Şimdi Ara

Markaların Yüz Karası En Çirkin Kasalar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben volkswagenin bastasarımcısını beğeniyorum demedim ki.....
    genel olarak alman araçlarının tasarımlarını beğeniyorum dedim.
    öte yandan,
    VWnin baştasarımcısı da Lancia nın ki de italyan olsun.. her iki insanın da başarılı veya -daha kapsayıcı bir ifadeyle- her zevke hitap edebilecek tasarımlar çıkardığını söyleyebilir miyiz? biri diğerinden başarılı veya en azından en yumuşak ifadeyle ikisi de birbirilerinden farklıdır.
    italyan tasarımcılar tornadan mı çıkıyor? sanata renklere bakışları, beğenileri, zamanı algılamaları, çalıştıkları firmaların müsade ettiği sınırlar aynı mı?
    çok yüzeysel bakıyorsunuz. siz beğeniyor olabilirsiniz lanciaları. alırsınız, kullanırsınız. bana bir arabanın(veya bir nesnenin) tasarımcısı şu diye beğenmek zorlama geliyor.
    başlık altında kanaatimi belirttim. ben lanciaları beğenmiyorum.
    tartışmak gereksiz.
    Saygılarımla

ekleyeyim, Alfa Romeo'yu da beğenmiyorum. bu Alfa Romeo çirkindir manasına gelmesin. seveni vardır muhakkak. belki bunu bu başlık altında paylaşmak da benim hatam olmuştur.

quote:

Orijinalden alıntı: Utku
    Volkswagen'in baş tasarımcısı bile İtalyandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 10 Eylül 2011; 17:06:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

zevk meselesi
    ben daha çok alman araçlarının çizgilerini beğeniyorum
    Saygılarımla
    quote:

İtalyanlar ve çirkin araba?
    Saygılar.

İtalyanları övmek için mi kullandın bu cümleyi yermek için mi ?

VW konusunda bir hayli tasarım kısırlığı çekiyorlar sanki italyanlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Glory Glory

quote:

quote:

zevk meselesi
    Saygılarımla
    quote:

Saygılar.

alfaya söylerim seni yer ona göre
     Markaların Yüz Karası En Çirkin Kasalar

• quote:

İtalyanları övmek için söylemiyorum ama firmalar tasarım konusunda reklamları olsun diye İtalyan tasarımcılara milyon dolarlar ödüyorlar. Etiketi italyanlar ile yapıyorlar yani.

İtalyanlar bu konuda cidden çok başarılı. Bir şeyin tasarımındaki güzelliği vurgulamak için bile İtalyan estetiği lafını kullanıyorlar.

Volkswagen'in o tasarımlarından anladığım kadarıyla baş tasarımcıları boş oturuyor.

• quote:

quote:

İtalyanları övmek için söylemiyorum ama firmalar tasarım konusunda reklamları olsun diye İtalyan tasarımcılara milyon dolarlar ödüyorlar. Etiketi italyanlar ile yapıyorlar yani.

İtalyanlar bu konuda cidden çok başarılı. Bir şeyin tasarımındaki güzelliği vurgulamak için bile İtalyan estetiği lafını kullanıyorlar.

Volkswagen'in o tasarımlarından anladığım kadarıyla baş tasarımcıları boş oturuyor.

Bencede boş oturuyorlar

İtalyanlar tabiki tasarım diyince ön plana çıkarlar bir ferrari bir maserati siler süpürür ortalığı , nasıl oluyorsa motosiklette bile yerleri çok özel (ducati)...Eskiden severdim italyan araçlarını ama nazlı olduklarını okuyorum her yerde bakımları ağır ve sık ( maserati , alfa romeo için söylüyorum ).

Dediğin gibi araba,ayakkabı,takım elbise tasarlamada 1 numaralar :) Bilinmeyen markalarıda vardır de tomaso gibi şaheserler..

• quote:

Bencede boş oturuyorlar

İtalyanlar tabiki tasarım diyince ön plana çıkarlar bir ferrari bir maserati siler süpürür ortalığı , nasıl oluyorsa motosiklette bile yerleri çok özel (ducati)...Eskiden severdim italyan araçlarını ama nazlı olduklarını okuyorum her yerde bakımları ağır ve sık ( maserati , alfa romeo için söylüyorum ).

Dediğin gibi araba,ayakkabı,takım elbise tasarlamada 1 numaralar :) Bilinmeyen markalarıda vardır de tomaso gibi şaheserler..

Mutfak dolaplarında bile 1 numaralar.

• iş dolaylı yoldan fanatikliğe bürünmüş . Bende alman araçlarını beğenmiyorum açıkçası çok sıradan duruyorlar japon ve italyan araçlarının tasarımlarını daha çok beğeniyorum
    Saygılar .

• dodge nitro- cenaze arabalarına benzio

• quote:

Orijinalden alıntı: ckt

quote:

quote:

quote:

zevk meselesi
    Saygılarımla
    quote:

Saygılar.

alfaya söylerim seni yer ona göre

Alfanın tasarımları çok iyi bence hem spor hemde karizma tasarımlar. 159 şahane. Ancak çok pahalı.

• dizel arac alıcaklara tavsiye

size başımdan gecen bir olayı anlatayım ders alırsınız.

