Şimdi Ara

Marvel, Avengers 4'ün ismini yıl sonuna kadar açıklamayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felsefe insan eseri bir disiplindir.

Islam ise ilahi oldugu ifade edilen bir inanistir.

Kur'an-i Kerim de aslinda direk demese de baska kitaplar ve peygamberlerden de bahsedilmektedir ( gerci zamanla degisitirildigi ifade edilmesi sebbeiyle ne kadar tam manasiyla hukmu gecerlidir muamma inanis cercevesinde )

Kur'an-i Kerim diyor ki : Kul ila Yaratan arasina girmeyin...

Mezhepcilik vs bunlar ilahi kitapta gecmiyor ama malesef Mezhepcilik var. Var olma sebebi bile basli basina yetiyor : Islam inanisi yorumlayisi farkli algilamak ve buna uymayanlari dusman hatta katliamlar vs vesile olacak kadar sekillenmistir.

Neredeyse her ulkedeki uygulanan yasanan yasatilan algilana Islam farklidir. Iran haric tum Arap olmayanlar haric kendi anadillerinde Dua etmiyor Ilahi kitabi okurken anlamak iicn mealleri referans alinmiyor. Neymis mealler yanlis tercumeler vs olur !! ? Peki o zaman niye zamaninda Dunya dinine her dile aynisini es zamanli indirilmedi ?

Farsiler cok mu akilli ibadeti Arapca yapmiyorda Farsca yapiyorlar ?

Arap ulkeleri gunumuz Kur'an-i Kerim az cok anliyorlar gerci ne de olsa Arapca konusuyorlar.

Turkiye gibi Arap olmayan diger ulkelerde niye bu durum idrak edilmemis ?

Degismis diger dinlerde bile Incil veya Tevrat her dilde varken . Dolayli olarak Arapca in kutsandigini kabul ediyor musunuz ?

Zaten onceki kitaplar insanlarca tahrif edilmis degistirilmis ise o halde gecmis ve gelecek tum zamanlari makro mikro alemleri bilen sah damarimizdan yakin Allah onceki semavi diye tabiren edilen 3 Dinin kitabini niye koruyamadi ?

Birileri kavimlere ozel gelmis der ? ( Mantikli aslinda ... ) Baska kavimler ve kitapli Peygamberleri de vardir gerci ...

Dini siyasi arguman olarak kullanilmasi yani Dunyevi emeller icin kullanilmasi velevki cok ulvi onem bahsedilmis ulkuler ugruna hatta hayat memat meselesi dahi olsa DIN asla asl politikaya direk veya dolayli malzeme edilemez kullanilammaz.

Mevcut dunya ve gecmiste boyle olmasi yani cokluk bu sekilde dogru kavrami cokluk veya yaygin algi bilinme vs boyledir demek bu sebeple normaldir demek aymazliign daniskasidir Allah a karsi gelmektir...

Cenneten kovulma olayini belkide hic duymadigin pek bilmedigin Araplarin Islamiyet oncesinde beri nefret ettikleri Zerdust Dini ve Islamiyetin sozde hilafetcileri ile olusan sekillenen ama gecmisinden de kopmamis Ezidiler ( Zalim Yezid i hatirlatsin diye Yezidi derler Araplar ve Arapl dinine tabi kavimlerce de boyledir )

Unutmaki seytan denen olgu kotuluk ise niye yok edilmedi ? Her insan cehennemlik veya cennetlik olacagi onceden belli ise niye Cenneten kovulup test alemi diye Dunya ya geliyor nice insanlar ?

Kur'an- Kerim degisitigine dair birsuru yazili ozgun ifadeler tutarsizligi ile kanitlamaktadir malesef misal : Yaratan niye insanlarin ibadetine muhtactir ki kendisi hicbirseye muhtac degilken manevi aclik ibadete niye muhtactir ?

Bana cevap yazmissin ama cevap veremeden sadece yazmissin tam manada cevap veremiyorsun...

Ayrica cok sansliyimdir ki Islam Alimlerinden isimlerini burada paylasamayacagim ama olen ( rahmetli olan ) biriyle de surada yazdiklarimdan cok daha fazlasini saatlerce tartistim bircok konuda susmustur bazilarina da cevap vermis olma dusuncesi ile birkac kelam birseyler ifade etmistir... Bu dediigm sahis Papa ile de gorusen Islam Alem in liderlerinden biridir kayin akrabamdir rahmetli . Yine bircok baska Islamiyeti iyi bilen Naksibendi Tarikatinde bircok Muslumanla da muhabbetim olmustur hepsi kabaca sunu ifade ediyor bazi seyleri biz bilemeyiz veya zamani gelecek oyle cevaplanacak vs. vs...

