< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcake± -- 6 Eylül 2020; 11:58:21 > |
Malatya Organik Kayısı Pazarı! 🍑 (6. sayfa)
-
-
Antepli biri olarak ürünleriniz gayet organik Malatya pazarı ve Antep urunleri ortalama aşağı yukarı aynı sayılır tavsiye ederim belki fıstıklı urunleriniz daha ağırlıklı olsaydı kaliteniz daha yukarı cikar inşallah kendisine teşekkür ederim gayet ilgili bir arkadaş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İçime kurt düştü şimdi. Gidip marketten alirim bu duruma her tur ilaci zaten yiyeceksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen beni çok yanlış anlamışsın. Kayısı yada diğer kurutulmuş meyve/sebzeler parlak gözüksün diye ilacı var, böceklenmesin diye ilacı var, bozulmasın diye ilacı var, tatlansın diye ilacı var. Ohooo var oğlu var.
Marketten asla alınmaz. Bu sayfadaki arkadaştan alırsan minimum seviyede ilaç olur, maksimum seviyede organik olur.
Tam organik/ full organik diye birşey çok zor onu kastettim. Market kayısısı alınmaz. Parlak, cam gibi aynalı kayısı alınmaz. -
Bir adet Vezir Tepsisi siparişi verildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi æxen -- 21 Aralık 2020; 22:32:54 > -
Sarı olanların organik olmasının imkanı yok. Hepsi kükürte batırılıyor ve zararlı. En yakın arkadaşım kaysı işinde, sarı olanları sakın yeme diyordu kendisi. -
Merhabalar,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Sarı kayısı üretimi yönüyle gün kurusu -natural- kayısıdan farklılık gösterir. Bu farklılığa istinaden isimlendirmede de bu detayı dile getiriyoruz. Gün kurusu kayısı tamamen güneş altında, doğal yöntemlerle kurutulurken sarı kayısı daha uzun süre ve zorlu şartlarda muhafaza için daldan indirilir indirilmez belli standartlarda kükürtlü bir ortamda özel olarak işlem görür. Söz konusu arkadaşınızın bahsettiği gibi kayısının kükürde batırılması durumu yoktur. Kükürtlü ve belli sıcaklıktaki özel bir ortamda (yöresel ismiyle islimleme denir) belli bir süre bekledikten sonra kayısı çekirdeği çıkartılıp Güneş altında kurumaya alınır. Gün kurusu -natural- kayısıda bu islimleme işlemi yapılmayıp direkt Güneş'le kurumaya geçirilir.
Dolayısıyla uzun bir süre, sıcak-soğuk fark etmeden, ulaşım ve tüketim süresi, tarzı yönüyle farklılıklar gösteren durumlarda daha dayanıklı ve uzun zaman formunu koruması açısından sarı kayısı önerilerken; gün kurusu -natural- kayısı biraz daha dikkatli muhafaza edilip çabuk tüketilme gerekliliği içindedir.
Bu kükürtleme işlemi (islimleme) başta da ifade ettiğim gibi belli standartlarda olmaktadır. Kayısı esasen bir ihracat ürünüdür. Yani iç pazarda tüketiminin çok daha fazlası yurt dışına gönderilir ve Dünya kayısı ticaretinde Malatya kayısısının ve dolayısıyla Türkiye'nin payı çok büyüktür. Burada yurt dışına üretilen kayısı ile iç pazarda satışa sunulan kayısı ayrımı yoktur. Yani standartlar yönüyle irili ufaklı veya zedelenmiş, parlaklık gibi faktörler haricinde iç pazar da dış pazar da insanlar aynı kayısıyı tüketmektedir. Kükürtleme sabit oranları değişmez; fazlası kayısının tadını bozar, azı kayısıyı zorlu şartlara muhafazada zayıf kalır. Bu standartlar ışığında üretilen kayısıyı Türk vatandaşı da tüketir, ABD'de yaşayan bir ABD vatandaşı da Almanya'daki bir Alman vatandaşı da. Kısaca tüm sarı kayısılar üretimdeki bu standartlar yönüyle aynı üretim tarzında ve islimleme yöntemiyle üretilir. Zararlı olan veya zararı yönüyle açıklık bulunan bir ürün olsa öncelikle pazarın en büyük pastasını barındıran yurt dışı kısmına satışlar olmaz; iç pazar da kayısı talep görmez. Zira yıllardır süregelen bir kayısı üretim ve kurutma işleminden bahsediyoruz burada, bu basit ve sıradan bir işlem değildir.
Konuyu açık bir şekilde ve detaylıca paylaşmak istedim ki sizin nezdinizde merak eden herkese bir bilgilendirme olsun.
İyi forumlar...
______________________________
Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X