Şimdi Ara

marşa basıyorum hiç bir ses alamıyorum. yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
67.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: LEONİM

oto elektrikçiye götürdüm alete vurdurduk 9 gibi çıktı akü zayıf dedi. akücüye gittim 5 aylık akü neden zayıf dedim. o da ölçtü 10.5 çıktı. problem marş motorundandır kömürü bitmiştir dedi. tekrar oto elktrikçiye gitiim söktü marş motorunu kömürler yarısından fazla sağlam duruyordu bundan değil ama yine de açmışken değiştirelim ama 2-3 gün sonra yine aynı problemi göreceksin dedi. ben de akücüye döndüm ve bak dedim dediğin gibi kömürleri değiştirdim ama eğer bu araba yine aynı problemi verirse seni çağırır sana kaktırırım dedim ve çıktım. bakalım artık sonuç ne olacak. kim galip gelecek.

Akü zayıf. Sorununuz tekrar edecek. Çünkü hiçbirşeyi çözmemişler.

• quote:

oto elektrikçiye götürdüm alete vurdurduk 9 gibi çıktı akü zayıf dedi. akücüye gittim 5 aylık akü neden zayıf dedim. o da ölçtü 10.5 çıktı. problem marş motorundandır kömürü bitmiştir dedi. tekrar oto elktrikçiye gitiim söktü marş motorunu kömürler yarısından fazla sağlam duruyordu bundan değil ama yine de açmışken değiştirelim ama 2-3 gün sonra yine aynı problemi göreceksin dedi. ben de akücüye döndüm ve bak dedim dediğin gibi kömürleri değiştirdim ama eğer bu araba yine aynı problemi verirse seni çağırır sana kaktırırım dedim ve çıktım. bakalım artık sonuç ne olacak. kim galip gelecek.

Burası tam komedi.

oto elektrikçiye götürdüm alete vurdurduk 9 gibi çıktı akü zayıf dedi. akücüye gittim 5 aylık akü neden zayıf dedim. o da ölçtü 10.5 çıktı. problem marş motorundandır kömürü bitmiştir dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

yapmayın ya. desenize yine arabayı kaktırmak için yoldan geçenlerdan rica da bulunacağım. ne bitmez çileymiş bu ya

• quote:

quote:

Burası tam komedi.

oto elektrikçiye götürdüm alete vurdurduk 9 gibi çıktı akü zayıf dedi. akücüye gittim 5 aylık akü neden zayıf dedim. o da ölçtü 10.5 çıktı. problem marş motorundandır kömürü bitmiştir dedi.

hocam ikisi de birbirlerinin ölçüm makinasının hatalı olduğunu söyledi. akücü oto elektrikçiden dert yanıyordu problem ne varsa aküde buluyorlar problem diye. oto elektrikçi ise akücünün 2009 imal yıllık akü sattığından olduğunu. dediğin gibi tam komedi oldu.

• quote:

quote:

quote:

yapmayın ya. desenize yine arabayı kaktırmak için yoldan geçenlerdan rica da bulunacağım. ne bitmez çileymiş bu ya

İkisinin de ölçümü normal değerin altında. Akünün zayıf olduğunu göz göre göre sorun kömürdendir demek ya cehaletin diz boyu ya da dolandırıcılığın diz boyu.

Kandırmışlar sizi. Akünüz zayıf. Verdiğim sayfayı iyi okuyun.

http://www.sirinleraku.com/?sikca-sorulan-sorular,57

Alın bir multimetre elinize kendiniz ölçün. Rolantide ne kadar, yüksek devirde ne kadar, motor çalışmıyorken ne kadar gibi. Eşit kollu teraziyle ölçüyor sanki, diğerinin ölçümü yanlış diyor.

Her halükarda mağdur olan sizsiniz. En üzücü nokta da burası.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İkisinin de ölçümü normal değerin altında. Akünün zayıf olduğunu göz göre göre sorun kömürdendir demek ya cehaletin diz boyu ya da dolandırıcılığın diz boyu.