Peki anlasilmamayi kutsiyet olarak gorme gafletine inanma ve uygulama nezamana nereye kadar ? Madem ilahi kitap asli gorevi anlasilmak olmalidir . Egerki bunu icraa edemiyorsa cok iyi korunsa ne yazar ? Isterse orjinal dile sadik kalinsa bile ...

Sende bir sekilde degindin benim gibi dil canli bir varliktir zamanla gelisir degisir bazi kelimeler olur veya yenileri eklenir ...

Mehdi inanci bile var artik siz dusunun ...

Peygamberler devri bitti aslinda son peymaber denilmesi ile ... Islami bakis acisinda cizgisinde bile fakrli yorulamalar mevcuttur .

Bu tur filmler konu islemek icin herseyden malzeme alir bunu yadirgamamak gerekir. amac tiraj vs...

Filmlerle dini mevzulara ciddi bir elestiri mesaj carpitma vs anlami yoktur. Izleyen kaniyorsa cahildir ...

Tipki inanc ile bilme yi ayrit edemeyen idrak edemeyen karistiranlar gibi ...

Bu filmdeki amac Felsefi mi yoksa geregidne fazla anlam ve dini politizasayonluk mu ?

Bu tur filmler olsa olsa Felsefi cikarimlar yapilabilir ...

Felsefe de elbette sadece gozleme dayali olgulardan beslenmez inanclardan da beslenir ama Bilimsel Felsefi bir disiplin ile ele alir .

Filmdeki amac olsa olsa tirajdir ...

Insanlar Felsefi Dini vs hersey arz telp ile alakalidir ...

Star Wars serisi son rezil cekimi ile daha sonra gelecek 2 seriyi birden rafa kaldirdilar .. Neden amac ne sence ?

Kendinizi veya cemaatiniz vs kibir misali dunyanin merkezinde hedef sizsiniz gibi gormeyin...

Son din Islam kibri ile yasanilmaz ...

Dunyevi degerler algilarla bogusmaktasiniz aslinda ...

Kisi once kendisini bilmeli ...

Tabi anlamasi icin yetiler lazim ...

Umarim vardir ...

• aga siz ne yaşıyorsunuz bunları okuyan var mı cidden
  • Para kasmak için seriyi batırmaya başladılar. Avengers 283 in 2087
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    büyük bir ihtimalle 78 lisin ! yani benden bi yaş büyüksün
    ama yazdığın yorumlara bakılırsa

yazdıklarımın hiç birini okumamış
    sadece benim ifade ettiğim konu ile ilgili
    daha önceden ne kadar birikmiş düşüncen varsa
    bunları buraya yazmışsın !

özetle burada karşılıklı bir bilgi alış verişi yokta
    kendinize kendinizce bir cevap verme durumu var !

hakikat bir aynadır !
    ama gerçek hakikat ; aynanın karşısındayken arkanızdaki görünmeyen perdeyi bulup ta ;
    o perdeyi de çekince ; gerçek hakikatin 2 tane ayna yansımasında sonsuz yansıma ve aksınızın içinde
    kendinizin sonsuz yansıması içinde hangisinin kendin olduğunu anlamak veya anlayamamak misali !
    hakikatte olan gerçek ; sadece aynaya baktığının farkında olamayanın ne aradığını bilmemesidir.

kuran'da namaz diye bir kelime geçmez ! kuranda salat diye bir ifade geçer
    ve kul der ken ; insan bir düşünmeli !? hacı ben neyin kuluyum !?
    ibadetime bile muhtaç olayan bir yaradanın kuluysam
    cami'deki halının veya evdeki seccadenin üzerindeki tozu alma veya kültür fizik hareketleri yapma kulu mu ?
    (klasik anlamda namaz ; namı zikretmek ve yaşlanmaya yakın kireçlenmeye tedavisinde kültür fizik hareketleri yararlıdır.)
    namaz kılma kulumu yoksa !? hakikatin mi kuluyum !?

