Şimdi Ara

Mantık Soruları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
6
Favori
17.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yirmisekizli

quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

quote:

Orijinalden alıntı: yirmisekizli
    quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

5. soruda mesela
    3-3-2-4
    4*2=2+3+3
    hocam hepsinde oluyor dikkat edin

son rakam 5 değil de 6 olsa doğru oluyor

3 - 3 - 2 - 4 - 3 - 5 - 4 - 5(6) - ?

ve soru işareti yerine de 5 geliyor. Cevap 5 oluyor

Pulmicort un anlatmak istediği mantık şu:

2. sayıyla 3. sayıyı çarpıyoruz

3*2=6

ve sağdaki çarpan dışında geri kalanları topluyoruz

3+3=6

yine

aynı şejkilde

2*4=8

3+3+2=8

aynen hocam telden okadar anlatabildim yanlış ama galba

sondaki 5 in 6 olması gerekiyor. Ya yanlış yazılmış ya da başka bir mantığı var.

acaip bi teknik buldum bence orası 6 olsun. Boşa gitmesin teknik

• türk işi

soruya cevap değil, cevaba soru
  • Yok arkadaşlar seri doğru. Pulmicort un mantığını anladım şimdi, gayet güzelmiş ve hakikatten neredeyse doğru olucak ancak daha 2. sayı bile vermiş olduğun mantığa uymuyor.

3*3=9 ancak 3ten önce sadece 3 var ve 9 eşit değildir 3.
  • 8) OKUMAK ÇOK ZOR :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhsycoMantis

8) OKUMAK ÇOK ZOR :)

Tebrikler :)
  • 8) ...OUAÇKO...
    .......KMKOZR...... Burda ne yazdığını okuyabilir misiniz?
    İpucu: Noktaların bir önemi yok, harflerin altalta gelmesi için yapıldı.

"OKUMAK COK ZOR"
  • B - C - D - E - G - L - M - N - O - P Hangi harf diğerlerinden farklıdır ve neden?

"B-C-D-E" ve "L-M-N-O-P" ard arda gelen harfler.

G yerine F olmaliydi,2 adet 5'li ardisik grup olurdu.

Cevap : G
  • 5. soruda arkadaşların yazdıkları kesinlikle doğru oluyor sorudaki son sayı 6 olmalı çünkü;

yan yana olan 2 sayının çarpımı soldaki sayıların toplamına eşit oluyor yani mesela

3x5= 15 yani (3 + 3 + 2 + 4 + 3) başka örnek de yazayım
    4x3= 12 yani (3 + 3 + 2 + 4)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tokatairways

B - C - D - E - G - L - M - N - O - P Hangi harf diğerlerinden farklıdır ve neden?

C'den sonra Ç, O'dan sonra Ö var hocam
  • quote:

quote:

B - C - D - E - G - L - M - N - O - P Hangi harf diğerlerinden farklıdır ve neden?

Hocam bu sorular yabanci sitelerden alinma,cunku ENG alfabede dediginiz harfler yok.

Ozellikle dediginiz harfler diyorum,cunku onlar benim klavyede de yok :-)
  • @ tokatairways

Doğru cevap değil, zaten hangi harf diğerlerinden farklıdır diye sordum, yani seriyi bozar diye değil :)

@ PhsycoMantis

Dostum seri yanlış değil, hadi diyelim 5 yerin 6 olucak, ozaman soru işareti yerine ne gelicek? Onu da geçtim, daha 2. sayı bile vermiş olduğun diziyi sağlamıyor.

2. sayı 3

3*3=9 eee 2 sayıdan önceki sayıların toplamı 9 mu yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 9 Aralık 2010; 3:24:45 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bu sorular yabanci sitelerden alinma,cunku ENG alfabede dediginiz harfler yok.

Ozellikle dediginiz harfler diyorum,cunku onlar benim klavyede de yok :-)

Bu sorular demek yabancı sitelerden alınma. Bneim üretmediğimi nerden biliyorsun? :) Herneyse cevabın yanlış.

