Şimdi Ara

Mantıyı nasıl yapıyorlar ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hamuru aç falan çok uğraştırıcı değil mi beyler?

     Mantıyı nasıl yapıyorlar ya?
     Mantıyı nasıl yapıyorlar ya?







  • Hazırı var hocam. O değil de sarımsaklı yoğurtlu bi mantı iyi giderdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_kullanıcı -- 26 Ağustos 2016; 4:53:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afferim sana

    Hayaller mantı hayatlar kaşarlı tost.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

    Hazırı var hocam. O değil de sarımsaklı yoğurtlu bi mantı iyi giderdi.

    Hazırı gerçeği gibi olmuyor hocam ya yalnız gerçeği de zor yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada

    Mantı Tarifi'nin Malzemeleri

    3 su bardağı un
    1 su bardağı ılık su
    Tuz
    1 adet yumurta
    içi için:

    250 g az yağlı kıyma
    1 adet orta boy soğan
    Karabiber
    Pul biber
    Tuz
    pişirmek için:

    Tereyağı
    2 yemek kaşığı salça
    Üzeri için:

    Sarımsaklı Yoğurt
    Nane
    Sumak
    Pul biber
    Mantı Tarifi'nin Yapılışı

    Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_kullanıcı -- 26 Ağustos 2016; 4:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gece gece yaptığın ayıp 😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

    Bu arada

    Mantı Tarifi'nin Malzemeleri

    3 su bardağı un
    1 su bardağı ılık su
    Tuz
    1 adet yumurta
    içi için:

    250 g az yağlı kıyma
    1 adet orta boy soğan
    Karabiber
    Pul biber
    Tuz
    pişirmek için:

    Tereyağı
    2 yemek kaşığı salça
    Üzeri için:

    Sarımsaklı Yoğurt
    Nane
    Sumak
    Pul biber
    Mantı Tarifi'nin Yapılışı

    Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.




    Hahahaha eyvallah hocam :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.