Şimdi Ara

Marvel'dan müslüman süper kahraman dizisi geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
12.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hanahmet

Bilmem ama bence;
    - "Dünya barışı" diyerek iki büyük dünya savaşı çıkartarak milyonlarca insanı öldürmez.
    - "Barış görüşmesi" bahanesiyle masum sivil halkın üzerine atom bombası atmaz.
    - "yaşam alanı" diyerek 70 milyon yerli halkı katletmez.
    - "sisteme hizmet" amacıyla Afrikalı halkı sömürmez.
    - "satış ve pazarlama" amacıyla bir ülkenin tüm tarım ürünlerini sömürüp o ülkenin açlıktan ölmesine sebep olmaz.
    - Terör örgütü kurdurup arka planda terör örgütlerini beslemez, askeri sevkıyat yapmaz.
    - "Sivil halk" bahanesiyle savaşlarda kendi askerini değil de o yörenin halkını kullanmaz.
    - "Demokrasi getiriyorum" ayağıyla ülkeleri bombalamaz, tarihini çalmaz, masum halkın üzerine bombalar yağdırmaz.

Müslümanlar bunu yapmaz.
    Doğru yazmışsın, ben de bu sistemden hoşlanmıyorum. Diğer tarafta da yaptıkları şeyler var.

- Dünya barışına gerek yok, önlerine gelen her yeri ele geçirmeye çalışıp önüne gelen yerleri yerle bir ederler..
    - Barış ile zaten alakaları olmaz
    - yaşam alanı diyerek önlerine geleni katlederler, kendi halklarını sömürürler, kendileri altın klozet kullanırlar, kendi halklarının parasıyla milyarlarca dolarlık saraylarda yaşarlar..
    - ülkelerinde ne var ne yoksa satarlar, kendi çıkarları için vatandaşları aç mı kalmış vs. düşünmezler
    - Bizzat terör örgütü kurarlar kafa falan kesmeyi severler
    - Terör örgütü kurup kendi paraları ile gevurları bizzat beslerler, onları büyütürler
    - Demokrasi ile işleri olmaz, krallık ve padişahlık severler, önlerine gelen yerleri yerle bir eder tüm tarihi yok ederler. (İstanbul' un fetih öncesi resimlerine bakınca görebilirsiniz, neredeyse önceki tüm tarih yok edilmiştir. İşid de gittiği her yeri yakıp yıkıp tarihi ve sivil halkı katletmiştir)

Yani iki taraf da pislikten geçilmiyor, iyi olan yok. Gücü alan her türlü pisliği yapabiliyor.

The boys isimli yeni dizide de gücü olan süperkahramanların güçlerini kullanarak sistemi suistimal etmesi işleniyor. Bu konuyu özetleyen bir yapım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 24 Ağustos 2019; 13:56:9 >

• Sansürlü Scarlett

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ABD, hür dünya ülkeleri arasında köktendinciliğin en yaygın olduğu ve en kaderci olanıdır. Modern zamanlarda hatıladığım ilk dini katliam 1993'te Teksas Waco'daki katliamdır (Waco instance).

Hollywood, senelerdir "yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak", "şanslı günümüzdeyiz", "şansına küs", gibi modern görünen sayısız kadercilik fikrini istemeden veya bilerek aşıladı. (Assange, Wikileaks'le Hollywood'un Pentagon'la ilişkisini dökümante etmiş, komplo teorisini ispatlamıştı.)

Rönesanstan beridir Avrupa, Rus aydınlanması ve Japon devimciliği bu kaderci fikirlerle yüzlerce sene mücadele etmişti.
  • Dil dedim din demedim demiş marvel

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Tamam ama şaka amaçlı geçiyor. Şaşırdıkları zaman "Jesus Christ" deseler bu dini bir ifade olmaz. Diğer amerikan filmlerinde kilise törenleri gözümüzün içine sokuluyor, insanların tanrı, kader inancı üzerine replikler oluyor.

