Sen trafik olacak diye millet patpat’a binsin istersin ancak millet tam tersi trafik olsada olmasa da konforu ve güvenliği seçer. Dolayısıyla trafik kel alaka vatandaşın araba seçiminde. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Vay arkadaş 10k ya dolu dolu SUV alıyorlar adamlar |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBcoskunFB -- 3 Mayıs 2024; 12:3:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Talep olmadan arz olmuş. Dediğin senaryoda İstanbul krize girer ama bir şekilde kriz çözülüp şehir evrilir. Kişi başına düşen araba sayısına baktığımızda: NYC: 0.19 İstanbul: 0.23 Londra: 0.30 Berlin: 0.35 Paris: 0.95 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 3 Mayıs 2024; 7:1:22 > |
|
|