6 ay önce bergamada araba almak için galaricileri dolaştık en son bergamadaki reno servisine gittik iki arac beyendik biri wosvogen 1999 tüplü 15000 diğeri clio sembol 1.5 dc 175 000 km 2007 model 15 000 tl dedi ikisinede modeli iyi diye clioyu alalım dedik
    aracın pert olmadığını kendilerinin kullandığı söylendi bize

aracı aldıktan sonra ilk 2000 kilometre sorun olmadı ama gecen gün turbo yaktı tamire gitiim 1200 lira verdik değiştirdik hadi dedim şu arabayı takas edip
    yenisini alayım edirnedeki reno servisine götürdüm

orda incelediler

sonra

başladılar anlatmaya

bana pert değil diye satılan araba daha önce perte cıkmış sonrasın da tamir edilmiş sonra 2 ker km si düşürülmüş

arac 180 bin den km si 40 bine cekilmiş sonrasında bidaha 160 binden 80 bine şimdi arac 175 binde ve ben kullanıyorum tahminen 400 bin kilometre yapmış bir aracı 175 binde sanarak almakta mümkün kilometre aldatıcı oyüzden güvenmeyin derim servisdende arac alırken servisdeki satıcılara asla güvenmeyin Bergamadaki reno servisinde beni böyle kandırdılar aslında güvendik gidip başka yere göstermedik servistir dedik sözüne güvenilir dedik ama malesef durum böyle burdan yeni araba alıcak arkadaşlara tavsiyem aldıkları arabayı mümkünse servisden takas fiyatı alsınlar reno aracların servise giriş cıkış kilometlerinden aracın kmsinin deki değişiklikler anlaşılıyor aracın bircok arızası en azından garantideyken sicilide orda var servisden alıcaklar başka bir servisden takas fiyatı öğrensinler derim.Acıkcası bidaha araba alsam öyle yaparım şimdi aldığım araca turba yanınca turbodan kopna parcalar motora girmiş mecbur actık motoru sekman atalım dedi usta attırdık arac rektife edildi sekman yağ pompası enjktor bozulcak ne varsa değiştirildi ve bana maliyeti 4700 tl oldu bu masraf korkutucu acıkcası kilometresi yükek diye düşük fiyata ladık ama 250 bin kilometer yapabiliceği için aracın araza yapmıyacağını düşünmekteydim araba alıcaklara bu anlattıklarım ders olur umarım ben yandım siz yanmayın.

• Ssangyong tüm modelleri,
    Renault Modus ve Koleos,
    Citroen c4 sedan,Renault sümbül,Fiat Albea,Linea,
    Hyundai Accent,
    Kia Sorento eski kasa,Sportage eski kasa,
    Dodge Nitro,
    Bmw X6 (Bu kadar kabalık bu fiyata :)
  • quote:

Bazı İtalyan markaların kötü tasarımlarının olması demek, "İtalyanlar" diye bir genelleme yapmanıza neden olmamalı.

Tasarımlarına estetik katmak konusunda İtalyanlar rakipsizdir. Sadece otomobilde değil, pek çok alanda. Mesela ayakkabı.

Tasarım İtalyanların işi.

Ek olarak; bazı markaların kötü tasarımlarının çok olması, aslında o markaların farklı tasarım deneme cesareti olduğunu gösterir.

Örneğin ben VW'nin son yıllarda çıkardığı cesur ve yenilikçi bir tasarım hatırlamıyorum; böyle olunca VW'nin "çirkin" denebilecek bir aracı da olmuyor. Bu VW'nin tasarımdaki başarısından çok; tutuculuğundan ileri geliyor. Bunu VW'nin piyasadaki neredeyse tüm modellerini tasarım olarak beğenen birisi olarak söylüyorum; hoş birbirlerine ciddi anlamda benziyorlar zaten...

Örneğin Ford KA gibi bir tasarıma imza atma cesaretini göstermiştir; bazıları bayılmış, bazıları nefret etmiştir. Yukarıda örnek verilen bazı araçlar da aynı şekilde (örn. Megane II HB), cesur tasarımcıların ve onları hayata geçiren sorumluların eserleridir. Bir kısmı gerçekten tartışmasız denebilecek kadar başarısız olsa da (Avantime, Multipla, Pontiac Aztec, Aurora), yeni bir akım yaratma çabalasının kurbanı gözüyle de bakabiliriz.

Tabii bir de ticari kaygılarla doğan ucubeler var ki; bunlar için en ufak bir tebriği bile hak etmediklerini söyleyebiliriz. 206 sedan; C4 sedan, Symbol, önceki City bunlara iyi birer örnek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 14 Eylül 2011; 12:36:39 >

• O bir BMW .

• pegeout 408 reno clio dacia chery hepsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Renault Avantime

Buda önden görünüşü,görmez olaydım

Ekleme:Mercedesler yüzünden sayfayı doğru düzgün göremiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio159 -- 26 Eylül 2011; 21:51:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

böyle BMW olmaz olsun

Her gördüğümde imana geliyorum bu güzellikten.

Zevk meselesi ama bence dünyanın en güzel tasarımı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

O bir BMW .

O bir classic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amg6.3

quote:

böyle BMW olmaz olsun

Kesinlikle ben de bayılıyorum bu kasaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

quote:

böyle BMW olmaz olsun

Ben de bayılıyorum.

Arabadan asalet akıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: strify

quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

quote:

böyle BMW olmaz olsun

Ben de bayılıyorum.

Arabadan asalet akıyor.

Ya bence o beğenmeyen arkadaşta bi sıkıntı var.. Ben de bayılıyorum bu kasaya..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.