Benim bu seride bildiğim tek dini ifade ilk Thor filminde geçti, orada insanların Asgardlıları tanrı olarak bilmesi üzerine bir şeyler vardı ayrıca Coulson Thor için "benim bildiğim böyle bir tanrı yok" tarzı bir ifade kullanmıştı diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Peki cap in cezanesi ? Oradaki o tören ?
    Thanos kac kere kader kelimesini kullandi. Gerçekleşmiş kaderim vs. Vs.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçek dünyadan dedim, fantastik evren diye ateist olsunlar demiyorum ki. Orta dünya evreninin kendine ait bir mitolojisi var mesela, içinde günümüz dinlerinden hiçbirisinin işareti yok ama siz gidip Faramir'in babasının yaptığı cenaze merasimine, elflerin kehanetlerine, Gandalf'ın kader hakkında söylediklerine bakıp "aaa bak dini ifade" derseniz olmaz. Sonuçta bunları yazanlar da bizim gibi insan, ürünün ****ığı kitle de bizler; yani insan. Dinin kendisi olmasa da kültürelleşmiş işaretleri mutlaka oluyor içerisinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    ah ulan batı bir bıraksan ortadoğu coğrafyasını marsı bırak andromeda galaksine gidecekler ama işte...
    eşek olma sen onları kullan ya da kullandırtma kendini

• Müslüman ama lezbiyen kahramandır kesin

• Müslüman kelimesinin baş harfini küçük Marvel i büyük yazan DonanımHaber yazarının amacı nedir acaba?

• Neden ismi kamala bilemedim şimdi ,Kamala Harris ismini Amerika seçimleri için insanlara alıştırmak için olabilir mi(!) Güle güle Trump!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 24 Ağustos 2019; 15:51:8 >
  • Diğer süperkahramanların hangi dine mensup olduğu belli mi sanki buna özellikle müslüman demişler anlamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Müslüman kelimesinin baş harfini küçük Marvel i büyük yazan DonanımHaber yazarının amacı nedir acaba?
    Cümle başındaki ilk harf büyük yazılır kuralı olabilir mi acaba

• Yobaz is coming

• quote:

Orijinalden alıntı: volkie

ah ulan batı bir bıraksan ortadoğu coğrafyasını marsı bırak andromeda galaksine gidecekler ama işte...
    eşek olma sen onları kullan ya da kullandırtma kendini
    Ah batı, insanları aldatmada ne kadar da başarılısın. Bu kadar sömürü, katliam ve savaşlara rağmen iyi polis rolünü insanlara inandırdır.

(abes olacak ama) Eşek olma, batının bu demokrasi, insan hakları, eşitlik gibi yalanlarına inanma.
  • Yobazman is coming

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    sende eşek olma adamlarn internetini işlemcisini facebookunu twiterini telini kullanma madem, uşaklık etme para kazandrıma kapiş

pırıl pırıl kafalar ya
  • quote:

sende eşek olma adamlarn internetini işlemcisini facebookunu twiterini telini kullanma madem, uşaklık etme para kazandrıma kapiş

pırıl pırıl kafalar ya
    Batı ilmen ve fen olarak bizden ileri durumda. Bilim ve teknolojiden faydalanırız.
    Batı ruh, psikolojik ve medeniyet (yaşam tarzı) olarak da biden geridedir. Çünkü cinayet, kadına şiddet, ruhsal bunalım, çocuk tacizi, çocuk evlilik, hırsızlık, gasp ve intihar bakımından hep listenin en başındalar.

Bu yüzden Kültürünü, örf ve âdetlerini ve düşünce tarzını almayız.

Ayrıca teknolojik bazı aygıtlardan bahsetmişsin.
    Tahir Saraçyoutube
    Müslüman Bilim Adamları
    https://www.youtube.com/watch?v=RHHQ0FmeSUs

izlemeni tavsiye ederim . . .

• quote:

pırıl pırıl kafalar ya
    Ayrıca

- eşeklik etme
    - kapiş

en garibi de senin gibi düşünmediğim için bana bahsetmiş olduğun
    - pırıl pırıl kafalar

ifadeleri çok abes. Eğer hakarete yakın sözcükler kullanacaksan ekşide yazmaya devam et. Burası seviyeli bir tartışma ortamı.

Not: Engelleyecekseniz şimdiden engelleyin. Çünkü demokrasiden bahsedenler hep Yasakçı zihniyete sahip olup "kendisi gibi düşünmedi" diye (küfür ve hakaret içermediğim halde) beni banlıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.