Ahzab Sûresi, 72 ayette; "Biz, emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik. Onlar onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O cidden çok zalim, çok cahil bulunuyor." buyurulmaktadır.

zaten bu yazanı algılayabilecek akıl fikir şuur seviyesin toplumca gelinmiş olunsaydı !
    buna arapça bilen araplar bile gelemedi !
    işte o zaman başlarında ne bir kral ne bir siyasetçi ne o, ne bu, ne şu ; olurdu !
    yani sadece kendilerinin efendileri olurlardı.

ama kulluk osmanlıca'da kul ; köle anlamına gelmektedir. ! bakınız "kapı-kulu" kelimesi !

ve son olarak yaradan kulunda bir hesap makinesi mantık devresi gibi değilde !
    2+2=4 ediyor ve bir konuda fedakarlık gerektiren bir iş var ise kendinden verebiliyor ise
    2+2 elinde olsa bile 5 i vere bilen anlamıyla özünden ve kendinden fedakarlık yapabilene zaten
    misliyle cennet vaad edilmiyor mu !? yani hesap makinesi mantığı ile gidenlere günü gelince -0- ı görünce
    bunların imanını ben tekrar bir kontrol ederim noktası çıkar ! zaten özgür irade noktası burada başlamaz mı !?

işte bu yüzden yaradan kulunu özellikle has kullarını zorluklarla sınar da sınar ! zaten bu hayat bir sınav
    zaten gerçekten hesap makinesi mantık devresi olmanın ötesine geçebilenler ki ;
    işte bunlar gerçekten yaşayan insanlardır. bunların dışındakiler sanal bir dünyada muhasebeciden başka bir şey değil !

özetle ; sosyal yardımlaşma anlamıyla bile ; kolay iş bulup iyi kazananın,
    kolay iş bulamayıp iyi kazanamayan yardımı ve yararı yok ise zaten bu ahir zaman ve kıyametin başlangıçıdır.

KÜTÜB-İ SİTTE HADİS-İ ŞERİFLERİ
    4651 - Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
    "Kiyamet gunu aziz ve celil olan Allah soyle buyuracak:
    "Ey ademoglu! Ben hasta oldum beni ziyaret etmedin!" Kul diyecek:
    "Ey Rabbim, Sen Rabbulalemin iken ben seni nasil ziyaret ederim?" Rab Teala diyecek:
    "Bilmedin mi, falan kulum hastalandi, fakat sen onu ziyaret etmedin, bilmiyor musun? Eger onu etseydin, yaninda beni bulacaktin!"
    Rab Teala diyecek: "Ey ademoglu ben senden yiyecek istedim ama sen beni doyurmadin?" Kul diyecek:
    "Ey Rabbim, ben seni nasil doyururum. Sen ki alemlerin Rabbisin?" Rab Teala diyecek:
    "Benim falan kulum senden yiyecek istedi. Sen onu doyurmadin. Bilmez misin ki, eger sen ona yiyecek verseydin ben onu yanimda bulacaktim." Rab Teala diyecek:
    "Ey Ademoglu! Ben senden su istedim bana su vermedin!" Kul diyecek:
    "Ey Rabbim, ben sana nasil su icirebilirim, sen ki Alemlerin Rabbisin!" Rab Teala diyecek:
    "Kulum falan senden su istedi. Sen ona su vermedin. Bilmiyor musun, eger ona su vermis olsaydin, bunu benim yanimda bulacaktin!"
    Muslim, Birr 43, (2569).

önceki yazıdan alıntı !

şu an bir kuran meali alsanız piyasada en az 40 tane farklı kuran meali ( yorumu ) var !
    http://www.kuranmeali.o...ani_kerim_mealleri.aspx

Ve mâ erselnâke illâ rahmeten lil âlemîn(âlemîne).
    1. ve mâ erselnâ-ke: ve seni biz göndermedik
    2. illâ rahmeten : rahmetten başka, sadece rahmet olarak
    3. li el âlemîne : âlemlere, âlemler için

bu kelimelerden yapılan mealen yorumda bile

elmalı bile yorumunda !

20 - Elmalılı Hamdi Yazır: Ve seni sâde âlemîne rahmet olarak göndermişizdir

( yani burada kendinden emin bir şey bile diyemiyor gibi bir yorum çıkmış ortaya !

ama hakikat doğru anlamıyla !

hakikati muhammediye

dur rabbin namazda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Temmuz 2018; 7:4:45 >

• Sasirdim bu ifadeleri ben size yazmistim ...

Bence siz tekrar tekrar okuyun ne yazdiklarima...

