Şimdi Ara

Marantz ile uyumlu hoparlör (6005`i iade edip, 7005 aldim) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lamav4

Teşekkürler. İkon lara neden dayanamadiniz acaba?

Bowers-wilkins 683 nerede dinleyebilirim bilmiyorum ama o da çok tavsiye ediliyor.

@lamav4
    Doğubank Dikmen müzik Cem beyde dinleyebilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodrum25

quote:

Orijinalden alıntı: lamav4

Teşekkürler. İkon lara neden dayanamadiniz acaba?

Bowers-wilkins 683 nerede dinleyebilirim bilmiyorum ama o da çok tavsiye ediliyor.

@lamav4
    Doğubank Dikmen müzik Cem beyde dinleyebilirsiniz

683 leri dinledim yavan geldi cm8 serisi daha tatminkâr

kıyasla her ikisini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Polk audio rti a5-a7,dali ikon 6-7,Bowers and Wilkins 683 - cm8 seçeneklerine indirdik. Belki bir de monitör audio serileri. Proav de b&w hariç hepsi var gözüküyor internet sitesinde. Bakalım bu ay sonunda amfimi koltuk altına alıp dinleme turlarına çıkacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamav4 -- 10 Ocak 2015; 21:49:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam almışken iyi bişey alın derim ben
  • Teşekkürler çok yardımcı oldunuz :) :)

• Selamlar

Bu listede Kef LS50 olmaz mı? Kef R500 de diyeceğim ama biraz fiyatı yüksek kalabilir. 683 s2'si çıkmıştı.
  • kef vs hiç yoktu hesapta. bu da yeni çıktı. şu ocak ayı bi geçsin dinleme turuna çıkacağım.

bu arada da doların poundun düşmesini bekliyorum da hiç oralarda bezleri yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreeNLaNCeLoT

Hocam İkon serisi özellikle ikon 6 ve 7 bir ara çok popüler olması nedeniyle markaya da olan güven nedeniyle ve dediğim gibi almışken en iyisi olsun anlayışı ile çok dinleti yapmadan İkon 7 lerde karar kılmıştım.Aldıktan sonra bahsettiğim süre içinde 3 ayrı avr (HK 635 pio 921 ve en son şuan sahip olduğum onkyo 808 ile denemelerimde her türlü ayar ve konumlandırma yapmama rağmen beni hiçbirş şekilde tatmin etmedi.Sesler sanki bir perde arkasından geliyor gibi silik idi. Öyleki çoğu zaman dinleti yapmak bile gelmiyordu içimden. Şu an 3 gündür müzik dinlediğimi hissettim diyebilirim. Öyleki müzik marketlerden dinlediğim dinlemediğim orjınal cd ler alıyorum 320 kbps birçok mp3 format flac vs deniyorum. 40 m2 salonumda zensorler ile aldığım ses beni son derece memnun etti. Tabi sonuçda ben prof biri değilim ancak yinede tavsiyem karar verdiğiniz amfiyle bu hoparlörleri uygun şartlarda birkaç kez dinlemeniz olacaktır. Klasik olacak ama bana iyi gelen size gelmeyebilir. Ben sadece uzun hayal kırıklığı süreçlerinden sonra ummadığım şekilde beni mutlu eden müzikten tekrar zevk almamı sağlayan zensor 3 lerim le ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Ikon 2 kullanmıştım ve müziksel anlamda gerçekten başarılı idi ve fazladan ribbon tweeterı var neden böyle oldu sizde anlamadım

• Forumda İkonların müzikal kalitesi bir değil birçok kullanıcı tarafından vede dinlemiş kişilerce sabittir.Forumda birçok İkon kullanıcısı vardır birçok kişininde müzikal olarak başarılı bir hoparlör olduğu yönünde izlenim ve değerlendirmeleri vardır.Her iki hoparlörü dinlemiş biri olarak Zensor ile İkon mukayesesi bile olamaz en azından İkonların ilk başta ribbon farkı açıkça kendini belli ediyor.Bu nasıl olmuştur İkonlar nasıl Zensordan daha kötü bir performans göstermiştir bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Forumda İkonların müzikal kalitesi bir değil birçok kullanıcı tarafından vede dinlemiş kişilerce sabittir.Forumda birçok İkon kullanıcısı vardır birçok kişininde müzikal olarak başarılı bir hoparlör olduğu yönünde izlenim ve değerlendirmeleri vardır.Her iki hoparlörü dinlemiş biri olarak Zensor ile İkon mukayesesi bile olamaz en azından İkonların ilk başta ribbon farkı açıkça kendini belli ediyor.Bu nasıl olmuştur İkonlar nasıl Zensordan daha kötü bir performans göstermiştir bilmiyorum...

Hocam yanlış mesajı alıntılamışsınız ben de Ikon'un Zensor 3'den daha iyi olacağını biliyorum.

