Şimdi Ara

mantığını merak ettiğiniz formül ya da kavram var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sEbAsTıaN2

Yıldızlar konusundaki tüm formuller

Yıldızlar konusundaki formüllerin hepsinin çıkış yerini bilen bir fizik hocasının olmadığı kanaatindeyim.son yılarda müfredata girmiş ve sanki ezberlettirilmek için girmiş bit konu zaten.

bu konuyu açmadan önce de inşallah yıldızları sormazlar dediydim içimden sordun
    cevap bilmiyorum.
    Bilen biri varsa aydınlatsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cancanlako

Гl.(l+1)).(h/2pi)

Anlayamadım yazmaya çalıştığını. L l+1i diyorsan fizikteki bilmiyorum ama h/2pi nin tam katının neden olduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Yani biz logaritma tabimina gore tanimsiz diyoruz . logaritma kurallari daha farkli olsa yani 0ussu 0 a uygun olsa belirsiz olmayacakti. Sistem kotu :))

Logaritmadan kaynaklı bir sıkıntı değilki hocam sonsuz kavramından kaynaklı.birbirine ters yönde etki eden iki olaydan hangisi ağır basıyorsa o yönde dengeye geliyor.kimyadaki denge gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: sombraron

Şu 1 + r + r^2 + r^3... ve k.k! toplam formüllerinin nereden geldiği

1+r...=a de ve genel terimle çarp
    r+rkare...=ar olur.
    birbirinden çıkarırsan o formül gelir.şahsen her zaman böyle yapıyom formül bilmiyorum.
    k.k!ise k+1-1 . K! Düşün.
    k+1!-k! Olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: 7styx7

trigoda cos(n+a) -cosa olarak gelir ama burada a yı dar açı kabul edip bu sonuca ulaşırız ya dar açı olmazsa ?
    +bir de matris-detarminantın genel olarak mantığını anlamayamadım
    onun dışında sorun yok gibi

A dediğin herhangi bir açı zaten dar da olsa geniş de olsa eksilisi olacak.n dediğinin 180 360 gibi bir şeyse

Matris kadar rezil bir konu yok maalesef.%100ünü bilgisayqrlar yapıyor ama bize dayatılıyor ezberlememiz için.dişimizi sıkıp hafıxaya oturtmak lazım sınava kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: 7styx7

hocam bence güzel oldu böyle basit şeyleri ispatlayarak devam edelim ayrıca birazcıkta aydınlanmış oluruz
    Sorum şu bir üçgenin iç açılar toplamı neden 180 derecedir ?

Kenarının birinden geçen bir doğru çiz.karşındaki köşesinden bu doğruya paralel bir doğru daha çiz.iç ters açılardan tam bir doğru parçasını kapsayan açı gelecek. Onu da işlem kolaylığı açısından 180 demişler.sen istersen 200 alabilirsin.;)400 e tamamlarsın

• Üçgenin iç açıları toplamı sorulmuş,
    Her üçgenin bir cevrel çemberi vardır. Çemberin çevresinin tamamı 360° kabul edilmiştir ( bir tam tur) yani bu bir kabuldur.

Ucgenimizin her köşesi çember üzerinde, ve köşe açılarının gördüğü yaylar, çemberi tamamlamaktadir. Çevre acı gördüğü yayın yarısı degerindedir. Toplam yay derecesi 360, üçgenin açılar toplamı 180 gelir.

Ayrıca geometrideki süper üçlü kuralı da burdan geliyor. Herhangi bir dik üçgenin çevrel çemberi çizildiginde, hipotenus çemberin çapıdır. Hipotenusün tam ortası ise çemberin merkezidir. Çemberin merkezi, köşelerimiz çember üzerinde olduğu için tüm köşelere eşit uzaklıktadır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.