• O zaman bendeki duz mantik,illa ki kendi tezim dogru cikacak diye,her turlu atmasyon sallamasyon yazmisimdir,affet :-)
  • quote:

O zaman bendeki duz mantik,illa ki kendi tezim dogru cikacak diye,her turlu atmasyon sallamasyon yazmisimdir,affet :-)

Yok hocam estağfurullah. Bir sorunun birden fazla cevabı olabilir ve her mantıklı cevabı kabule derim. Ancak senin cevabını verdiğin soruda hangi harfın farklı ( yapısal olarak ) olduğunu soruyorum. Yani yerine ne gelmesi gerekir diye değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

@ tokatairways

Doğru cevap değil, zaten hangi harf diğerlerinden farklıdır diye sordum, yani seriyi bozar diye değil :)

@ PhsycoMantis

Dostum seri yanlış değil, hadi diyelim 5 yerin 6 olucak, ozaman soru işareti yerine ne gelicek? Onu da geçtim, daha 2. sayı bile vermiş olduğun diziyi sağlamıyor.

2. sayı 3

Hocam soruda 3-3 diye başlamış 3x3=9 evet ama 3 ten önce sayı yok ki buna bakamayız ben diyorum ki ardışık herhangi iki sayıyı çarpınca çıkan sonuçla o iki sayıdan soldaki sayı dahil kendinden önceki sayıların toplamı aynı oluyor yani 3x3=9 ama ilk 3 sayısından önce sayı olmadığı için zaten toplayamayız anlatmak ne zor ya umarım anlatabilmişimdir

• 3 - 3 - 2 - 4 - 3 - 5 - 4 - 6 - ?

soru böyle olmalı diyorum iddiam bu kanıtlayabilirim şöyle ki:

4x6= 24 yani (3 + 3 + 2 + 4 + 3 + 5 + 4)

Eğer soru böyle olsaydı cevap 5 olurdu açıklaması da şöyle:

6x5= 30 yani (3 + 3 + 2 + 4 + 3 + 5 + 4 + 6)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

@ tokatairways

@ PhsycoMantis

2. sayı 3

Hocam soruda 3-3 diye başlamış 3x3=9 evet ama 3 ten önce sayı yok ki buna bakamayız ben diyorum ki ardışık herhangi iki sayıyı çarpınca çıkan sonuçla o iki sayıdan soldaki sayı dahil kendinden önceki sayıların toplamı aynı oluyor yani 3x3=9 ama ilk 3 sayısından önce sayı olmadığı için zaten toplayamayız anlatmak ne zor ya umarım anlatabilmişimdir

Ben seni ve bu mantığı ilk olarak ortaya atan arkadaşı çok iyi anladım. Ancak bu bir dizi mantığıysa her sayıyı vermeli. Ancak 2. sayıyı vermiyor. Hatta son sayıyı da vermiyor :)

Seriyi düzeltmek yerine, çözmeye bakın, hatta cevap açıklandığında çok gülüceksiniz :))

Bu arada 10. soru eklendi.

Edit: Can kardeş, soruyu çözmek yerine diziyi düzeltmeye çalışıyorsunuz Doğrudur o mantıkla yeni bir soru oluşturulabilir ancak bu soruda öyle değil :D Hala şöyle olmalı diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 9 Aralık 2010; 3:40:31 >

• 9) Cevap "O" diyorum

Çünkü sadece bu harf her açıdan simetriktir diğerleri her açıdan simetrik olamaz doğru mu?
  • quote:

9) Cevap "O" diyorum

Çünkü sadece bu harf her açıdan simetriktir diğerleri her açıdan simetrik olamaz doğru mu?

Aslında doğru cevap değil, ama soruda istenen kriterleri sağlıyor, doğru cevap olarak kabul edebilirim. Yarına kadar eğer gerçek cevap gelmezse, senin cevabını koyarım yukarıya, benim istediğim cevabı da alternatif cevap olarak koyarım
  • 9. sorunun cevabına E diyorum, normal yazımda diğer harfler el kaldırmadan üstünden geçmeden rahatlıkla yazılabilirken E yazılamaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.