• Elektronik müzik dinlemek için, normal bir ev odasında,
    Dali Ikon 6 kule ile Klipsch RF 62 II arasında karşılaştırma yapsak,
    hangisi iyi bir tercih olur? Ve uyumlu amfi olarak ne tavsiye edersiniz?
    Veya başka hoparlör ve amfi ikilisi de tavsiye verebilirsiniz.
  • mrb arkadaşlar, ikon 6 ile sistemi tamamladım.

kısaca şöyle bir şey oldu:

marantz pm7005
    dali ikon mk2 6
    pro-ject rpm 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreeNLaNCeLoT

Hocam İkon serisi özellikle ikon 6 ve 7 bir ara çok popüler olması nedeniyle markaya da olan güven nedeniyle ve dediğim gibi almışken en iyisi olsun anlayışı ile çok dinleti yapmadan İkon 7 lerde karar kılmıştım.Aldıktan sonra bahsettiğim süre içinde 3 ayrı avr (HK 635 pio 921 ve en son şuan sahip olduğum onkyo 808 ile denemelerimde her türlü ayar ve konumlandırma yapmama rağmen beni hiçbirş şekilde tatmin etmedi.Sesler sanki bir perde arkasından geliyor gibi silik idi. Öyleki çoğu zaman dinleti yapmak bile gelmiyordu içimden. Şu an 3 gündür müzik dinlediğimi hissettim diyebilirim. Öyleki müzik marketlerden dinlediğim dinlemediğim orjınal cd ler alıyorum 320 kbps birçok mp3 format flac vs deniyorum. 40 m2 salonumda zensorler ile aldığım ses beni son derece memnun etti. Tabi sonuçda ben prof biri değilim ancak yinede tavsiyem karar verdiğiniz amfiyle bu hoparlörleri uygun şartlarda birkaç kez dinlemeniz olacaktır. Klasik olacak ama bana iyi gelen size gelmeyebilir. Ben sadece uzun hayal kırıklığı süreçlerinden sonra ummadığım şekilde beni mutlu eden müzikten tekrar zevk almamı sağlayan zensor 3 lerim le ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    aradan 5 yıl geçmiş biraz hortlatma olacak ama aynı değişimi bende yaptım zensor 3 den ikon 6 mk2 dediklerinize aynen katılıyorum fakat ikonlar enstrümantal şarkılarda güzel fakat yerli pop, rap, türkü tarzlarında boğuk ve beklentinin çok altında kalıyorlar.

• aseasew kullanıcısına yanıt
    Ikon ile zensorü aynı kategoride kıyaslamak bile yanliş ki zensorün daha iyi keyif verdigi söylenmiş enteresan.

Muhtemelen iyi çalan hoparlörlerin kayıtta ne varsa en ufak hatayı da dinleyicinin kulaklarına cakması sonucu böyle düsünceler olabiliyor . Zensör kayittaki her detayı veremedigi icin iyi caldigi düsünülüyor galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

Ikon ile zensorü aynı kategoride kıyaslamak bile yanliş ki zensorün daha iyi keyif verdigi söylenmiş enteresan.

Muhtemelen iyi çalan hoparlörlerin kayıtta ne varsa en ufak hatayı da dinleyicinin kulaklarına cakması sonucu böyle düsünceler olabiliyor . Zensör kayittaki her detayı veremedigi icin iyi caldigi düsünülüyor galiba.
    Kim ne derse desin hareketli şarkıları ikon sıcak çalamıyor boğuk kafa ağrıtıcı şekilde sunuyor ama enstrümantal şarkılarda parasının hakkından fazlasını verir müzikte tarz seçen bir hoparlör

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

Kim ne derse desin hareketli şarkıları ikon sıcak çalamıyor boğuk kafa ağrıtıcı şekilde sunuyor ama enstrümantal şarkılarda parasının hakkından fazlasını verir müzikte tarz seçen bir hoparlör

Alıntıları Göster
    Boğuk nasıl çalsın hocam çift tweeter var.
    Sizin mevcut düzeninizde küçük, oda eşleşmeyen amfi, kaynak flac mı mqa mi bunlar değilse ikon gibi bir modelin hakkını verebilmek elbette mümkün değil zensor daha iyi çalar tabiki de.
    Tavsiye olarak bunun yerine Kef LS50yi kesinlikle düşünün derim Ikon 6'dan belki bir tık pahalıdır hem o odaya hitap eder hem de zensorden çok daha üst seviyedir her anlamda.

• Selamlar,
    Marantz PM7001 amplimi halen Klipsch RF82 ile sürüyorum, Denon PMA 720AE ile upgrade yapsam sizce nasıl olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58cemo

Selamlar,
    Marantz PM7001 amplimi halen Klipsch RF82 ile sürüyorum, Denon PMA 720AE ile upgrade yapsam sizce nasıl olur..
    7001 eski de olsa sınıf olarak daha üst sınıf bir amfi upgrade olmayacağı kesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7001'le devam o zaman teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58cemo

Selamlar,
    Klipsch RF82 ile nasıl sürüyorsun ya. seni bu dertten kurtarabilirim istersen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.