Şimdi Ara

mandrake 9.1 UZMAN ISI HATA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar; elimde mandrake 9.1 versıyonunu 3 cd lık dağıtımı bulunmakta. Bu dağıtımın bilgisayarıma 512 mb lık Kingston ram le makineme kurdum yukledım herhangı bır problemle karsılasmadım fakat bılgısayarımın ılave bır 512 kıngston ddr ram taktıgımda lınux ısletım ıstemı acılmıyor, ramlerı tek tek denedıgımde 512 mb ken lınux acılıyor 1024 mb oldugunda siyah ekran gelıyor caps lock ve scrool lock ısıkları yanıp yanıp sonuyor fakat gıne 1024 mb ta lınuxu fails safe modda acmak ıstedıgımde lınux ısletım ısstemı safe modda acılıyor , safe modda tekrar kapatıp acıyorum belkı acılır dıye :) ama gene nafıle,lınuc ı sılıp yenıden kurmak ıstedıgımde ılk cd yı takıp boot etmek ıstedıgımde gene caps ve scroll yanıp yanıp sonuyor sıyah ekran uzerıne bılgısayar kıtlenıyor, ben ısın ıcınden cıkamadım, yardımcı olabılcek uzman arkadaslar varsa sevınırım...

• quote:

Orjinalden alıntı: pcforum

Böyle bir sorun hiç duymadım. Acaba kurulumda bıraktığınıx swap alanı ile ilgisi olabilir mi? Kurulumu üstüne yeniden yapmayı deneyin. Swap alanı v.s. ayarları otomatik yapsın. Bakalım ne olacak.

HEr seyin bir ilki vardir bu sorunuda duymus oldun zaten otomatik yapmisti swap alannlarini linux bak simdi 512 yi takiyorum takir takir calisiyr ustune bir 512 daha takiyorum 1024 oluyor valla acilmiyir fail safe modu disinda ama 512 y' tekrar cikardigimda yine sorun yok ramleride tek tek taktim yine sorun yok ama 1024 lunca sorun oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReNArD -- 23 Mayıs 2005, 18:37:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ReNArD

selam arkadaslar; elimde mandrake 9.1 versıyonunu 3 cd lık dağıtımı bulunmakta. Bu dağıtımın bilgisayarıma 512 mb lık Kingston ram le makineme kurdum yukledım herhangı bır problemle karsılasmadım fakat bılgısayarımın ılave bır 512 kıngston ddr ram taktıgımda lınux ısletım ıstemı acılmıyor, ramlerı tek tek denedıgımde 512 mb ken lınux acılıyor 1024 mb oldugunda siyah ekran gelıyor caps lock ve scrool lock ısıkları yanıp yanıp sonuyor fakat gıne 1024 mb ta lınuxu fails safe modda acmak ıstedıgımde lınux ısletım ısstemı safe modda acılıyor , safe modda tekrar kapatıp acıyorum belkı acılır dıye :) ama gene nafıle,lınuc ı sılıp yenıden kurmak ıstedıgımde ılk cd yı takıp boot etmek ıstedıgımde gene caps ve scroll yanıp yanıp sonuyor sıyah ekran uzerıne bılgısayar kıtlenıyor, ben ısın ıcınden cıkamadım, yardımcı olabılcek uzman arkadaslar varsa sevınırım...

Arkadaşlar sorunun cevabını buldum neden bilmiyorum ama 1024 mb lık ram ile gorusntu ozellikli kurmak istediğimde yani nrmal boot ve klasik yukleme seçeneği ile kitleniyor capslook ve scroll lock ışıkları yanıp yanı sonuyor ve simsiyah ekran kalıp donuyor ama boot edip f1 tusuna basıp sonrada çıkan ekrana text yazıp yuklediğimde hiç bir problem olmuyor yukleme bitiyor sorunsuz yukleme bittikten sonra açılışa bu sefer linux-enterprize yazıyor seçtiğimde ise linux sorunsuz çalışıyor kitlenmiyor sizce neden 1024 mb lık ramde normal yuklediğimde kitlenirde text modunda yuklediğimde kitlenmez ben anlamış değilim :) cevabı bilen var ve paylaşırsa sevinirim

• cekirdeğin 1024MB ramda çalışmak üzere derlenmemiş olduğundan bu sorunu yaşıyorsun. Normalde çekirdek yediyüzküsür MB RAM da çalışmak üzere derlemniştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cxa1191s

cekirdeğin 1024MB ramda çalışmak üzere derlenmemiş olduğundan bu sorunu yaşıyorsun. Normalde çekirdek yediyüzküsür MB RAM da çalışmak üzere derlemniştir.

benimki de 1024 mb ama şimdiye kadar hiç bu sorunu yaşamadım.. hatta kernel derlediğimde 1 gb seçeneğini kapatmama rağmen çalıştı..
  • çalışır ancak ramleri düşük görür diye biliyorum.800 civarı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.