Şimdi Ara

Mardin Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar temmuz ayında 2 günlüğüne Mardin'e gitmek istiyorum. Özellikle mimarisinden çok etkileniyorum ama hakkında pek fazla birşey de bilmiyorum ve internet sitesinde de aradığım bilgileri bulamadım.Nasıl biyerdir, nereler gezilir, nerde kalınır, gitmek için en uygun zaman ne zamandır?tek başına gidilmesi mümkün müdür?insanı nasıldır?özellikle daha önceden gitmiş olan veya mardinli olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirimşimdiden teşekkürler.

• meşhur bi yemekleri vardı ismini unuttum sipariş ettim geldi yumuldum bildiğimiz adana çıktı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Smokin That Weed

meşhur bi yemekleri vardı ismini unuttum sipariş ettim geldi yumuldum bildiğimiz adana çıktı...

sağol kardeş.aklımda bulunsun "meşhur bi yemeğimiz var" derlerse "buyrun kendiniz yiyin" derim
    ben daha çok kalacak yer, şehrin tarihi dokusu, insanları vs. hakkında bilgi edinmek istiyorum aslında
  • Bağırsak dolması var
    Evleri çok ilginç yazın serin oluyo kışın sıcak oluyo o taş evler.
    Bide bi hristiyan kilisesimi vardı öle bişi vardı.
    İnsanları çok iyidir.
    Gece Mardin'i izlemek ayrı bir keyiftir.
  • Kiliseleri mutlaka gez.
  • ben gitmiştim.deyrulzafaran ve kırklar kilisesi var kesinlikle gezmelisin oraları..ayrıca orda bişey dikkatimi çekti her dinden her mezhepten insan var..bide evler birbirine çok bitişik 2 evin arası 3-4 m falan..aşırı derecede akrep dolaşıyormuş duyduğuma göre ondan yerden yüksek ranzalarda yatıyorlardı..güneye bakan bir dağ var üstünde 3 tane büyük radar cihazları var orayıda kesinlikle gezmelisin
  • mardin "gündüzleri mezarlık geceleri gerdanlık" görüntüsüyle bilinir..mardine giden kişinin gidiş amacı öncelikle tarihi kendi gözleriyle görmektir...her tarafı gerçekten tarih kokuyor..deyrul zafaran kilisesi, kasımiye ve zinciriye medresesi görmen gereken yerler arasında olmalı..mardinin merkezine yaklaşık 30-40 km uzaklıktaki Dara yı (bence özellikle buraya git), 50 km uzaklıktaki mükemmel yeşillik olan Beyazsu yu da unutmamak gerekir ...midyatı herkes biliyordur onu da söylemeye gerek yok..daha bi sürü tarihi yer var ama mardine gidip de gezilmesi gereken yerler bunlar..Ptt karşısındaki çay bahçesindeki manzarayı hiçbişeye değişmem yukarıda mükemmel kale aşağıda ise mükemmel bi ova manzarası...akşam zamanı Kaleyi aynı yerden izlemek çok ayrı bi keyif (ışıklandırması insanı gerçekten etkiliyor)..yemekleri mükemmel..adanadan bahsetmişsiniz..adana heryerde var ama mardindeki ayrı bi lezzet içeriyio..ama gerçekten mardine özel yemek istiyosan İçli Köfte, Kaburga, Tas Kebabı, İşkembe (aklıma bunlar geliyor..) bunları ye derim..yani diyeceğim o ki..gidersen hayatının en güzel gezilerinden birini yapmış olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webkurdu47 -- 16 Haziran 2008; 13:45:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.