< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraynas -- 26 Mayıs 2014; 0:23:34 > |
Marea Kalorifer Klape Sorunu
-
-
cevabı burada olabilir
http://forum.donanimhaber.com/m_44194472/tm.htm -
Neredeyse Bütün Forumu İnceledim Aynı Sorunu Yaşıyan Var Bahsettiğiniz Konuda Ama Çözüm Getirememişler Malesef... :( @ozkan65 -
bazıları sadece içerideki dişlileri yağlayarak bile çözebiliyor bu sorunu. ama benim sorunum içindeki küçücük dişli. motor (muhtemelen) sağlam, yük altında değilken dönmesinde sorun yok. ama daha önceki bir zaman, motorun çevirdiği plastik dişli sıyrılmış. dolayısıyla benim aslında ona uygun bir dişli bulmam gerekiyor.
bu işlemi ilk kez yapacak; motoru oradan ilk kez sökeceklere tavsiyeler:
bendeki elektrik motoru grubu (sanayide "klape" diye geçiyor olsa gerek, veya "kalorifer kapak motoru") daha önce çıkarılmamış olacak ki klasik altıgen vidalarla tutturulmuştu (3 adet). bendeki en küçük lokma 7 mm idi. gittim 6 ve 5 mm'lik lokmaları aldım. sonuç; 6 büyük, 5 küçük geldi. debelene debelene hepsini tek tek penseyle çevirerek çıkardım. yıldız vidalarla takacağım.
parçanın kendisi (siyah, kare şeklinde olan) şu anda 250 liradan fazla. benim o kadar param yok. dolayısıyla 25 liraya 12 voltluk bir motor ve 25 liraya bir plastik dişli takımı alıp gerekli parçaları uydurmaya çalışacağım.
sonucu (eğer ilginizi çekerse) yakın zamanda burdan bildiririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X