Şimdi Ara

Manzara çekimlerinde diyafram ve enstantane ayarı ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba fotografçılık konusunda amatörüm ISO diyafram ve enstantane üzerine oldukca araştırma yaptım ve yakın zamanda 650d almayı dusunuyorum bu noktada takildigim bir yer var, kıt lens ile en genis açıda gündüz manzara çekimi yaptığımızı varsayarsak diyafram degerimiz genel her yerin net çıkması için rakam olarak yüksek olmasımı lazim? Ornek 8,12,20 gibi ve aynı zamanda uzun pozlama yapmayacağımiz için ve ışık yeterli oldugu için fazla almaması için yüksek rakam yanı hızlı bir çekim ayarınamı getirmemiz gerekiyor? Umarım karmaşık ve saçma soru olmamıştır vesselam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genelde f5 civarı çekiyorlar. f8 falan da oluyor. daha üst değerler de olur ama genelde f5-f8 arası en çok gördüğüm. f20 falan çok kısıık açıklıklar. çok uzaktaki detaylar daha net olarak çıkar ama yakın ve orta mesafe yumuşaklaşır hatta bulanıklaşır gibi. sen diyaframı ayarla ,diğer ayarları makine kendi yapsın.
  • F8 idealdır. Iso ve perde hızını pozometre 0 olacak şekilde ayarlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkose1453

Herkese merhaba fotografçılık konusunda amatörüm ISO diyafram ve enstantane üzerine oldukca araştırma yaptım ve yakın zamanda 650d almayı dusunuyorum bu noktada takildigim bir yer var, kıt lens ile en genis açıda gündüz manzara çekimi yaptığımızı varsayarsak diyafram degerimiz genel her yerin net çıkması için rakam olarak yüksek olmasımı lazim? Ornek 8,12,20 gibi ve aynı zamanda uzun pozlama yapmayacağımiz için ve ışık yeterli oldugu için fazla almaması için yüksek rakam yanı hızlı bir çekim ayarınamı getirmemiz gerekiyor? Umarım karmaşık ve saçma soru olmamıştır vesselam..

Sizinle henüz fotoğraf makinası almamışken birkaç bilgi paylaşmak isterim... 5-6 dakikanızı ayırırsanız birşey kaybetmezsiniz.

http://fotoptik.blogspot.com/2015/03/kullan-yorum-kllan-yorum.html

http://blog.fotozeynep.com.tr/2015/02/22/5-farkli-inceleme-sonucu-pm2-pl5-om-d-e-m-en-iyi-sensorlu-aynasizlar-icinde-zirveye-oynuyor/

Ayrıca her lensin en keskin olduğu diyafram değerleri vardır(farklıdır). Alacağınız veya elinizdeki lensin en net olduğu diyaframı mesela "Canon 18-55 IS review", "Olympus 14-42 R review", "Nikkor 18-55 review" şeklinde google'dan falan aratırsanız bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Genellikle lensler F11'den sonra keskinlik kaybı gösterirler. Yine genel olarak en düşük diyafram değerinde de en keskin görüntüyü vermezler. Ortalama olarak F5 üzeri ve F13 altı değerler manzara için iyi olabilir diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

F8 idealdır. Iso ve perde hızını pozometre 0 olacak şekilde ayarlayın.

Ben pozmetreyi - 1/3 yapıyorum. Gökyüzünden daha fazla detay almak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.