Kandırmışlar sizi. Akünüz zayıf. Verdiğim sayfayı iyi okuyun.

http://www.sirinleraku.com/?sikca-sorulan-sorular,57

Alın bir multimetre elinize kendiniz ölçün. Rolantide ne kadar, yüksek devirde ne kadar, motor çalışmıyorken ne kadar gibi. Eşit kollu teraziyle ölçüyor sanki, diğerinin ölçümü yanlış diyor.

Her halükarda mağdur olan sizsiniz. En üzücü nokta da burası.

harika bilgiler varmış. teşekkür ederim.

dediğiniz gibi çırakta bir ara sessizce ustası yokken olan size oldu gibilerinden konuştu. ustası demeseymiş bu kömürler en az 1 yıll götürürdü sizi diye itiraf etti. ben de arabayı yeni alınca. fazla da anlamıyorum. tanıdığım usta falan da olmayınca. ama yavaş yavaş alışacağız galiba

• quote:

harika bilgiler varmış. teşekkür ederim.

dediğiniz gibi çırakta bir ara sessizce ustası yokken olan size oldu gibilerinden konuştu. ustası demeseymiş bu kömürler en az 1 yıll götürürdü sizi diye itiraf etti. ben de arabayı yeni alınca. fazla da anlamıyorum. tanıdığım usta falan da olmayınca. ama yavaş yavaş alışacağız galiba

Rica ederim. Usta işi şans işi biraz da. Eğer ki bilgisiz olduğunuzu anlarlarsa, kandırırlar, yoktan yere para alırlar. (Dürüst olanlarını tenzih ederim.)

• c5 süspansiyon problemim var bilgisi olan var mı?
  • Şarj dinamonuz test edildi mi? Şarj dinamonuzda hata varsa akünüz sağlam olsa da bir anlam ifade etmez, akü biter. Şarj dinamosunu test etmek için marş bastıktan sonra aküyü söküp, amper testini öyle yapıyorlar. Bu yapıldı mı? Yapılmadı ise yaptırınız. Dinamonuz testten geçemezse tamir edilecek. Şarj dinamosu da iki ana parçadan oluşur. Birinci kısım dinamo. İkinci kısım diyotlar. Diyotlar elektriğin tek yönlü akmasını sağlar. Dinamo bir elektrik motorudur. Motor çalışırken bu motoru çevirip elektrik üretir. Üretilen elektrik aküyü şarj eder. Peki ya motorunuz kapalı iken? Akü ile dinamo bağlı olsa, aküdeki elektrik bu sefer dinamoyu çalıştırır. Sonucunda dinamo yanar. Bu olmasın diye araya diyot konur. Bu arkadaşlar dinamonun ürettiği elektriğin aküye akabilmesini, ancak aküdeki elektriğin dinamoya akamamasını sağlar. Bu arkadaşlar 6-7-12'li takımlar halinde birbirlerine paralel bağlı çalışırlar. Biri patladı mı, kalanlara daha çok yük bindiği için kalanlar daha hızlı bozulur. Her patlayan diyotta, şarj dinamonuzun şarj gücü düşer. Aracınız dinamonun şarj ettiğinden daha çok elektriğe ihtiyaç duyar bir hale geldiyseniz, akünüz zayıflar ve bir noktada yolda kalırsınız.

Kısaca şarj dinamosu testi yapılır da aracınız o testten geçerse, akünüz o zaman sıkıntılı demektir. Yok şarj dinamonuz testten kalırsa ilk onu tamir edip, tekrar denemek gerekir. Uzun bir süredir bozuk olan bir şarj dinamosu akünün fazla zorlanmasına sebep olup, aküyü erken yıpratabilir. Kısaca aracınızda bu sıkıntı uzun süredir varsa hem akünüz, hem dinamonuz da sıkıntılı olabilir.

Bu konular çok basit konular. Elektrik ustanız el attığında bunları bulamadı, sorunu çözemedi ve sizi net konuşarak akücüye yönlendiremedi ise ustanızı değiştirin. Çünkü bu konuştuklarımız Araç elektrik-elektroniğinin E'si bile değil.