Ekstradan yazilacak bir durum yoktur.

40 yasindayim 78 liyim ...

https://www.azonceoldu.com/gundem/gunaydin-imam-hatiplileri-deizme-yonelten-100-soru-33151
    ibrani takvimine göre ; kudüs yeni tapınak yapılacağı için yıkılacak !!!

o zaman kimin ne olduğunu iyice anlaşılacak ,

zaten bu bilginin gerçekliği yüzünden

genel seçimler erkene alındı !

yerel seçimlerde 2019 a kalırsa ;

yerel seçimlere kaybederiz endişeleri yüzünden

tarihte ilk defa yerel seçimler tek başına bağımsız bir şekilde

erken yerel seçim formatında yapılacağı dolaylı bir şekilde ifade ediliyor.

özetle ; gerçek Marvel, Avengers serisinin finali kudüste yapılacak gibi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Temmuz 2018; 7:11:5 >
  • Marvel ile ne alaka secimin erkene alinmasi :)) ?

Marvel studiolari nerede kullanir benim icin anlami yoktur ... Matrix izinleri alamadi Amerika yerine Avustralya da yapildi ... Konusu Kuduste mi geciyor ki filminde de Kudus diye bahsedilecek ?

Gotham Sehri bir Ingilterede sehir bir New York ta diye ifade edilip oyle cekiliyor ... Son durum New York tu ...

Yani filmlerde hangi sehir olmus veya algisal olarak hangi sehre gecilmis filan bence bir anlami yoktur...

Ama dini argumanlar ile singar cikarmak gereksiz polemikler vs birde mazlumlarin yarasini oksamak ama sadece sesasli cozum uretemeyenlerin Van MinIT ci ifadesini mazluma ozru arka planda Davudilere yetmedi resmi belgelerde Amerika in elciligini tasimadna once Turkiye in resmi belgelerde kabul etmesi gibi ustelik mavimarmara da para ile pazarlik yapip yetmedi o paralari da magdurlarin ailesine dagitmamasi ki dagitilsa daha da vahim olurdu yuzleri ortaya cikardi ...

Secim YSK uyelerin tam 7 si o aksam istifa etmistir ... Secimde hile Rusya taseronlugu ile yapilmistir Rusya secim mudahelerinde epey unludur ... Rusya komunizm donemindne beri Azerbaycan dahil bircok uklede kendisinden ayrilan devletlerde bile secimlerde hile yapilmasinda ayrica tecrubeliler basarililar ...

Sonucta planan bir proje var o planlar onemli lider baska konularda ne yapmis ne Avrupa ne de diger ulkelerin hic umrunda degildir zaten devlet arasi iliskiler acimasizdir ahlak vs pek aranmaz pazarlik cikarlar vs uzerinedir ... Devlet arasi kardeslikler oldugunu ifade edenler de politik kardesliktir cikar bagi vardir ... Azerbaycan in Izrail ile askeri anlasmalarda cok derin ve saglam olmasi gibi malum Ermenistan arkasinda Rusya destegi daha coktur Azerbaycan da Rusya ile bagi var ama biraz kaypakli ...

Ozetle Marvel nerede yapilirsa umurumda degildir cunku hedeflene mesaj neyse mekan fark etmeksizin de ifade edilebilir ...

Konu disi cevap icin herkesten ozur dilerim ...

ana konu eksi titan tanrısına tekrar eski güçlerin verilmesi
    bu aslında israil'in karakterize edilişi gibi bir durum sanki !
  • Avengers 4 : Revenge of the Avengers olabilir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilri hadda bilmediign nice detaylar eglence sektorunde ekleniyor yani bir tur esin kaynagi ilham vermektedir.

Yuzukler Efendisinde Orta Dunya ile Orta Dogu dan esinlenmesi gibi !!!

!!!

!!!

!!!

!? !!!

!!!
    !!
    !
    !!!
    !!!!
    !!
    !!!!!!
    !!
    !!
    !!!
    !!!!
    !!
    !!
    yüzüklerin efendisi kitabını okuyanlar filmi hiç bir zaman beğenmedi !

ama aynı kafadan fanlarla bir gün öncesinden bilet kuyruğu için kamp yapmaları dışında
    hiç bir artısı olmadığını söylüyorlar !

2. film için sabahın 10:30 ilk matinesinde tek başıma filmi izledim !

film başlamadan önce makinisyene ara vermeyeceğim abi aralıksız oynat dedim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.