Bildirim
Mantıyı nasıl yapıyorlar ya?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
Mesaj
-
-
Hazırı var hocam. O değil de sarımsaklı yoğurtlu bi mantı iyi giderdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_kullanıcı -- 26 Ağustos 2016; 4:53:00 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Afferim sana
Hayaller mantı hayatlar kaşarlı tost.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: The_kullanıcı
Hazırı var hocam. O değil de sarımsaklı yoğurtlu bi mantı iyi giderdi.
Hazırı gerçeği gibi olmuyor hocam ya yalnız gerçeği de zor yapılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada
Mantı Tarifi'nin Malzemeleri
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta
içi için:
250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
pişirmek için:
Tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber
Mantı Tarifi'nin Yapılışı
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_kullanıcı -- 26 Ağustos 2016; 4:58:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gece gece yaptığın ayıp 😒
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: The_kullanıcı
Bu arada
Mantı Tarifi'nin Malzemeleri
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta
içi için:
250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
pişirmek için:
Tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber
Mantı Tarifi'nin Yapılışı
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun. Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin. 5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pulbiber de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hahahaha eyvallah hocam :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X