• marş otomatiginde sorun olabilir.korna far vs calısıyorsa aküden değildir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

quote:

arkadaşlar aracım admire 2006 1.3

sorunum şu
    bu akşam arkadaşı almaya gittim. arabayı stop ettim 4-5 dk sonra arkadaş geldi. bindik ve anahtarı çeviriyorum hiç bir ses yok arabada. çalışmadı. farlar ve korna yanıt veriyor ama marş sesi alamıyorum. yarın sabahtan işe gitmem gerekiyor. nerelere bakmam gerekiyor.

marş dinamosunun kablosu çıkmış olabilir. kömürü bitmiş olabilir

arabanın markası ne

hocam arac hyundai admire 2006 1.3 motor

komürün bitme gibi bir durum olsaydı az bir marş sesi gelmez miydi. ama ben hiç bir tık ses alamıyorum.

Kömür bittiği zaman hiç bir tık sesi alamazsınız. Sanki biri marş motorunu çalmış, götürmüş gibi olur. Başıma 2 kere geldi çünkü.

• Bazı arabalar akü azken korumaya alır. Akü far, müzik seti falan çalıştırmaya yeter, ama marş bastığınızda sadece röle sesi duyarsınız. Bazısı röleyle farınızı, müzik setinizi de kapatır. Bazısı kapatmaz.

Bendeki 98 frontera'nın şarjı bittiğinde marş basmaya çalışmazdı. Ama far, müzik seti falan açık kalırdı. Net bir biçimde röle sesi duyulurdu. Çok küçük ihtimal röleniz arızalı ve şarj/akü sisteminiz aynı anda sıkıntılı olabilir. Ancak basit mevzu. Teşhisi İyi elektrik ustasının 10 dakikasını almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatkaymaz

c5 süspansiyon problemim var bilgisi olan var mı?

soruyu citroen bölümünde sorarsan daha çok yardım alırsın. hidrolik sistemli mi normal amarsitörlümü.
  • En ufak tık sesi bilemi yok ? Kontağınızı çalmışlar üzgünüm.
  • Aynı durum benimde başıma geldi , uzun süredir marşım nazlı nazlı basıyordu akü yeni olmasına rağmen . Sonra arada bir hiç tık etmiyordu , bayramda sabah 5'te çalışan araba namaza gidecegimizde çalışmadı . hiç tık bile demedi. Allah'tan namazdan sonra elektrikçim denk geldi onu getirdim marşa çekiçle çok hafif tıkıladı ve marşa bastı araba . Ama daha sonra tekrar çalışmadı bayramın 2. günü gidip yaptırdım kömürler tamamen bitmiş.

Daha sonraki yorumlarınızı şimdi okudum , aküzayıf dahi olsa en azından biraz ses gelir , koruma olayı var bazı araçlarda ama bu far vs. için, marş için o koruma yok . bence marşınızın kendinde bir sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 26 Kasım 2012; 13:19:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

quote:

arkadaşlar aracım admire 2006 1.3

sorunum şu
    bu akşam arkadaşı almaya gittim. arabayı stop ettim 4-5 dk sonra arkadaş geldi. bindik ve anahtarı çeviriyorum hiç bir ses yok arabada. çalışmadı. farlar ve korna yanıt veriyor ama marş sesi alamıyorum. yarın sabahtan işe gitmem gerekiyor. nerelere bakmam gerekiyor.

marş dinamosunun kablosu çıkmış olabilir. kömürü bitmiş olabilir

arabanın markası ne

hocam arac hyundai admire 2006 1.3 motor

komürün bitme gibi bir durum olsaydı az bir marş sesi gelmez miydi. ama ben hiç bir tık ses alamıyorum.

Kömür bittiği zaman hiç bir tık sesi alamazsınız. Sanki biri marş motorunu çalmış, götürmüş gibi olur. Başıma 2 kere geldi çünkü.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. problem kömürlerde çıktı. 3 kömürün 1 adeti tamamen bitmiş diğer 2si de normalin üstündeymiş. kömürler değişince araba kendine geldi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.